Colectia de toamna-iarna 2005 (163)
Raspunsuri - Pagina 8
lavi02 spune:
roxi
multumesc de mesaj.
Acu' citesc la cancerul de pancreas pe net - parca m-am mai linistit, sunt ca semne printre altele lipsa de pofta de mancare si dureri abdominale, pe care tata nu le are (vba aia, cu mancarea... dimpotriva!) in schimb profa le avea inainte sa fie diagnosticata. Doamne ajuta, ce sa zic! Astept cu sufletul la gura rezultatele investigatiilor.
lavi02 spune:
mirabilis din contra, tatal meu are cateva kg in plus (are 82 la 1.67), si are pofta de mancare - la greu. Dar are si glicemia marita - 145, tocmai si-a constatat-o. Recent(a cum vreo 2-3 saptamani) a fost la o intalnire a pensionarilor unde a mancat ceva de la care i s-a facut rau si a varsat noaptea. A doua zi dimineata s-a dus la rudele din banatul iugoslav unde a mancat purcel, fripturi, tort si alte "bunataturi". Poate ca si asta i-a pus ficatul si bila pe butuci. A, si i-a mai gasit grasime pe ficat, ceea ce iar nu-i bine. ![]()
E posibil sa se vada "ceva la pancreas" din cauza diabetului?
Multumesc mult de raspuns! 
Oboseala are de cateva zile, de cand cu icterul.
Mihaelutat spune:
Catuza a doua tura de nasit fuse pe 29 septembrie. Nu am mai pus poze cu rochia ca o stiti, e cea de la nasitul din iunie de la Sinaia, cea verde.
Lavi asa cu se poate intelege blocajul meu este psihologic. Din punct de vedere al durerii am trecut prin alte mult mai grele, vezi pietre la rinichi eliminate in sarcina, infectie intraspitaliceasca in aceeasi perioada de la sonda nesterila care a duc la eliminare de bucati din vezica urinara, cezariana etc, dar parca in mintea mea nimic nu se copmara cu dentistul....
Sunt nebuna nu gluma. In ceea ce priveste implantul, am vazut la finul meu...E horror de-a dreptul. A doua zi zici ca era Doroftei. Mai bine o placa din aia ca in reclama, care nu se ingalbeneste cu trecerea timpului, o mai lustruiest, o pui in pahar pe noptiera, iti mai pica din gura pe la mese festive etc. Tinem pumnii pentru tatal tau, sa fie ce e mai putin grav, daca deloc nu se poate.
Anda sa ii fie de bine poetului...
Roxi condoleante...
Mihaela
album dn Titi
maria_alexia spune:
Lavi, sanatate multa tatalui tau!
E oarecum normal sa-ti faci ganduri negre dupa experienta cu profa', dar nu e obligatoriu sa se intample acelasi lucru si voua. Vad ca Mirabilis deja te-a incurajat/lamurit si sper ca investigatiile sa nu scoata la iveala ceva prea grav...
Roxi, condoleante ![]()
Anda, bravo poetului, sa pape tot si sa creasca mare!
mirabilis spune:
Sa stii ca nu stiu ce sa iti raspund...Adica, nu stiu dc la eco se vede ceva la diabetici. Oricum...145 e f bine, nu e de speriat. Atentie mare la mancare insa. Maaare. De la o masa din asta cu purcei fripti poti sa te trezesti cu o pancreatita nasoala. Asta se poate face de la mancaruri grase.Mai ales ca nu sta bine cu bila. Stiu ca e usor de recomandat din afara, insa....poate reusesti sa il sperii cumva...daca nu au facut-o deja cei din spital.... Hai, nu te speria. Nici vb de vreo boala grava...
lavi02 spune:
mirabilis doamne ajuta sa fie cum zici tu! Adica doamne ajuta sa fie numai chestii datoare mancarii, pancreatita, ce-o fi! Si zici ca pancreatita apare la ecograf?
Pai s-a cam speriat cu mancarea, ieri la pranz si-a facut pui fiert cu legume congelate fierte iar aseara branza de vaci cu mar (copt parca).
El a avut o perioada prin studentie (anii 50) si inainte, in liceu, cand parintii lui erau prigoniti pe motive politice, cand nu prea aveau ce sa manance. Cred ca de atunci au ramas toti cei 3 fratii cu stilul de a manca orice, cu mare pofta: de ex daca fac friptura inmoaie paine in sosul/grasimea ramasa cica e "foarte buna". Ca sa nu mai zic de mancat slanina (ca in banat), etc.
Multumesc de raspunsuri si de incurajare! 
