Fara ovulatie!
Raspunsuri - Pagina 6
Tia spune:
Ursulica,
fara ecografie, pentru confirmarea ovulatiei ai nevoie de mai multi factori: mucus ca un albus de ou, temperatura bazala, eventual usoare dureri in dreptul ovarelor, sau dureri ale sanilor.. depinde mult de fiecare. Cred ca numai din starea mucusului nu poti fii sigura daca a fost sau nu ovulatie.
Tia spune:
Ecografia se recomanda sa o faci in apropierea momentului ovulatiei, adica cu 14 zile inainte de menstruatie. La un ciclu de 28 de zile, ovulatia ar trebui sa aiba loc in ziua 14. Dar cum este destul de probabil sa nu semene un ciclu cu altul, as zice sa faci o prima ecografie in ziua 12 (daca il ai de 28 de zile) si in functie de ce iti spune dr. revii dupa 2 sau 3 zile sa-ti confirme ovulatia.
aurelursu@k.ro spune:
Asa o sa fac, ma duc peste cateva zile. Iti multumesc mult pentru sfaturi, sunt cam deprimata. Pupici multi,Ursulica
mel_g spune:
Haide sa va povestesc eu ce am patit la eco. Ma duc eu intr-o luni de dimineata f. increzatoare la doctor (in ziua respectiva presupuneam eu ca va fi ovulatia) si ma intreba medicul respectiv cine m-a trimis; nimeni raspund eu asa ca el a facut ochii mari si a aproape ca nici nu a vrut sa-mi faca eco, ce sa va povestesc sa purtat f. urat (era si sotul de fata). Parerea mea este ca el oricum incasa banii fiind clinica privata deci nu trebuia sa-l intereseze nu sti cate amanunte. Voi ce credeti?
Mel
aurelursu@k.ro spune:
Mel g, pai trebuie sa ma trimita cineva la ginecolog? Medicul de familie, mama, tata? Daca zic buna ziua am venit pt. ecografie,(platesc) ce mai vrea? Aoleu ma ia cu transpiratii cand ma gandesc ce ma asteapta. Trebuie sa ma duc la ecografie pe toata perioada ovulatiei? Pupici,Ursulica
aurelursu@k.ro spune:
Din analize poate reiesi daca am sau nu ovulatie sau doar la ecografie se vede? Tot eu, Ursulica. Sunt cam dezorientata(ca de obicei, de altfel)
danitin spune:
Din motive obiective m-am hotarat sa am bebe dupa 30 de ani. La inceput am zis ca nu ma stresez cu calculatul zilei, cu luatul tempertaturii, etc. Cum eram si proaspat casatoriti, credeam ca oricum o nimerim noi. Si uite asa au trecut doi ani. M-am tot gandit ca nu a fost sa fie in momentul prielnic. Si am inceput sa calculez ziua ovulatiei. Si... nimic timp de un an. M-am gandit atunci ca sunt ceva probleme la mine sau la sotul meu si ca va trebui sa consultam un doctor. Cum, din anumite motive (o gramada de imbolnaviri si decese in familie) mi-e groaza de doctori am tot amanat si ... in martie voi avea un bebe. Asa ca, poate gandesc fatalist, dar cred ca atunci cand vine timpul, lucrurile se intampla.
BLUE ANGEL spune:
Daca ai ales o clinica privata iti recomand pentru echo dr Iosup de la CMU . Super om si tare haios . Iti explica si -ti da si poze multe si ce conteaza cel mai mult te face sa uiti de disconfortul pozitiei ..nu am mai vazut asta niciunde (la noi in tara ) -te acopera cu un halat sa nu stai acolo dezgolita cat te fotografiaza el.
hai ca va fi bine !!!
pupici
blue