Femeia plange cu uterul...
Am ramas uimita cand am gasit scris intr-o carte de medicina ca :
"Femeia plange cu uterul..."
De atunci a trecut mult timp si eu inca caut raspunsuri...
Iata ce am mai primit prin e-mail:
E scrisa de un medic .
Consider ca merita citita de toate doamnele care vor sa ramana sanatoase...
ENDOMETRIOZA
Endometrioza este considerata un fel de “cenusereasa” a bolilor ginecologice, deoarece nici la ora actuala medicina nu a reusit sa ofere o explicatie completa si logica in ce priveste cauzele maladiei.Desi se stie despre ea de mai bine de un secol.
Endometrioza consta in dezvoltarea endometrului, a mucoasei care tapeteaza peretii interni ai uterului,in cu totul alta parte decat la locul potrivit sub forma de chisturi.Adica la nivelul ovarelor,a trompelor uterine,pe peretele abdominal intern,vezica urinara,intestin; uneori poate ajunge pana la plamani,maduva spinarii,si chiar creier.
Simptome:durere pelviana (burta) de intensitate variabila,corelata cu ciclul menstrual (la menstruatie, la ovulatie);durerea poate apare si la urinare,in timpul sau dupa contactul sexual.Pentru unele femei durerea este atat de mare incat ajunge sa ii afecteze si viata de zi cu zi.
O consecinta a endometriozei este infertilitatea, adica incapacitatea femeii de a ramane insarcinata. Aproximativ 40% din femeile cu aceasta boala este sterila.Atat durerea fizica,cat si cea sufleteasca, data de incapacitatea de a avea copii,aduc cu sine depresie,oboseala, apatie,izolare.
Ca si cauze,exista mai multe teorii,dar nici una nu a fost dovedita si nici nu a putut explica in totalitate mecanismul de producere al bolii.Ce se stie sigur este ca boala este strict legata si agravata de hormonii feminini (estrogeni).
Este luata in calcul o predispozitie genetica.De obicei,daca mama are boala,si fiica o dezvolta,dar intr-o forma mai severa.
Una din cele mai mai frecvente explicatii date de medicina este menstruatia retrograda,adica curgerea fluxului menstrual invers,prin trompele uterine,ajungand la ovare si in abdomen.Insa, cercetarile recente au aratat ca aprox.90% din femei au aceasta anomalie in curgerea menstruatiei, si totusi putine dezvolta endometrioza. De asemenea,s-a demonstrat ca endometrioza apare si la femeile cu histerectomie (uter scos,ce duce la disparitia menstruatiei) sau,in cazuri rare,la barbatii carora li s-a administrat hormoni estrogeni dupa operatia de prostata.
Diseminarea (imprastierea) limfatica sau sanguina ar putea explica de ce si cum ajunge tesutul endometrial la nivelul plamanilor,a creierului,la piele sau ochi.
Sunt banuite si disfunctiile imunitare (boli autoimune),dar nu se stie daca acestea se incadreaza la cauze sau la consecinte ale bolii.
Mai sunt banuite si toxinele din mediu si din alimentatie ce au efect asupra nivelului hormonilor reproducatori, si distrug membrana celulara.
Nu se poate sa nu vorbesc despre cauzele subtile ale acestei maladii.
Problemele ginecologice (femei) si andrologice (barbati) tin de functionarea chakrei a II-a,Svadisthana. Ea guverneaza relatiile sociale (gasirea locului in societate),dar, in special pe cele de cuplu,inclusiv sexuale.Bolile sunt urmarea blocajelor energetice pe care singuri ni le provocam.In aceasta zona “raspunzatoare” de aceste blocaje sunt frustrarile, tensiunile, neimplinirile in si date de relatiile mai sus amintite.Cand problemele relationale sunt insotite de neimpliniri in sentimentale (lipsa de iubire,respect, compasiune) din partea partenerului, pot apare si tulburari cardiovasculare (boli ginecologice plus cardiace si circulatorii) in diferite stadii.
In cazul endometriozei nu este vorba de aparitia trairilor de mai sus,ci,mai degraba de reprimarea lor,in loc sa se spuna tot ce nemultumeste. Dispare respectul fata de propria persoana,creindu- se,astfel, un cerc vicios ce necesita multa hotarare si vointa pentru a fi “frant”.Toate aceste acumulari negative la nivel mental,emotional, si chiar spiritual scad frecventa de vibratie a zonei respective din corp,ajungandu- se la “materializarea” imobilitatii si pietrificarii sufletesti in aceste chistulete ce formeaza endometrioza. Pe masura ce timpul trece,si nu alegem sa fim sinceri cu noi insine,”pietrificar ea” se extinde la mai multe organe abdominale.E normal.Toate criteriile de apreciere ale vietii sunt distorsionate, iar procesul de “digestie” al vietii de zi cu zi e afectat puternic (balonari,colite, boala Crohn,cancere de colon).
