merele

merele | Autor: niko31

Link direct la acest mesaj

Salutari
Am si eu o intrebare daca stie cineva sa imi spuna , se pot pastra merle peste iarna cumva(conservate), in afara de gem sau compot?Ma gandesc la vreo reteta pentru pastrarea merelor razuite pentru prajitura spre exemplu.Am primit niste mere dar nu le pot pastra in starea lor naturala ca nu tin, dar am doi juniori(plus un sot) care sunt topii dupa prajitura cu mar.
Multumiri de peacum


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

sub forma de poame(deshidratate).
Bunica mea ne punea vara sa taiem merele in felii sa le insiram pe ata si sa le punem la uscat.sunt f bune ,cind vrei sa faci placinta le pui in apa calduta ptru 30 minute,ca sa se hidrateze.

merele se pastreaza bine si in camara sau beci,la temperaturi mai scazute si intuneric.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Eu am luat doua lazi si le tin pe balcon.
Din merele deshidratate nu stiu daca poti face prajitura cu mere.Parerea mea...

Sheherezada si Maia-Iulia

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Le poti tine undeva la rece, intr-o camara, invelite fiecare dintre ele in hartie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by principe

sub forma de poame(deshidratate).
Bunica mea ne punea vara sa taiem merele in felii sa le insiram pe ata si sa le punem la uscat.sunt f bune ,cind vrei sa faci placinta le pui in apa calduta ptru 30 minute,ca sa se hidrateze.

Si pe mine ma intereseaza, dar n-am nici camara nici beci, mere da.
Si unde le tinea dupa ce le avea uscate? Oare in frigider se poate cumva?


merele se pastreaza bine si in camara sau beci,la temperaturi mai scazute si intuneric.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117



"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DienutaS spune:

Mama le pregateste ca pentru placinta sau prajitura, adica rase, calite cu zahar, scortisoara, apoi le pune in borcane cu filet si le fierbe pe bain marie jumatate de ora. Tin si 2 ani. Eu chiar ieri am facut placinta cu mere de la borcan.Maica-mi i-a venit ideaa asta cand avea multe mere si nu stia ce sa mai faca cu ele. Si face de atunci in fiecare an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

eu le rad (de fapt le dau prin taietorul nu stiu cum se numeste ala de la robot , ca mi=-e lene sa le rad), le pun in pungi cam cat merge la o placinta si le pun la congelator, asa fara zahar fara nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Asta-mi place si mie cu congelatorul.
Am gasit acum un site cu diferite metode de pastrare. Vad ca se pot congela si intregi, dar parca mai usoara e metoda ta, Liliann. Cand le pui in placinta cum le dezgheti si scapi de suplusul de apa?

Aici e linkul:

http://www.extension.umn.edu/info-u/nutrition/BJ665.html

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

fetelor,eu placinta de mere o prepar cu mere deshidratate si iese o bunatate,deoarece consistenta marului este mai firma ,nu moale ca un pure..tai marul in cubulete si se vad cubuletele in placinta.

ML,in venezuela nu se fac mere(se importa) ,eu cumpar deshidratate ptru dulciuri si le tin in "camara " noastra= despensa ,la temperatura de 23-24 grade c.

sheherezada,din mere deshidratate,dupa parerea mea si a altora `placinta de mere este muuuuuuuuuult mai buna.marul pastreaza textura,nu-l hidratezi mult ca sa absoarba multa apa,deci nu trebuie sa-l storci,este mai usor de facut placinta.fructele deshidratate se folosesc in multe preparate...ex ciupercile ..iatlieni folosesc ciuperci deshidratate in multe retete de mincaruri specifice lor.
daca le ti pe balcon, ai grija cind da inghetul.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niko31 spune:

Multumesc pentru raspunsuri.Am spus ca nu le pot pastra in starea lor naturala in primul rand aici in bloc nu am spatiu iar in al doilea rand nu sunt in starea necesara pentru a le putea pastra(si eu stiu ca se pot pastra la rece invelite in hartie dar pentru asta trebuie sa fie merele sanatoase, pe cand astea mai sunt lovite si nu tin)Si eu ma gandeam sa le rad si sa le pun in congelator,dar am si eu LILIANN aceiasi intrebare ca si ML cum scapi de surplusul de apa care il lasa merle cand se dezgheata, nu se inmoaie?Am sa incerc si eu metoda ta dienutas sa vad cum ies,am doar o singura intrebare eu nu le pun pe foc inainte de a le pune in prajitura , doar le storc, daca le pun in borcan ce fac le storc sau nu?
Pupici si spor la lucru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

fetelor, dupa ce se dezgheata scurg surplusul de apa dar asa, in mare, nu ma omor sa scurg ultima picatura, adaug zahar, scortisoara, eventual 1 ou si gata.

Mergi la inceput