propozitii disparute
Raspunsuri - Pagina 25
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Tzuni
erau pantofii Guban, cizmele de Agnita si celebrii Leonarzi...
Tzuni mic si drag si scump si pisicos
Leonarzii erau atit de greu de gasit! De aceea s-a gindit o fabrica din Romania sa-i produca ( au facut Leonarzi pirat, da!), asa ca, puteai gasi replica lor in cele mai urite combinatii de culori si forme, la un moment dat ii gaseai cu toc ( in loc de talpa platforma, ortopedica, precum originalii), cu fish rosu, "matlasat", cusut cu ata neagra, in romburi, cu pisla maro ( in loc de piele intoarsa)...avea colega mea de banca asa o pereche si ( o fi de rusine sau nu) cred ca am dat niste ghionturi ( citeste suturi la tzurloaie) baietilor din clasa ca rideau de ea spunindu-i "paracopitata rosie" din cauza acelor Leonarzi.
Ce vremuri!
LEdit: mi-am adus aminte de inghetata...era o inghetata, la mine in oras, la toneta, de trandafiri, invelita in ciocolata, la 1 leu si 75 de bani ( foarte buna!!!!) si inca una, de vanilie, i se spunea inghetata "casata" intre doua foi de napolitana la 2 lei si cincizeci de bani.
Alta amintire "insistenta" e cea legata de capacele de folie ( ca de aluminiu) de la sticlele de lapte, pe care eu le colectionam si apoi faceam "tablouri" cu cercuri "metalice"...
Inca una si ma duc...
Recent am luat niste corpuri de mobila de la parintii mei ( vechituri), sa le pun in balcon ( caci inca sint bune) si in interior am gasit lipite etichetele acelea cu margini dantelate alb cu albastru pe care scrisesem eu ( in speranta ca voi deveni ordonata), un fel de orar: ARITMETICA, CITIRE, DEZVOLTAREA VORBIRII, LUCRU MANUAL, GEOGRAVARZA ().
In afara ca am ris singura amintindu-mi de orele astea, m-am trezit ca imi dau lacrimile de emotie ca-mi vad scrisul din clasa a doua...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
Rufus spune:
Preturi: corn simplu: 25 bani, baton: 1 leu, mascota: 4 lei 25bani, ecler, savarina: 1leu 85 bani, parizer: 2lei 85 bani/kg, cafea ("ranjita"): 10lei15 bani 100 gr., bere speciala: 4 lei 25 bani jumatatea, ciocolata excelent: 10 lei, o tabla de 100 grame...
Cum naiba mi-au ramas in minte cifrele astea?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
fianna spune:
Ceausescu si poporu' ne-au stricat televizorul!
Cand am auzit aceasta povestioara eram la ziua unui coleg de clasa. Tineti minte cum se serbau pe atunci onomasticile? cu toti copii din vecini si multi colegi de clasa si fiecare spunea poezii si cantecele. Ei bine, chiar sarbatoritul a recitat poezioara de mai sus, noi toti copii am ras de ne-am prapadit pana in clipa in care mama lui s-a repezit la el, i-a ars 2 palme si l-a luat in alta camera. Tare socata am fost atunci!
Si mai imi amintesc de pachete aruncate peste gard- noi stateam langa o ambasada si tata facea bisnita cu soferul. Isi aruncau diverse peste gard.
madizza spune:
va mai aduceti aminte de femeile care vindeau cornete cu seminte prajite 50 de bani sau cu dopul 1 leu dopul.cred ca ,cam atat era pretul
madi
Letitia1 spune:
Da cind ieseam cu patura la iarba verde duminica si stateam la niste cozi colosale la mici si bere. Si dadeau cu ratia sa ajunga la toata lumea. Stateai de nu stiu cite ori la coada ca sa iei cit mai mult si uite asa se ducea ziua si plecai acasa. Si cica ai fost la iarba verde.
aura_m spune:
Eu nu am prins f mult aceasta perioada, in '89 cand a fost Revolutia eram in clasa a IV-a, dar imi aduc aminte de cozile pe care le faceam cu toata familia, de bananele verzi care le inveleam in ziare si le puneam pe sifonier sau dulapuri, guma de mestecat Turbo parca se numea ( o procuram de la "bisnitari"), cea cu surprize, cu masini erau pozele, ce mai colectionam, de sucul Brifcor,era o inghetata nu stiu cum se numea, era ca untul, ma refer la ambalaj, forma, de sticlele de sifoane, era o guma de mestecat in forma de tigari, parca Micky Mouse se numea, Doamne cand o mestecai se facea farame, cip-cip (bombonelele acelea mici in cutiute de plastic),mentosanele, ciocalatelele alea mici, tablete, chinezesti parca erau, Telejurnalul, Teleenciclopedia, Cantarea Romaniei, Steaua fara nume, Floarea din gradina, emisiunile celebre, Europa libera, ce mai o ascultam pe ascuns, ce mai ascundeam radio-urile, video avea un vecin care avea si Tv color si mai multi vecini, inclusiv noi aveam fir tras de la el, ce ne mai uitam la filme. Cinematografele pline la refuz, ca altceva nu aveai ce vedea la TV, am prins putin cu maculatura si cu stransul castanelor, de se ingrijorase mama de ce nu mai veneam acasa. Celebrul CEC si daca nu ma insel intr-o perioada erau niste cartele cu tot felul de poze pe ele, pasari, animale si le duceai la CEC, noi copiii si luai 5 lei pe ele, tin minte ca veneam de la scoala impreuna cu o colega de clasa si fratele ei si imi era foame, aveam una la mine( colegii faceau colectie) si am luat 5 lei pe ea si am cumparat 2 cornuri, unul l-am dat frateleui colegei mele ca era mai mic si unul l-am facut juma-juma cu ea. Celebrul Mos Gerila, penele de curent, cand mancam la lumanare sau cel mai nasol de sarbatori, Revelion. Tin minte ca am fost facuta pioner in grupa a II-a la un muzeu din localitatea unde am crescut.
AURA
fianna spune:
Nu e propozitie dar tocmai mi-am adus aminte si am vazut ca nimeni nu a pomenit de cozile la benzina. Masina dupa masina pe cel putin un kilometru....
maraki spune:
quote:
Originally posted by fianna
Nu e propozitie dar tocmai mi-am adus aminte si am vazut ca nimeni nu a pomenit de cozile la benzina. Masina dupa masina pe cel putin un kilometru....
pai crezi ca multi aveau masina pre vremea aia?
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
maraki spune:
mai erau surprizele de guma Tipi-tip, alea turcestiLeonarzi am avut si eu pe la 12 ani, erau albastri si mai erau si sandalele Leonard pe care le-am avut turcoize
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
vandal spune:
Cum s-a discutat ceva de Demelza din serialul Poldark...citeva amanunte:
Actrita se numeste Angharad Rees si o puteti vedea la linkul de mai jos (se pare ca odata cu banii cresc si sinii)
http://angharadrees.com/v3/