Cat priveste tratamentul, femeile cu aceasta boala trebuie sa stie ca este de lunga durata,deci sa nu dezarmeze dupa cateva saptamani,si implica mai multe aspecte.Tratamentul cu medicamente sau/si suplimente musai trebuie “asortat” cu o dieta corespunzatoare exercitii fizice si,obligatoriu, implicarea femeii.Din pacate intalnesc multe cazuri in care pacientii considera ca vindecarea lor e doar responsabilitatea medicului,ei neavand nimic de facut decat sa se planga,neimplicandu -se sub nici un aspect,iar intarzierea vindecarii sau chiar neobtinerea de rezultate e doar,strict, vina medicului sau terapeutului care e “incompetent si avid dupa bani”.
Ca metode de tratament amintesc in treacat administrarea de hormoni (anticonceptionale) in vederea reducerii de estrogeni.Dar asta impiedica din start procearea.Plus aduce cu sine si efecte secundare neplacute.Administrarea de analgezice ajuta doar pe moment,atunci cand durerile sunt insuportabile. Interventia chirurgicala se impune in cazurile grave,cand boala e atat de extinsa incat organele interne abdominale au ajuns sa fie prinse unele de altele (aderente),ajungandu-se la ceea ce se numeste “pelvis inghetat”.Din pacate exista mai sunt medici “dornici” care recomanda una-doua operatia,chiar si in stadii incipiente.Va trebui sa va ascultati instinctul si sa cautati un medic care stie cu ce se “mananca” endometrioza; nu toti ginecologii o recunosc,ba unii o neaga si o considera o mare prostie!
Este obligatorie miscarea fizica sub orice forma;nu numai ca imbunatateste circulatia sanguina si intareste musculatura, dar readuce o gandire clara (sa vedem padurea de copaci) si creste energia corpului.
Pentru a creste din nou vibratia corpului (si automat pentru recapatarea respectului fata de sine) este necesara o dieta corespunzatoare.
In primul rand trebuie sa se renunte la “adjuvante”: alcool,cafea, tigari.Acestea “ajuta” la scaderea vibratiei corpului.Legumele si fructele vor avea o pondere majoritara,inlocuin d carnea,in special porcul,vita, vanatul.Nu se vor consuma alimente gatite in grasimi si uleiuri grase (ex.palmier) .Este necesar sa se renunte la consumarea produselor pe baza de grau,care contin gluten,si care dau tot felul de manifestari digestive,incepand de la balonari incontrolabile.
Cat timp trebuie sa renuntati la aceste alimente?Pai, atata timp cat vreti sa ramaneti sanatoase,doamnelor !Adica toata viata!
Este indicata administrarea de acizi grasi nesaturati (omega 3,ulei de primula) in combinatie cu vitaminele E si C.Se reface membrana celulara si se anihileaza radicalii liberi.
Nu in ultima instanta,e obligatoriu sa va “reobservati” .Doamnelor cu aceste tipuri de afectiuni,cand v-ati observat ultima data in oglinda?Cand ati facut ceva pentru voi in primul rand,nu pentru ceilalti?
La cate ati renuntat ca celorlalti sa le fie bine,si nu primiti nici macar respect.
Sigur ca sunteti suparate,in primul rand pe voi.Dar din procesul vindecarii face parte si iertarea de sine,reimpacarea cu propria persoana,si iubirea fata de voi!
Nu vreti?Imi veti spune ca e prea greu?Ca sunt prea multe renuntari in stilul de viata?Nici o problema!Daca nu vreti sa va vindecati ramaneti asa,boala se va agrava,autocompatim irea se va amplifica,si invinuirea altora va fi la ordinea zilei!Dar,nu uitati,nimeni nu va poate vindeca cu forta,fara sa va implicati si voi la refacerea propriei sanatati,indiferent de tipul de tratament ales!
Profitati de oportunitatile acestei perioade,fiti sincere cu voi insiva,”scuturati- va” de trecut,luati taurul de coarne si refaceti-va viata!Vindecarea va veni de la sine.Ce alegeti?
Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...
