Se poate face placinta cu mere necojite?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Vreau si eu reteta aluatului frantuzesc, va rog.
Si cum faceti aluatul sa stea lipit de mere, ca banuiesc ca nu se prea lipeste de coaja..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by adriana

Vreau si eu reteta aluatului frantuzesc, va rog.
Si cum faceti aluatul sa stea lipit de mere, ca banuiesc ca nu se prea lipeste de coaja..




Adriana, la Stop&Shop are aluat frantzusesc gata facut (dureaza o groaza sa il faci in casa...trebuie timp mult si rabdare si mai multa)...Se cheama Puff Pastry (de la Pepperidge Farm)...le gasesti in raionul de congelate, pe linga deserturile Weight Watchers.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Aha, aha, senchiu, o sa caut..
de fapt, nici nu prea sunt maestra la aluaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:


aluat frantuzesc (varianta fara unt ..adica de post)

1 pahar de apa fierbinte
1 pahar ulei
1 parf sare
41/2 pahare de faina
2 lingurite praf de copt

se amestec ingredientele,se maseaza pina devine o coca compacta,se divide in 3.
se intinde foaie
se prafuieste(nu gasesc cuvintul) cu amidon,bine ,bine(amidonul sa fie in exces)se ruleaza,se prafuieste ..adica de cite ori rulezi foaia de atitea ori prafuiesti.metoda este aceeasi ca si la aluatul cu unt..se impatura ...si toate laturile se imprafoseaza.

se imparte fiecare portie in 2,se intinde foaie pe masa prafuita cu amidon.
eu folosesc o singura portie din cele 3 initiale..fac 2 rulade..restul congelez..cind am nevoie decongelez ,prafuiesc iar bine cu amidon (ca lasa un pic de ulei) si intind foaie pe masa prafuita cu amidon.

sper ca s-a inteles procedeul.

aluatul cu unt nu-l prepar ca se gaseste f bun gata preparat.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Mai era unul (dar nu de post) cu smantana si unt (din Joy of Cooking). Poate nu frantuzesc, ca nici eu nu ma prea pricep. Cu toate astea ieseau deosebit de gustoase (n-am incercat cu mere cu coaja insa, pe atunci).

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

si ptru ca mi-e mila de mere sa inghete ..mai fa si checul acesta,care este usor de preparat si f gustos:

2 cesti zahar
1 ceasca ulei
4 oua
1 lingura extract vanilie
2 cesti faina
2 lingurite praf copt
2 linguri scortisoara praf
2 cesti mar ras
obtional
1 ceasca anas in cuburi
1/2ceasca nuci

amesteca zaharul,uleiul,ouale (pe rind),vanilia,faina,praful de copt,scortisoara.la sfirsit adaugi marul,ananasul,nucile
se coace 1 0ra la foc mediu.

daca vrei sa fie cu mai mult mar,caramelizeaza o ceasca de zahar ,intindel in tava de copt,taie felii de mar si imbraca fundul tavii,apoi pui compozitia de chec peste mere.bagi la cuptor ,cind rastorni checul, vei avea deasupra mere caramilizate.

daca vrei sa fie mai festiv ....poti sa-i pui deasupra crema de vanilie ,apoi ornezi cu frisca si cerni scortisoara.

daca-l prepari sa nu uiti sa ma inviti...asa ascult cum urla lupii...la checul tau


monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ce surpriza! Reteta asta o aveam de la o matusa, dar incompleta si cu cantitatile oarecum schimbate.
Acum cateva intrebari, as vrea sa o fac:

- cat are o "ceasca" (in ml) sau sa folosesc "cups"urile americane?

- praful de copt este baking powder, asa-i (intrebarea e pt. fetele din SUA, daca mai trage cineva cu ochiul pe aici...)? Eu nu folosesc de obicei si nu sunt sigura.

- praful de copt se pune nestins, da?



"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Baking powder este praf de copt...se pune de obicei, nestins cernut o data cu faina si sarea (le pui impreuna si le cerni pe o foaie de pergament sa se amestece bine).

Eu stiam o reteta de tort cu mere inversat...pe fundul unei cratiti (care poate merge ulterior la cuptor) se unge unt si se tapeteaza cu mult zahar tos...se adauga merele feliate (grosut)...se toarna o compozitie de chec deasupra si se da la cuptor. Bagi la rece si rastorni a doua zi...o lingura de frisca linga si pofta buna!

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ooo, goody, goody si reteta asta!
Multumesc mult si pt. explicatiile legate de praful de copt.

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

ML,
Referitor la masuri ...poti folosi o ceasca ptru cafea cu lapte sau cupele(americane)...
poti schimba marul din compozitie cu morcov,porumb dulce...este un chec care nu este pretentios ...iese..insa se maninca repede

reteta asta defapt este o combinatie intre checul cu mere si tort de mere..reteta originala nu are mar ras in compozitie...dar este mai bun cu mai mult mar.

Anamaria,

zaharul daca-l pui ne caramelizat se caramelizeaza sau doar se dilueaza cu sucul de la mar???..asa cum spui tu este mai repede.



monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput