catzel

catzel | Autor: n/a

Link direct la acest mesaj

Juniorul cam doreste un caine. Toate bune si frumoase, insa el are o forma , e drept mai usoara, de bronsita astmatiforma. Tare mult as vrea sa ii indeplinesc aceasta dorinta, insa habar nu am ce rase sunt mai indicate. Nu de alta, dar nu am nici cea mai mica dorinta sa ii fac ceva ce ii poate dauna in vreo forma. Ati putea sa imi recomandati o rasa anume ? Acum sa nu ziceti ca sunt carcotas, insa piticanii nu suporta nici el , eu cu atat mai putin. Ceva marime medie.

Multumesc,
Armand

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Un cutzu dintr-o rasa cu par scurt-parerea mea. Lasa mai putin par, nu trebuie pieptanat zilnic, nu "aduce" diverse chestii agatate in blana, nu trebuie tuns vara...

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Am inteles ca rasa Caniche este foarte buna pentru ce iti doresti tu. Eu am un terrier dar este destul de "migaloasa" intretinerea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Un Caniche sau o rasa cu par sarmos, noi avem un Schnauzer. Caniche-i au 4 varietati de inaltime de la toy la mare iar Schnauzerii au 3 varietati, de la pitic la urias. Trebuie sa iei in calcul costurile, destul de mari, cu toaletatul. Trebuie executat de un profesionist. Pentru documentare poti vizita cateva canise, unde copilul se poate juca cu animalele si vezi daca are reactie alergica la ele sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Multumesc tuturor de idei si sfaturi.

Armand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

[quote]Initial creeata de armandcp

Juniorul cam doreste un caine. Toate bune si frumoase, insa el are o forma , e drept mai usoara, de bronsita astmatiforma. Tare mult as vrea sa ii indeplinesc aceasta dorinta, insa habar nu am ce rase sunt mai indicate. Nu de alta, dar nu am nici cea mai mica dorinta sa ii fac ceva ce ii poate dauna in vreo forma. Ati putea sa imi recomandati o rasa anume ? Acum sa nu ziceti ca sunt carcotas, insa piticanii nu suporta nici el , eu cu atat mai putin. Ceva marime medie.

Multumesc,
Armand

PUDELUL e singurul caine care daca e periat cam de 2 ori pe saptamana NU lasa par de loc, noi avem un pudel de 8 ani shi nu pierde par.

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

copii mai mari n-am, e unul pe vine insa la caini mai stiu cate ceva...

deci, mie canicheul mi se pare o rasade caine foarte energica si greu de dresat. (sunt si eu posesoarea unui dalmatian si sunt cam la fel de caposi si neastamparati). eu as sugera un biggel sau un basset. sunt de talie medie, sunt mai linistiti, au par scurt si-s ok pt copii. :)

sper ca am fost de ajutor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mignone spune:

Bichonul maltez e singurul catel care NU NAPIRLESTE DELOC, asa ca nu vei avea surprize. N-am auzit proprietari de bichon sa se plinga de par prin casa (nu ca mine, cu ditamai lupul !). Si sint mici si jucausi, le plac enorm copiii - o incintare !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Noi avem o catelusa Labrador blonda, o frumusete. Este de talie medie (35-40kg), extrem de inteligenta si iubitoare de copii si de familie. Labradorii sunt f. usor de dresat, impreuna cu ciobanescul german si Collie se pare ca cele mai inteligente rase. Sunt de multe ori dresati pt. a fi insotitori de orbi sau handicapati, ei fiind si extrem de rabdatori, si avand un potential de agresivitate cam egal cu zero...Te sfatuiesc sa te mai uiti prin Internet, eu acum un an si jumatate, cand am cautat catel pentru fetita mea de 7 ani, am gasit multe pagini unde erai ajutat sa te hotarasti la o rasa in fuctie de mai multi factori: copil sau nu, mult timp sau nu, samd
Cu parul, daca copilul tau nu are alergie la par de catel, eu nu mi-as face griji. Un catel cu parul scurt (Labrador de exemplu :-)) este insa, desigur mai indicat. Oricum, eu sunt foarte multumita cu Labradorul nostru. Sa ne spui si noua cum te-ai hotarit!
Toate bune si ham ham!!!
Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Noi am avut un Wisla unguresc (nu sunt sigura ca am scris bine), ca un labrador, dar roscat la culoare. O frumusete! Si foarte cuminte, si foarte inteligent, si foarte jucaus. Hai ca l-am laudat poate prea mult, dar e o rasa excelenta.
Alegere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Va multumesc foarte mult tuturor pentru sfaturi.

Sanatate ca e mai buna decat toate.
Armand

http://community.webshots.com/user/armandcp

Mergi la inceput