Jurnalul meu
Simina
cu Teo (7.06.2006)
,Diana (30.05.2003)
si Andrei (10.04.2001)
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte. Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
Raspunsuri
Alexa Ioana spune:
in teorie totul pare atat de simplu...
dupa doi ani jumate de cand am fost diagnosticata cu aceasta boala, iti spun eu ca nu e nimic simplu... sunt atat de multe variabile implicate, si se stie totusi atat de putin...
oricum, interesant articolul. stii cumva cine e autorul ?
Pijamalutze pentru copilasi!
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...
simina2005 spune:
Am primit acest mesaj de aici : http://health.groups.yahoo.com/group/teranat/
Cauta pe grup si vei gasi mai mult ...
"Am intalnit,in cazuistica mea zilnica,destule
femei cu afectiuni gen "pietrificare"(chisturi,fibroame,endometrioze)
care au venit la mine pentru ca nu ramaneau insarcinate.Aparatul de
biorezonanta cu care lucrez (SCIO)intra in subconstient.Cand omul
vine cu o problema majora,cum ar fi imposibilitatea de a da viata
unui copil,il intreb daca e sigur ca vrea sa afle adevaratele cauze.
Invariabil mi se spune "desigur",asa ca purced in calatoria in
subconstient.Iar acolo,de multe ori,e urat,intuneric.Gasesc sechele
dupa socuri emotionale puternice,datand chiar din copilaria timpurie,
indicandu-se inclusiv ce membru al familiei a "produs" socul,precum
si varsta.De obicei oamenii au o revelatie,deoarece memoria
constienta a blocat aceasta amintire.Nu este destul doar sa readuc in
memorie situatia,ci sa si discut cu persoana,cerandu-i sa judece cu
varsta si intelepciunea actuala.
Revenind la bolile ginecologice,multe femei si-au reamintit ca in
copilarie,la varsta indicata de aparat,s-a intamplat ceva care
a "sadit" samanta neincrederii lor in feminitatea proprie:tata abuziv
cu mama,ajungandu-se la forme extreme (batai,mutilari),abuz emotional
asupra persoanei aflate,repet,la varsta copilariei,decesul parintelui
preferat,si invinuirea copilului pentru acest fapt de catre parintele
supravietuitor ("vezi,daca nu ai fost cuminte,a murit").Toate acestea
au fost "traduse" de catre creier in felul urmator:"e atat de urat ce
mi se intampla incat nu as mai dori nimanui sa treaca prin asa ceva.
Decat sa ajung asa,mai bine sa nu am copii niciodata!".Problema este
ca,indiferent de varsta la care a fost emis (repet,in subconstient,
deci necontrolat)acest tip de afirmatie,el se manifesta ca un virus,
ce afecteaza toata viata ce va urma.Fetita creste,se maturizeaza,si a
uitat de intamplarea nefericita.Dar "virusul" e prezent si se
activeaza atunci cand viata readuce,sub o forma sau alta,situatia
trecuta.De obicei,femeile cu aceste sechele tind sa refaca,
inconstient,viata parintelui de acelasi sex.Insa,intervine si in
viata proprie un moment in care "virusul" se activeaza,si actioneaza
exact asupra aspectului din viata care l-a creat,in acest caz
afirmatia ca nu mai vrea copii,chiar daca a fost facuta intr-un
moment de furie.si chiar femeia nu mai ramane insarcinata,orice ar
face.
Da,multe din femeile aflate in aceasta situatie,puse fata in fata
cu trecutul,recunosc ca au frica procrearii.Dar deloc constient.De
aceea am spus ca din tratament face parte si recastigarea increderii
in sine,iubirea propriei persoane,dar,mai ales,sinceritatea fata de
noi, fata de partener si fata de relatia pe care o avem cu el.
Mentionez ca aceleasi mecanisme de autoblocare functioneaza si la
barbati,dand problemele de prostata.
In situatia in care femeia nu doreste,pur si simplu,sa
isi "complice" viata cu un copil,chiar la nivel constient,apare alta
tipologie de boli,ce tine de egoism:diabet zaharat,probleme de piele
si/sau de sani(cancere).Din fericire,nu multe gandesc asa in mod
constient.
Edith Kadar (fosta Tatut)
"
O sa-ti trimit detalii pe privat...sper sa te ajute.
Eu am citit multe carti in domeniu(am medici ginecologi in familie) si din cate am observat... multe femei s-au vindecat dupa ce au devenit sigure pe ele, s-au simtit din nou iubite, apreciate si protejate de cei dragi.
Jurnalul meu
Simina
cu Teo (7.06.2006)
,Diana (30.05.2003)
si Andrei (10.04.2001)
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte. Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
simina2005 spune:
E o vreme care aduce multe boli...stari depresive si disconfort...altii ar spune ca este vremea cand "se numara banii sau se fac copii..."
