Fructe & legume
Dragi mamici,
Ce fruncte si legume mai dati voi la bebeii vostri, ca am auzit atatea variante "aia da, aia nu"... Luca al meu are 1 an si 9 luni si e foarte papacios, asa ca fructele si legumele sunt baza!!
Multzumim din suflet!!
Ioana & bb Luca
Raspunsuri
alba spune:
Draga Iomi,
Bun venit la
Ce bine ca Luca al tau e un papacios
Sa-ti traiasca!
Pai, daca-i asa,da-i orice pofteste si vezi daca-i prieste,iar daca totul e O.K. continua!
Da-i tot ce se gaseste acuma pe piata,adica fructe si legume de sezon!
Luca,pofta mare
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album%20principal&mid=499&cid=78
acs spune:
Maria mea are un anisor si e mare mancacioasa :).
Fructe i-am dat de toate: zmeura, piersici, visine, caise, pepene galben... (capsuni si cirese cand s-au gasit); chiar si bucatele de mere, dar doctorita mi-a zis ca e mai bine sa-i dau merele rase, sa nu se inece. N-a patit nimic la burtica si nici vreo alergie. Dar i-am dat intai cate putin, sa vad cum reactioneaza. Acum mananca multe fructe, sunt preferatele ei.
Cu legumele nu stam la fel de bine. Ii pun in supa sau piure: dovlecei, rosii, morcovi, pastarnac, telina, brocoli. Nu stiu daca sa-i dau vinete. Dar mazare? Astept sa vad ce zic fetele de pe forum.
Pofta buna bebelusilor,
Manuela
alycia spune:
Dragă Ioana dă-i să mănânce tot ce+i face plăcere...și poți începe si cu vinete și cu mazăre așa încetișor...poftă bună la mâncăcios!
iomi spune:
multumesc pentru raspunsuri!!!! sunt de mare ajutor, pentru ca eu sunt cam studioasa de felul meu si cand fac ceva nou ma documentez temeinic... Cu bebe am mai experimentat si pe langa carti, si pana acum a mers cam tot ce am incercat, ceea ce mi-a crescut mult moralul si am prins curaj...
O sa incerc si ce mi-ati sugerat voi, majoritatea deja le papam, dar nu prea stiu ce sa fac seara, cand venim de afara cu o foaaameee... Lapticul (~ 300 ml) deja nu ii mai ajunge de mult si ma feresc cat pot sa ii dau fainoase/dulciuri, pe motiv de . Il mai pacalesc cu tot felul de branzici, si din cand in cand biscuite - fericire mare!!!!
Stiti ceva de pepeni, ca am vazut ca au inceput sa apara?!?
Ioana & bb Luca
danab spune:
Mihai are 9 luni si i-am dat deja si pepene rosu si galben.Nu a avut nici o problema, l-a acceptat, ca de-altfel toate fructele care i le-am dat.Chiar daca este mult mai mic decat baietelul tau si el papa cirese, caise-ii plac chiar foarte mult-, pere, mere, banane, portocala,ananas,piersica.Morcov, cartof, dovlecel,fasole verde,ceapa,conopida, telina, ardei, rosii sunt legumele care le mananca.
Pofta buna si voua! Dana & Mihai
Marianar spune:
Vladut ( 1 an pe 12 iulie ) papa mere, piersici, nectarine, caise, banane, mango, portocala, gutuie (compot de gutui i-am dat de la 6 luni) atat crude cat si compot. Si la capitolul legume stam destul de bine, papam cartofi, morcov, ceapa, dovlecel, conopida, brocolie, ardei, rosie chiar si usturoi (i-am facut paste cu sos de rosii si usturoi).
Va doresc bb mancaciosi si nemofturosi!
ancadm spune:
Vreau sa fie si fetitza mea mancacioasa! Ma apuca pe mine foamea de cit o fugaresc pe ea cu mincarea!
Iomi, poti sa ii dai ce fructe si legume vrei tu, dar incepe cu cantitati mici si eventual fa o pauza de o zi ca sa vezi daca nu apare vreo problema ( intoxicatii, diaree, etc.)
Pofta mare la grasunei,
Anca.