***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (19)
Raspunsuri - Pagina 14
Madi spune:
Ancamari nu te supara pe mine ca imi dau cu parerea, dar mie mi se pare ciudat sa iti dea antibiotic pentru o raceala, mai ales ca nu l-a ascultat la plamani (am inteles ca nu l-a vazut) si daca nu face febra. Eu nu sunt medic si doar imi dau cu parerea, dar am vazut ca in strainatate, cum spunea si Pepsi, se sugereaza sa nu mai fie date medicamente pentru raceala la copii mai mici de 6 ani. Se mentionau in articolul respectiv decongestionantele si antitusivele.
Multa sanatate Petitului tau!
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
POZE
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
ancamari spune:
Ella, Madi - nici eu nu i-am dat de ieri Ospamox (asa cum zisese pediatra), am stat pana azi dimineata sa vad cum evolueaza si deja tusea nu mai era seaca, ci asa cu secretiii si mi-e frica sa nu se lase in jos spre plamani. Ospamoxul e amoxicilina, nu ii dau o doza prea mare, deocamdata i-am dat doar o data dar ii mai dau cand se trezeste ca a reusit sa adoarma saracutul. O sa-i dau si eu oscilococcinum si iau in considerare si sinupretul, eu m-am facut bine cu el la ultima sinuzita si eu fac forme din alea urate. Mi-e mila de el ce bolnavior e si chiar nu-mi dau seama cum s-a putut sa raceasca atat de rau. Azi imi aduce si mie sotul batista bebelusului (sper, dar mai pe seara oricum) pt ca draciile astea normale nu au ce sa traga pt ca nu-i curge nasul in afara, doar se aude cum fornaie si e infundat. Cum se numea chestia ia de pus noaptea in camera care ajuta la desfundare? Vorbeati voi saptamana trecuta dar nu am vreme sa ma intorc acum.
LIVIANA - TU STIAI PARCA!
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
ckristina spune:
uitati ceva despre diversificare, luat de pe nounascut.ro
IN NICI UN CAZ NU ADAUGATI: SARE sau ZAHAR!
PANA LA 6 LUNI FOLOSITI NUMAI CEREALE FARA GLUTEN PENTRU SUGARI !
Varsta de patru luni este doar orientativa. NU este nici o graba. Daca bebelusul este hranit la san, cu atat mai putin! (Cereale fara gluten: fie produse industriale comercializate de diferite marci fie faina de orez sau tapioca. Faina de porumb nu contine nici ea gluten.) Cele mai indicate, pentru inceputul diversificarii sunt este supa de legume, urmata de piureul de legume.Urmeaza fructele:mar, piersica. Bananele si kiwi pot determina reactii alergice , nu imediat ci la distanta in timp.Carnea nu trebuie introdusa in dieta in nici un caz mai devreme decinci luni. Se recomanda mai curand carnea de pui si peste alb(foarte proaspat, salau de exemplu). Carnea de vita poate fi introdusa din luna a sasea de viata.
am si eu o intrebare: CE FACETI DE REVELION??? cu sau fara bebe???
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
ckristina spune:
inca ceva... ce obiceiuri sunt de revelion(pt bebelusi).
in ce consta datul de grindina????
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
lbelciug spune:
Ancamari, pastilele se numesc KARVOL! Sunt f eficiente, sa stii! Pt tuse iti recomand sa iei de la plafar SIROBABY. E un sirop pe baza de patlagina si e special pt bebici.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie
Florentina Roman spune:
Salutare!
Elteka, bine ai revenit!
Pitica, si eu i-am pus, ca altfel nu voia sa manance doar morcovel
Vas, al meu a papat mar doar o saptamana, apoi l-am trecut pe banana cu para, care-i place f tare. Eu il pun pe Cip in tarc cand am treaba, stau si eu linistita, ca daca-l pun in patul nostru sigur cade, in patut da cu capul de bare si face cucuie, si mai am un fel de bouncer, dar a inceput sa se incordeze si mi-e teama ca poate cade cu el, desi e prins in centuri, asa de tare se apleaca peste el...
Ella, la cateva luni dupa ce-l nascusem pe Tudor am visat ca nascusem din nou si aveam 2 baieti. Nu-ti pot descrie fericirea din vis...dar am trait-o 5 ani mai tarziu, cand l-am nascut pe Cip! Bafta maine!
lbelciug, cheagul era cam de 2 cm, se facuse sub cusatura, dar daca te uitai la operatie nu-ti dadeai seama, arata normal, doar ca nu se inchidea. S-a mirat si chirurgul vreo 2 saptamani, timp in care am mers zilnic la spital ptr pansament...mi l-a scos cu foarfeca aceea cu zimti, nu stiu daca o avea vreun nume, cert e ca la 2-3 zile s-a cicatrizat. Daca zici ca te doare si s-a si colorat, poate ar fi bine sa-l intrebi pe dr care te-a operat...
Ancamari, daca ai inceput sa-i dai Ospamox, trebuie sa continui cu el 5-7 zile daca vrei sa-si faca efectul. Karvol se numesc gelulele acelea mentolate. Sanatate la Petit!
Ckristina, grea intrebare! De cand s-a nascut Tudor am facut revelioane in familie sau, intr-un an, l-am lasat cu bona si am mers la un restaurant, unde a fost super. Anul asta, ca avem de plasat 2 copii, probabil tot prin Bucuresti vom ramane...
Despre datul la grinda... in Oltenia moasa copilului ridica copilul de 3 ori, timp in care-i ureaza sa creasca mare, sanatos,etc, iar jos il pune cu picioarele pe ceva metalic, sa fie copilul "tare ca fierul"...cred.
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)
Paflo spune:
Ancamari, ai grija cu Ospamoxul! Daca tot i-l dai, da-l la ora fixa si minim 3 zile, desi nici eu nu sunt de acord cu antibioticele date asa, dupa ureche (telefon) si fara un consult.Sa se faca repde sanatos Andreiutul tau!
ckristina, noi cu bebe anu' asta!Inca nu stim unde...posibil acasa.
Florina si Sofia (09.05.2007)
lbelciug spune:
Florentina, multumesc pt raspuns/sfat. Asa am sa fac.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie
***Diverse utile pt bebici***
doxinu spune:
si io tot lingurita de la primii pasi foloses si lui STEFAN ii place.Daca noi am mancat doar tzatzy,cand simte biberonul vomita tot ce a papat!
Fetelo voi stiti ce produs de la KLORANE foloseste KAY pentru cojitele din cap?Am vrut sa iau si io si cand am vazut ca au o intreaga gama nu am mai stiut ce sa cer la farmacie !
Vad ca unele sunteti deacord cu un capiol doar cu diversificare.Am putea sa scriem nu doar schema fiecaruia dupa care si-a diversificat puiul ci si cum l-a pacalit sa pape si retete pe care capsuneii le adora sau din contra!
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
DidiAlex spune:
salutare capsunici...
Kay bafta multa pe sticla. Noi suntem toate cu gandurile la voi
Ancamari, pe langa ce au spus fetele as mai adauga: sa schimbi pediatru. Doamne, auzi, antibiotic prin telefon. Antibioticul se da dupa cel putin un exudat faringian. s-a uitat madam pe geam si si-a zis in barba: Mda, ospamox. Din cate am obs io asta e pecemeu universal la medici. Stiu cum e cu copii mici..... dar lasa corpul sa lupte. Multa bafta, sa ne scrii cum ati trecut de noapte.
Ella si io am visat 2 baietii, pe la doilea il chema tudor
ps. de la ce vine Ella: Gabriela, Mihaela, manuella sau Eleonora???