Am incercat sa raspund la PM-uri...sper ca am reusit sa ajut...
Iata altceva interesant:
"Farmacia - o alta scoala...
In domeniul meu de munca, am de a face cu multe categorii de varsta, categorii de cultura, nivele de trai etc. Daca nu stim sa ne pastram un mic graunte de umor si optimism, se risca o cadere intr-o irecuperabila depresie. Dupa cum ai ilustrat si tu, situatia sociala actuala este delicata.Si, interesant, face parte din domeniul de discutii de la sala. Se numeste Tao Social. Si se refera la a vedea ce se afla in spatele aparentelor.Vorbeam zilele trecute cu cineva, si imi aduc aminte ca facusem un fel de lista a lectiilor pe care le poate invata cineva intr-o farmacie:
1. Prima lectie este despre oamenii care, desi pe strada par normali si sanatosi, cand intra in farmacie iti dai seama ca e o minune ca mai traiesc. Din categoria asta sunt oameni de toate varstele, fara exceptii. De la sugari pana la batrani. E mult de spus, ma rezum la cateva idei...
2. A doua lectie este despre obsesia generala a doamnelor si domnisoarelor, legata de dieta si silueta. Auzi povesti despre diete atat de stupide, periculoase si scumpe, incat iti pierzi pana si reflexul uman de a raspunde cu un sfat inteligent... care, bineinteles, e trecut imediat cu vederea...
3. A treia lectie este despre cum trece omul de la bolnav ocazional la bolnav pe termen lung, sau cronic.Ai ocazia sa vezi o categorie speciala de varsta, intre 35 si 45 de ani, care vin cu prima reteta de la doctor, pe care scrie ceva nelamurit despre inima lor, sau ficatul lor, sau pancreasul lor... Sunt putin confuzi. Au aflat pentru prima oara, ca trebuie sa ia un sir de pastile in fiecare zi, pentru tot restul vietii... Sunt inca tineri, in putere. La noianul de probleme pe care il au, asta le mai lipsea: vizite regulate la medic, retete in fiecare luna, statul la cozi, colindatul la farmacii... Ei fac parte din grupa de oameni la care poti vedea cel mai bine de ce este bine sa te asiguri din timp, alocand 10-15 minute pe zi pentru o practica, macar putina miscare, putina meditatie. A, bineinteles, si asta facuta cu cap, altfel, tot acolo ajungi.
4. A patra lectie este despre ce inseamna sa fii spre sfarsitul tineretii, spre 50 de ani, si sa dai mai bine de jumatate din bani pe medicamente. Sunt dese afirmatiile de genul: "Trebuie sa iau tot, dar nu pot, iau numai jumatate, sa imi mai ajunga si de paine luna asta". Si sa nu credeti ca sunt batrani oarecare, sunt destul de demni si de cultivati.
5. A cincea lectie este despre sex. Femei care folosesc hormoni sintetici pentru a modifica delicatul echilibru hormonal specific feminin. O fac cativa ani, dupa care vin cu alte retete, pentru ovare polichistice, probleme cu uterul, cervixul, noduli la sani etc. Afli cat de periculoasa poate fi "pastila de a doua zi", si cum tinerele nesocotesc lucrul asta, folosind-o des, cand ea ar trebui folosita rar, de doua-trei ori pe an, cel mult.
6. A sasea lectie este despre constiinta. Vezi cum omul este programat pentru a-si pune sanatatea in mainile altora. Daca incerci sa ii oferi alternative, spre ceva mai bun, mai natural, mai de durata, te priveste cu reticenta si suspiciune. Cum sa-i ajuti?
7. A saptea lectie este despre bebe. Inveti despre multe lucruri care n-au ce cauta in tratamentul unui copil, si care, pe masura ce ii sunt administrate, il transforma corpul intr-un aparat defect, care functioneaza la jumatate din putere. Iar mintea, e in tandem cu corpul. Ceea ce nu reusesc sa faca medicamentele, reusesc sa faca majoritatea suplimentelor si hranei pentru copii. Si bietii parinti, care isi iubesc copiii, habar nu au ce se intampla. Lipsa de educatie in privinta cresterii copiilor este deplorabila si poate fi deplansa, pentru ca, in timp ce adultul este autonom si isi poate hotara singur soarta, copiii sunt fara aparare, in fata unui sistem de gandire menit sa ii transforme in... no comment... Adica, hai sa spun... am intrebat farmacista de ce noi avem zimafluor in farmacie, care se administreaza copiilor. In conditiile in care, intr-o revista despre farmacie pe care o primisem luna respectiva, era scris clar: fluorul este toxic pentru celula nervoasa, provocand deteriorari iremediabile. Raspunsul farmacistei, cu un oftat resemnat: ca sa crestem o generatie de imbecili...
