propozitii disparute

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

• Saptamana redusa de lucru. Un alt fel de SRL.

• Somaj tehnic.

• Scule, dispozitive, verificatoare. Celebrele SDV-uri din orice atelier mecanic.

• Tarii cat mai mult carbune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

• Somaj tehnic.

Ce era ala ????

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

monixy ai dreptate, tovarasul din tablou ne urmarea mai ceva ca privirea Mona Lisei
Celebra era si replica "Aha, le-ai luat pe sub mana" sau daca era prea faina haina sigur era de la shop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by iileana

quote:
Originally posted by ralcat

am facut tot felul de activitati tipice armatei, inclusiv trageri in poligon cu automatul.

A, pe alea le-am degustat si eu, dar mai tirziu.... Va amintiti de pregatirea militara pentru studente? De convocari? De mantalele alea de trebuiau sa te ajute doi oameni sa le imbraci? Horror.

Apropo de horror si de facultate, alte cuvinte disparute:

- repartitie
- oras inchis

...eu nu le-am mai apucat materializarea, din fericire....

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Da, dar ghetele erau bune! Din piele, maron, nu le-am mai dat inapoi.
Ne ducea la instructie undeva in Soseaua Oltenitei, unde era o unitate de baieti TR (termen redus). Aia erau fericiti ca scapau de taras si se holbau la noi, noi eram bucuroase ca ni se facea un fel de curte...
Peste vocea sparta a unei locotenente androgenizate, se auzea: "Regieee, P12, camera 10!!! Moxaaa, etajul I! Tei, pavilionul zootehnistilooor!"
Erau un fel de SMS-uri care anuntau chefurile de sambata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:

quote:

• Somaj tehnic.

Ce era ala ????

cunosc! tata intra in somaj tehnic iarna, ca lucra in constructii.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

abonament obligatoriu la revista "Cutezatorii",ziare: "Scanteie Tineretului"...
Gala desenului animat
Telecinemateca
Teleenciclopedia
Vocea Irinei Nistor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Parca nu s-a scris pana acum:

"Saptamana asta, duminica pica intr-o miercuri" - pentru ca se lucra si duminica, iar lumea primea cate o zi libera in oricare alta zi a saptamanii.

"Tarii cat mai mult carbune"

"Nici o masa fara peste"

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:

quote:

• Somaj tehnic.

Ce era ala ????

Parca se statea acasa cu 75% din salariu, nu? Parca uneori se lua curentul, gazul, nu se putea lucra in fabrici si lumea era trimisa acasa.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu tin minte ca mi-a fost tare ciuda cand a venit revolutia in vacanta de iarna...abia fusesem aleasa comandant de unitate la serbarea de Craciun...snurul ala albastru inchis,eram cea mai tare din parcare si abia asteptam ianuarie sa-mi intru in functie

In rest am amintiri frumoase din tabere si excursii,cele de dupa Revolutie parca n-au mai fost asa de de dese si frumoase. Am fost cu "toarsha 'vatzatoare" la navodari,la munte,la o gramada de case memoriale (la a lui Eminescu am fost facuta pionier chiar)

Nu pot sa uit cum ma duceam iarna intr-o duminica cu mama la biserica si de la aproximativ 2 kilometri am mirosit portocale(erau de fapt grepfruit,atunci am mancat prima data...era omor la o cofetarie si mi-a luat mama una mare de tot.

Tot cu portocalele la Craciun am ramas pana in ziua de astazi,eu cumpar numai iarna,in rest efectiv nu mi-e pofta.O data a venit unchiu'meu din Bucuresti la noi cu o sacosa de 10 kile de portocale,luate pe sub mana,cu ciubuc cum ii zicea pe atunci la spaga si am mancat pana mi s-a facut rau.Parca vad si acum sacosa aia plina cu portocale..erau o raritate la noi in provincie.

Si tot cu portocale mai am una... aveam vreo 6 ani si mi-a lasat o data mama pe masa o portocala mica de tot(cred ca era o mandarina)si mi-am zis ca e pacat sa arunc coaja,am mancat-o cu totul si i-am stricat tot gustul,ani de zile m-am gandit la intamplarea aia si cred ca de atunci am zis ca daca o fi sa ma zgarcesc la ceva,atunci n-o sa fie la mancare.

Oracole si de serviciu pe scoala am facut vreo 4 ani dupa Revolutie,pana am intrat la liceu.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

In general, propozitiile pe care mi le amintesc din vremurile alea sunt de 2 feluri: slogane si limbaj de zi cu zi al familiei. Din ultima categorie, ati zis voi o gramada, eu imi mai amintesc si traditionalul "S-a bagat salam la colt" (sau pateu, sau portocale, sau banane). Restul oricum era "pe cartela" si faceam cozi zilnic, la lapte, la paine, la unt, la ulei, ...dar la ce nu faceam?? Aveam noroc cu faptul ca meregam cu gasca la cozi si ne distram destul de bine.
Din categoria "slogane", imi amintesc mai mult cantecele cretine, de genul "Soimii patriei, spre lumina vom zbura", "Tot inainte, mandri pionieri" sau, mai tarziu "Utecistii de azi, comunistii de maine". A, si imi amintesc ce ciudat suna traducerea, la orele de engleza, "The Romanian Communist Party and our beloved leader, Comrade N.Ceausescu" (scuze daca am scris gresit ).
O faza mi-o voi aminti pana mor: a facut rost tata, pe sub mina (vedeti, alta amintire lexicala de atunci!!),de o conserva gigant de sunca presata - gigant, fiindca era cam cat o jumatate de masa, dreptunghiulara, era pentru Hotelul Partidului si tata a a cumparat-o. Am mancat atat de mult, incat mi-a fost rau, tata se gandea sa ma duca la spital si facea cu mama scenarii ce sa spuna acolo ca am mancat de mi-e asa rau, ca daca spunea adevarul ne bateau doctorii...Pana la urma mi-a trecut, dar de atunci nu mai pot gusta nici un fel de sunca presata, mi se face rau chiar si numai de la miros...

Mergi la inceput