---------------------
Hai ca mi-am mai revenit, pot sa bag niste raspunsuri:
maria
you!
mihaelutat in acest caz declar ca esti dusa cu pluta in domeniul dinti. Sa stii ca maseaua nu se trateaza cu nurofen; iar faptul ca INCA te doare e un semn bun, nervul traieste. Cand n-o sa te mai doara o sa fie de rau, inseamna ca nervul a murit. O sa trebuiasca sa-ti curete canalele cu ace si sa-ti faca plomba pe canal. In plus, masea fara nerv = nasol, nu mai e dintele hranit ca lumea, o sa-l pierzi mai repede, Doroftei mai repede sau placa de pe noptiera.
Mai bine o plomba cinstita de pe-acuma, zau!
Mihaelutat spune:
Da sunt dusa si nu vreu sa ma tratez....da imi e frica de mor, cred ca o sa il iau pe barbata-miu cu mine, fricosul sef....rad eu de el dar are mult mai mult curaj decat am eu. El si-a rezolvat toti dintii inaintea mea si cu probleme mult mai nasoale... va rog nu ma mai certati ca ma doare maseaua...
Mihaela
da cu alcool nu pot sa tratez maseaua?
album dn Titi
Noki_Lara spune:
Ce vreme suuuper e afara. Tare cald si bine!
Fetelor, in legatura cu aceasta cura de slabire: e cat se poate de ok. NU E INFOMETARE!!!!! Io am mancat asa de putin ieri ca atata mi-a cerut organismul. Nu mi-e foame si nici pofta!!!!! Culmea!!! Mananci cat vrei si cand vrei din anumite alimente, de altfel foarte sanatoase toate - fructe si legume. Ce poate fi nesanatos in a NU manca paine, fainuri, carnaraie??? Plus ca e pe durata scurta treaba asta, de doar o saptamana. Apoi introduc peste, lapte degresat, apoi in a treia perioada oua, carnea de pui....deci e suuper ok.
Miabilis- diferenta intre A si B e ca prima are perioadele la fix jumatate din a doua - schema A e de 6s saptamani - cu o saptamana+2sapt+3 sapt - stii continutul, nu are rost sa detaliez aici, iar schema B inmultesti cu 2. Adica tii 2 sapt+4 sapt + 6 sapt deci 12 saptamani in total. Eu ma voi decide pe care din ele o tin lunea viitoare, cand voi face o saptamana de cura, dar avand in vedere ca urmeaza petrecerea bufnitei la care clar voi manca de toate, cred ca o voi tine pe B.
Lavi- de la mama stiu ca pana in 150 glicemia e acceptabil. Daca-ti zic ca mama a avut si valori de 400 si peste zici ca taica-tu nici nu are diabet.
Dar sa stii ca tot de la mama stiu ca NU are voie sa manance chestii grele, grasime mai ales - slanina, carne de porc grasa, si variatii pe tema. Au o inflenta foarte proasta asupra gliemiei. Asta e motivul pentru care de cate ori mergem la Bistrita, mai ales de Craciun cand se mananca porcarii la greu, mama e dezastru cu valorile. Cand revine la viata de zi cu zi bucuresteana isi revine si cu valorile. Deci si io cred ca e o chestie conjuncturala provenita de la "saritul calului" cu atatatea mancarii naspa din ultima vreme. Sanatate infinita!
PS - cu suma de 60 ron, chiar si cu 30 ai perfecta dreptate. Si mie mi se pare mult sa dau chiar si 30 de ron pentru 2 ore. Mai bine-i iau o jucarie de banii aia. De aceea mai vedem ce si cum...sunt si alte locuri de joaca mai ieftine, in jur de 20 ron.
Anda- yuuppiiii, good start!

Vecina-deci trebe sa-mi pregatsc un speech de imbarbatare in dusul la dintolog...ok, ma apuc sa- scriu.![]()
Poze cu Sarah si mami 
www.dropshots.com/Saralyna#albums/ANTALYA%202007" target="_blank">POZE ANTALYA
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
roxisialexia spune:
va multumesc fetelor!
miha, baga un piafen si o sa te lase. Si adevar graiesti si mie mi-e frica, tremur ca soarecii aia...prima data cand am fost am lesinat pe scaun. Sa stii ca se lucreaza sub anestezie si nu simti nimicuta. Hai curaj, ca daca faci puroi si urca nu e a buna.
hai mihalea..hai mihaela!!!! uite promit sa tin pumnii, daca anunti momentul cand vei calca pragul cabinetului, sa nu simti nimic ![]()
anda, superrr ce veste buna, asteptam si alte impresii.
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
BUBU
- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -
lavi02 spune:
Hai sa mai descretesc fruntile colectiei cu replici Silviutesti:
-A fost ciorba de vitel.
-Si a fost buna, ai mancat?
-Am mancat numai carnea. Ca numai carnea trebuia neaparat.
-Sa-ti zic o ghicitoare: Ce incepe cu N, zice "mama" si are blugi mici?