lapte de vaca sau nu?

lapte de vaca sau nu? | Autor: danab

Link direct la acest mesaj

Fetelor,pentru ca Mihai care are 9 luni bea foarte putin lapte praf-max.300 ml pe zi-m-am gandit sa incerc sa-i dau putin lapte de vaca-nu prea gras-poate este mai incantat de gustul lui.Voi ce spuneti? E totusi prea devreme? Mancarica mananca bine iar ca lactate consuma iaurturi de fructe, cascaval, branza dulce, unt.

Va pupam si va multumim pentru orice sfat care-l primim.Dana & Mihai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si Vladut ( 1 an pe 12 iulie) bea cam 200ml lapte formula Milumil II. Sunt multumita ca bea si atat, am avut o perioada cand nu vroia sa bea deloc. O sa-i dau in continuare laptele formula si o sa-l schimb in momentul in care nu-l va mai accepta. Oricum nici nu am o sursa sigura de lapte de vaca si la cat bea el cat ar trebui sa cumpar...? Prea mare risipa, cateodata se multumeste si cu 100 sau 150 ml.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Am uitat sa-ti spun ca si Vladut maninca destul de bine. Papa branzica, iaurt, unt iar medicul a zis sa nu-l fortez cu laptele sa pape cat vrea el. Atata timp cat mananca si alte feluri de lactate e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Eu i-am dat lui Bogdan lapte de vaca de la 9 luni si i-a placut tare mult, dar el a baut tot timpul laptele cu placere. Acum are 2 ani si jumatate si inca ii place tare mult laptele.
Miha & Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Draga Dana,

ati incercat laptele Hipp3(dupa 8 luni)cu arome de vanilie sau mar?
Poate il pacaliti asa sau cu niste cereale in laptele praf.

Pupici multi lui Mihaita!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Poti sa ii dai linistita lapte de vaca la varsta asta. Eu i-am dat Ioanei de la 4 luni pentru ca pe vremea aceea nu gaseam lapte praf (imediat dupa revolutie) si nu au fost probleme. Trebuie sa i-l introduci treptat, nu 250 ml dintr-o data, dar nici chiar cu grija cu care ii introduci un aliment nou la 4-5 luni pentru ca el deja primeste produse lactate... Daca ii place mai mult, e inutil sa il chinui cu laptele praf pentru ca el deja papa aproape orice, nu?
Sanatate si multa pofta de mancare lui bb,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Pe noi medicul ne-a sfatuit sa ii dam lapte de vaca abia la 1 an! Cica ar contine concentratii mari de proteine si minerale care pot stresa rinichii micutului pot cauza boli destul de severe. In plus laptele de vaca nu are suficient fier (ceea ce conduce la anemie) si vitamina C. De asemenea, proteinele din laptele de vaca pot irita stomacul si intestinele si pot duce la pierdere de singe prin scaun. Acum nu trebuie sa vezi totul chiar atit de negru, dar cred ca e mai sigur pentru baby sa astepti cu laptele de vaca pina la 1 an.

Sanatate,
Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Si eu i-as da lapte de vaca, are aproape 10 luni.Daca ii dau cu cereale imbogatite cu fier e mai bine? ca oricum biberon nu vrea ,tot la mami e mai placut...

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

Va multumesc mult dragutelor pentru sfaturi.Am sa incerc cu putin lapte de vaca bio pasteurizat pentru ca prefer sa-l bea pe asta decat aproape deloc.Este destul de marisor, mananca foarte multe alimente, sper sa nu apara probleme de sanatate.As prefera sa astept pana dupa 1 an dar mi-e teama ca nu va lua suficient in greutate in situatia in care si dr. mi-a spus ca in general copilasii cresc foarte bine daca beau lapte.

Va pup cu drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Draga Dana,
Mihaita va lua bine in greutate si fara sa bea lapte de vaca, mai ales ca isi ia necesarul de calciu si proteine din restul de alimente pe care spui ca le mananca foarte bine.
Parerea mea e sa mai astepti putin cu laptele de vaca, pentru ca aparatul lor digestiv nu este atat de matur incat sa rezove cu succes digestia proteinelor din laptele de vaca, lucru care, pe mai tarziu, poate conduce la anemie. Nu e o regula, dar se intampla.
Dupa un an, situatia se schimba si micutul va fi gata sa primeasca si lapticul de vaca.
Daca totusi te hotarasti sa incerci cu lapte de vaca, fierbe-l bine de tot inainte, pana clocoteste, apoi raceste-l brusc, in apa cu gheata.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

Multumesc Lexi pentru sfaturi.Am incercat deja cu lapticul de vaca dar nu l-a acceptat.Pe de-o parte ma bucur, mai ales ca parerile pro si contra lapte de vaca sunt aproape egale.Ma voi multumi si cu cat bea, asta este, voi incerca sa-i suplinesc lapticul cu alte lactate.

Cu drag, Dana

Mergi la inceput