salutatre

salutatre | Autor: Tinaa

Link direct la acest mesaj

Acum 5 luni am fost operata de un Chist Ovarian partea dreapta la scurt timp sa depistat ca la ovarul stang am un chist de 6 cm .
Si de aceasta data trebuie sa fac o operatie pentru eliminarea acestuia asta ar insemna ca trebuie sa pierd iara jumatate din ovar .
Intrebarea mea este daca eu mai pot avea copii?
Va multumesc.

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

imi pare tare rau ca treci prin asa ceva. din pacate nu stiu sa-ti raspund la intrebare, dar sfatul meu este sa vb inainte de operatie cu un gineco si sa iti dea sfatul cel mai bun. eu acum multi ani am facut tratament cu Diane 35 si am scapat de chisturi. sau incearca si cu tratamente naturiste. sigur trebuie sa mai fie si o alta solutie in afara de cutit.
multa sanatate.

Mari 25+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

am o prietena care s-a operat de chist ovarian 6cm si medicul a reusit sa-i salveze ovarul. de fapt s-a operat de apendicita si asa i-au descoperit si chistul. cauta un medic care sa faca tot posibilul sa salveze ovarul.
eu am ramas insarcinata cu jumate de ovar stang, ca atat mai am, teoretic se poate. Dar e bine sa determini cauza pentru care apar chisturi atat de mari sa nu recidiveze iar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Si eu am reusit sa scap de chisturi cu Diane35.
Am inteles insa ca se poate face laparoscopie si atunci nu cred ca ovarul iti va fi afectat.
Sanatate si sa auzim de bine.

Sheherezada si Maia-Iulia

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by sheherezada

Si eu am reusit sa scap de chisturi cu Diane35.
Am inteles insa ca se poate face laparoscopie si atunci nu cred ca ovarul iti va fi afectat.
Sanatate si sa auzim de bine.

Sheherezada si Maia-Iulia

'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte."
Poze

Sheherezada , laparpscopia presupune interventie chirurgicala cu laparoscupul ,a dica fara sa se faca incizia normala , ci se intra in cavitatea abd. cu trocare si se lucreaza prin niste incizii de jumate de cm .
Nu are nici o legatura cu integritatea ovarului.

Tinaa , depinde de chist , unde anume este , ce tip este , etc.
Cel mai normal e a intrebi docrorul care te va opera , iti va spune ce sanse sunt sa ramai insarcinata si alte detalii.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

totul depinde de natura chistului, si de modul in care acesta e "prins" de ovar... (si nu, nu'i neaparat sa'ti pierzi jumatate de ovar in timpul operatiei... si in plus, daca jumatatea de ovar care ramane e sanatoasa si'si face treaba cum trebuie, nu sunt probleme).
unele chisturi se pot resorbi cu anticonceptionale, altele nu (dimpotriva)...
dupa cum ziceau si fetele, cel mai in masura sa'ti raspunda la intrebare este medicul care te opereaza...

Pijamalutze pentru copilasi!

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinaa spune:

Am fost la medic ginecolog dar acesta mi-a si facut toate hartiile pentru operatie iar cu ovarul drept cred ca nu mai lucreaza deoarece am intrebat inainte de operatie daca mai pot avea copi si mia spus ca il am pe stangul acuma mia spus din ce in ce se poate perfora daca nu sa astept 6 saptamani si sa iau anticonceptionale pe urma la control.
ce sa fac sa merg sa fac operatia sau nu?

Mergi la inceput