8. Lectia a opta, este cea mai dulce: despre oamenii care vin in farmacie cu adresa precisa, stiu exact ce cumpara, cumpara doar lucruri f bune, si stiu cum sa le foloseasca si cand. Si inca un lucru, despre barbatii care devin tati, pentru ca au dorit asta: majoritatea devin blanzi si sensibili ca niste adolescenti indragostiti. Sunt senini si luminosi cum nu prea reusesti sa vezi.
9.Alta lectie, este despre spiritul copiilor sub 1 an. Care stiu, cand se uita la om, cu cine au de a face. Am avut episoade de vis, "parlamentand" senzitiv cu pustoaice care nu stiau decat silabe. Ei stiu sa vada dincolo de fizic. Si in ochii lor nu te poti ascunde. Ei inca comunica in acel limbaj primordial, al simtirii. Parca se bucura ca mai intalnesc oameni intregi la minte. Am observat ca pentru bebe este o adevarata fericire sa intalneasca practicanti care merg bine.
Ar fi mai multe lectii, dar din ele incerc sa invat ca, noi traim intr-un haos. Si in mijlocul acestui haos, menirea noastra este sa incercam sa pastram naturaletea si normalitatea naturala, macar ca niste repere in spatiu si timp. Societatea o fi dificil de inteles.Dar cand ceea ce observi te motiveaza sa devii mai bun, si sa ai o intelegere mai buna... e bine.
Pentru ca nivelul general a scazut atat de mult, avem nevoie de acea intelepciune care sa ne permita sa vorbim pentru a fi intelesi de copii de 6-7 ani.
Asa vom fi intelesi de oricine, si vom putea ajuta, daca va voi Cerul. Nu incerc sa schimb lumea, pentru ca e mai greu si mai imposibil, decat sa ma schimb pe mine insumi.
Emanuel"
Jurnalul meu
Simina
cu Teo (7.06.2006)
,Diana (30.05.2003)
si Andrei (10.04.2001)
Alexa Ioana spune:
simina
multumesc frumos !
edithkadar spune:
Buna,Simina!
Numele meu este si eu am scris cele 2 materiale legate de endometrioza pe care le-ai postat.Iti multumesc.
Si eu sunt mamica de baiat de 4 ani si 9 luni,Yannis.
Sunt medic de profesie,dar abordez sanatatea putin diferit de majoritatea medicilor.Adica ma intereseaza toate aspectele umane de la fizic,psihic,emotional,vibrational,energetic,etc.
Sper sa ma familiarizez bine cu scrisul pe forumul acesta.
Numai bine,Edith
edithkadar spune:
[quote]Originally posted by Alexa Ioana
in teorie totul pare atat de simplu...
dupa doi ani jumate de cand am fost diagnosticata cu aceasta boala, iti spun eu ca nu e nimic simplu... sunt atat de multe variabile implicate, si se stie totusi atat de putin...
oricum, interesant articolul. stii cumva cine e autorul ?
Draga Ioana,
eu sunt autoarea materialelor despre endometrioza si despre observatiile mele ca medic.
Ai dreptate,nimic nu e simplu,ba as putea spune ca cel mai greu lucru este sa te "inhami" la vindecare.Trebuie sa fii 10000% hotarata sa te vindeci,asta implicand schimbari majore in viata ta.
Din pacate nu toata lumea este dispusa sa faca schimbari,de aceea isi dedica timpul cautand raspunsuri "comode" ce nu implica prea multa zarva in viata.Si apoi se mira ca nu are efect niciun tratament.
Nu stiu care este situatia ta,fiind noua pe acest forum,dar daca vrei te pot ajuta cu drag daca imi povestesti despre tine.
Cu drag,
,Arad
columbiana spune:
Edith 
imi amintesc ce spunea prof.Silviu Olariu de la tg-mures, ce m-a pus pe picioare dupa endometrioza, si mi-a redat bucuria de a fi parinte (Dumnezeu sa-l odihneasca): putini ginecologi stiu sa trateze, multi stiu doar sa taie si sa scoata...:((
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Alexa Ioana spune:
edith, in primul rand, bun venit pe DespreCopii !
multumesc mult pentru mesaj, si multumesc pentru articole 
azi cand am putin timp iti voi scrie in cateva vorbe despre situatia mea