statistici - romania pe ultimul loc
Romania s-a clasat anul trecut pe ultimul loc, in Europa, in ceea ce priveste volumul veniturilor bugetare raportat la Produsul Intern Brut , potrivit institutului euopean de statistica .
Romania a alocat, în anii 2004 #351;i 2005, cei mai pu#355;ini bani pentru Educa#355;ie, comparativ cu statele membre UE .Singurele state din Europa care s-au aflat sub nivelul cheltuielilor pentru Educa#355;ie înregistrat de România au fost Macedonia #351;i Albania.
Un studiu al Institutului de Inovatie si Tehnologie din Maastricht,plaseaza Romania pe ultimul loc in privinta potentialului inovator si creativ, dupa Cipru.
Romania – ultimul loc in cercetarea medicala .
Romania - ultimul loc in Europa in privinta consumului de medicamente cu 70 de euro pe cap de locuitor, ceea ce nu inseamna ca sintem mai sanatosi decit francezii sau italienii care cheltuiesc mai mult de 400 de euro .
Romania este tara cu cele mai putine spatii comerciale de tip mall pe cap de locuitor, cu aproximativ 20 de metri patrati la 1.000 de locuitori.
Din nou pe ultimul loc acum vreo doi trei ani la puterea de cumparare .
In 2006 Romania era pe ultimul loc in privinta leasing-ului imobiliar in Europa .
Tot pe ultimul loc in UE dupa numarul de autoturisme / numarul de persoane (un autoturism la 6 persoane la noi in timp ce media pentru UE e de un autoturism la 2 persoane ).
Romania este pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste numarul total de zile libere pe an, cumulat concediu de odihna si sarbatori legale .
EurActiv a publicat in primavara un articol care plaseaza Romania pe ultimul loc in Europa la utilizarea internetului, 18,4% (media europeana de 46,7%).
“Reader’s Digest” concluzioneaza ca cele mai nepoliticoase persoane din Europa se afla in Bucuresti, (test realizat in peste 30 de orase din lume ).
Pai ...oare chiar asa sa fie ? Inseamna ca ,,ne-o cam facem cu mana noastra „ , ca nu cred ca cei mai multi dintre noi voteaza numai de dragul de a stampila un buletin de vot , iar in ce priveste ultimele doua statistici as inclina sa cred ca nu reflecta realitatea .
Raspunsuri
miki68 spune:
Cateva dintre "neajunsurile" semnalate in studiile invocate mai sus sunt in realitate beneficii. Si as numi aici faptul ca nu sunt atatea masini (autoturisme) ca si in occident - asta inseamna mai putina poluare, mai putine malluri decat in occident - ete, nah, si daca nu sunt bani pt. ce ne trebuie "muzee ale modei" care de obicei inlocuiesc vreun parc cu verdeata. Cat despre alte cateva "studii" cred ca sunt cel putin subiective (vezi cel cu consumul de medicamente). Chiar ieri am vazut pe Explorer un documentar despre consumul nejustificat, haotic si fara nici un fel de control a antibioticelor in U.E. (doar in Olanda se dau numai pe baza prescriptiei medicului), consum care imunizeaza organismele consumatorilor, astfel incat atunci cand au cu adevarat nevoie de antibiotice, ingerarea nu le mai ajuta la nimic. Singurul lucru cu care sunt in totalitate de acord este studiul conform caruia alocam f.putin bani pt.educatie.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
elyda spune:
lasa fetelor... si Guestus ca suntem pe primul loc la coruptie! ce ,sa nu fim si noi primii la ceva?!!!si o sa ramanem mereu primii!
dana
b_irina_c spune:
"ultimul loc in Europa in privinta consumului de medicamente" - mi se pare un lucru bun...
"un autoturism la 6 persoane la noi" - nici nu vreau sa ma gandesc ce-ar fi daca in Bucuresti ar fi atatea masini (sau in capitala n-o fi asa ?). La bunica-mea in sat cred ca sunt 3-4 masini... lucru bun zic eu ca ma cam sperie gandul soferilor trecuti de 70 de ani.
"Romania este pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste numarul total de zile libere pe an" - poate asa o sa dea alesii un 'decret' prin care mai primim si noi niste libere .
"Romania pe ultimul loc in Europa la utilizarea internetului". In orasele mari cu siguranta procentul e mult mai mare, dar cred ca mediul rural strica statistica .
Cat despre mall-uri.... nu vad la ce ne trebuie mai multe... Eu nu m-as supara nici daca ar disparea cele pe care le avem .
Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
DARAEL spune:
Nu stiu de unde aceasta statistica.
La noi fiecare sat de Doamne ajuta are macar 2 maluri la paraul din sat.... iar cand ploua apar instantaneu alte maluri ....
Intrebare indecenta: are cineva insomnii din cauza acestor statistici ? Eu nu. Sigur .
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
Andrada spune:
quote:
Originally posted by b_irina_c
"ultimul loc in Europa in privinta consumului de medicamente" - mi se pare un lucru bun...
Ar fi fost un lucru bun daca n-am fi avut mortalitatea infantila cea mai ridicata si media de viata cea mai scurta din Europa.
Motivul ptr care se consuma putine medicamente nu e sanatatea ci lipsa.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Oliv75 spune:
Din statisticile astea am dedus urmatoarele:
-muncim mult (avem cele mai putine zile libere pe an ), castigam putin intr-o tara scumpa (ultimul loc la puterea de cumparare) si se mai mira ca suntem nepoliticosi?
-in privinta potentialului creativ scazut....cine mai are atatea injuraturi originale pe cap de locuitor?
Vauva spune:
Miki68, imi pare rau ca trebuie sa te contrazic dar nu numai in Olanda se dau antibioticele pe retzeta ci in mai toate tarile UE, cu mici exceptii. Eu nu stiu unde au facut cei de la Explorer documentarul dar iti spun sigur ca nu e totul adevarat. Pai eu in afara de Panadol, sirop de tuse si Ibuprofen de 400mg nu pot cumpara nik fara reteta, nici macar contraceptive in Finlanda. Si antibioticele se dau chiar cu multa masura...
Despre nr mall-urilor sunt convinsa ca Romania va recupera.