vila / casa / bloc impreuna
![](images/user_woman.png)
Buna,
stiu ca s-a mai pus problema, insa eu acum as vrea o actiune adevarata
sunteti interesati sa facem(construim) o vilutza, bloc, impreuna ?
am inteles ca cu cat suntem mai multi cu atat pozitia poate fi mai buna.
am plecat de la ideea de a ne muta, din blocul nu foarte vechi dar plin de pensionari..si alte....categorii, care ne bat in cap non-stop, cu care ne certam pe locurile de parcare, care nu sunt civilizati si fumeaza in lift, lasa catelul sa faca kk si pisu in bloc, etc..stiti despre ce este vorba...
ce parerea aveti? din start trebuiesc cateva conditii, dupa mine...
* sa puteti sta undeva pana se construieste blocul/vila(adica daca va avindeti ap in care locuiti, tb sa aveti unde locui pana la finalizarea lucrarilor-in jur de 1 an)
* sa vreti
* sa fiti toleranti ..
deci??
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elle_seb/Elle_seb.jpg)
Elle_seb spune:
Data trecuta cand vroiau forumistii sa construiasca impreuna se lasase cu paruiala pe cheltuielile fictive nejustificate
Succes!
Elle_seb
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ligeea spune:
Georgeasca de ce sta la 1 si tu , ca un mototol ce esti n-ai luat decat parterul?
Ai o oarecare experienta in constructii ca sa-ti dai seama ce-ti doresti ?
Eu cu sotu facem finisajele interioare la casa noastra si ne-am ciondanit in fiecare zi de n-spe mii de ori pe fiecare robinet , teava sau m de gresie .
Nu zic , din ,,schimbul de impresii iese treaba buna dar nu cand sunt implicati mai multi colocatari-viitori .
Noi romanii nu suntem toleranti-asa cum se zice , suntem individualisti, circumspecti, banuitori si deloc flexibili
Nu cred ca se poate trece de faza in care sa se puna de acord cu cumpararea unui teren -locatie, suprafata ,pret - dar mai incolo .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda141/anda141.jpg)
anda141 spune:
Nu vreau sa te descurajez , dar nu cred ca e realizabil.Abia cazi de acord 2 familii, dar mai multe....
http://www.copaculdehartie.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Nu da pensionarii din mana pentru manelistii si gratargii de pe gard!
Asa e!! Aveti mare grija ce sperante va faceti ca dezamagirea va fi cu atat mai dureroasa.
Ce poate fi mai rau decat sa-ti pui toate sperantele si economiile intr-o casa a visurilor tale si sa constati apoi ca... era mai bine inainte. Nici nu vei apuca sa te muti si vor aparea indoielile, regretele.. nostalgiile dupa baba de la 3 si pustiul de la 7 care scrie prostii in lift dar macar nu face pipi... Viata in comun rezerva surprize oriunde ar fi, numai o casa individuala inconjurata cu gard si intr-o zona curatica sau eventual cu acces controlat, iti poate da cat de cat siguranta ca nu vei mai avea de-a face cu nesimtirea.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
asi spune:
quote:
Originally posted by ligeea
Noi romanii nu suntem toleranti-asa cum se zice , suntem individualisti, circumspecti, banuitori si deloc flexibili
ligeea
Poate ca ar trebui sa vorbesti despre tine, fara sa generalizezi.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
ligeea spune:
Vorbesc despre o situatie data - ,,hai sa ne strangem x persoane -nu ne cunoastem , trebuie sa ne descoperim niste afinitati , sa vedem de ce buget dispune fiecare si sa construim casa visurilor noastre .
Crezi viabil un astfel de proict ?
Vin cu un exemplu concret -A a avut mai multe terenuri de vanzare . La inceput le-a vandut parcelat doar cu conditia ca viitori proprietari sa lasa un drum de acces comun , fara a se specifica unde , latimea etc.
Concluzia - 40 de familii se razboiesc de 3 ani prin tribunale - ca e prea lat , prea scurt , prea drept sau prea oblic .
Dupa experienta sat nefericita , celelalte terenuri le-a parcelat intai cu tot cu drum , a stabilit trasseul retelelor si inaltimea garduriloe etc , toate intr-un ,,statut al viitorilor colocatari aditional la actul de vanzare act pe care cmparatorii si-l insuseau innainte de a semna actul de vaz-cum .
Deci vorbesc din experienta -personala -nu referindu-ma la propria persoana .
Imi pare rau dar romanii nu sunt ,,toleranti
Saso spune:
eu consider ca este posibil!
singura chestie e ca trebuiesc organizate lucrurile
cine cu cite camere vrea si asa impartite pe teren
problema mare e terenul! mare grija cind cumparati terenul
in schimb ideea e buna! iese mai ieftin decit un apartament intr-un bloc nou..si fiecare si-l finiseaza cum vrea
daca vine bascula o data in zona .. se ioimparte la citi sint acolo
as avea tupeu... dar caut inca un teren accesibil
noi vrem s-o punem de o tura de insiruite asa cite 3 si le grupam pe familii care cu cite camere vor..
dar cum am mai spus.. cautam teren
este posibil.. trebuie o mina hotarita si sincera..
sa fie implicati toti,si sa se vrea cu adevarat a se construi fiecare pt el
ca de restul ne e plin podul
zarala spune:
romanii - si imobilele !
sunt noua aici am intrat ca m-a impins nevoia - caut o menajera - inca nu am gasit-o dar am aflat multe multe alte lucruri interesante
m-am mutat de curand ( de fapt nici macar nu m-am mutat la prorpiu, apartamentul va fi gata la final de saptamana) intr-un complex rezidential - doar 4 blocuri doar 50 de apartamente
toti tineri
prima sedinta, cu totii ( tineri mai precizez inca o data )
a fost in felul urmator : URAT URAT de tot !!!
s-au certat, s-au ridiculizat unii pe altii - cu motiv bineinteles - cheltuielile sunt mult mult prea mari , ma refer la cele de itnretinere - unii vor "fite" altii vor "libertate" , unii vor "portar pe nea ghita" altii vor "firma de paza cu portari care sa aibe perimetru"
eh in fine ! ce vreau sa spune ca a iesit un dezastru
acum sunt super dezamagita
- nu am nici o prietena acolo - nu stim pe nimeni
am crezut ca daca e un loc nou,si daca sunt toti tineri , daca scapam de vesnicii pensionari din bloc - mereu cu ochii pe geamuri - va fi super !
......big mistake
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by asiquote:
Originally posted by ligeea
ligeea
Poate ca ar trebui sa vorbesti despre tine, fara sa generalizezi.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
E adevarat ce a spus Ligeea ... din nefericire.
Si ce a povestit in continuare e adevarat. Eu am cumparat un asemenea teren, intre partea noastra si cei de vis-a-vis fiind doar un drum ingust pe care nu pot trece 2 masini una pe langa alta. Am propus vecinilor sa lase fiecare cate jumatate de metru din terenul lui (terenuri de minim 1000 mp fiecare) ca sa largim strada si doar unul a fost de acord, ceilalti au refuzat.
Daca se intalnesc 2 masini venind din sens opus, una dintre ele trebuie sa dea cu spatele pana la capatul drumului pt. ca cealalta sa poata iesi.
La bloc se certau proprietarii din asociatie din orice in loc sa participe la amenajarea spatiului comun - de la incuietoarea la intrare si pana la apometre, numai certuri. Ba il banuiau pe administrator ca "ciupeste", ba pe X, ba pe Y.
Maria