FEBRA
Am si eu o nelamurire: cum luam corect temperatura bbilor? adica, daca o iau rectal si are 37.7 se scad 4 unit.si ce inseamna ? are sau nu febra?
Ela siOctavian
Raspunsuri
simi spune:
Ela eu stiu ca 37.7 in fundulet nu e considerata febra. Dar intreaba pediatrul sa-ti spuna cu exactitate cum calculezi.Eu copiilor mei le iau temperatura cu un termometru de ureche (intr-o secunda) si se calculeaza diferit. Dar sigur, 37.7 in fundulet nu e febra!
Ela-Z spune:
Asa stiam si eu, dar vreau sa aflu care temperatura este fbra si unde tb. luata: rectal sau inghinal?
cristina73 spune:
Ela
Daca ai termometru cu mercur incearca si ia temperatura bebeului axilar (adica sub brat) si asta iti va indica temperatura exacta.Tine termometrul cam 4-5 minute sa fii sigura si tine minuta bebeului linga corpusor sa nu "joace" termometrul si sa dea rezultate false.Ce este peste 37 prin aceasta metoda
se considera deobicei febra dar unii copii au in mod normal temperatura in jur la 37. Si termometrele care iau temperatura in ureche dau valori exacte, nu trebuie sa scazi nimic.
numai bine
cristina73
VASIA spune:
Daca temperatura se ia rectal,la sugar e considerata febra peste 38 (la nou-nascut limita e mai mica,dar nu stiu exact cat).Chiar acum bb-ul meu are 38,3 si am sunat pediatra si mi-a zis ca e febra,dar nu mare.De la 38.5 e febra mare.Oricum nici cat are Rares acum nu e normal.Eu sunt cam stresata si am tot cautat pe net despre febra(char acum )si am gasit destul de bine explicat pe reclamailegalala alt site = avertizare.De altfel,m-am mai linistit.S-ar putea sa fie de la dinti.Inca nu ia iesit nici unul.Sper sa fie doar de la dintisori.
Va pup
Cristina si Rares(7 luni)
moto spune:
Eu una sunt de parere ca temperatura luata in fundulet este ceva mai ridicata si niciodata nu m-am gandit sa-i iau asa temp.mai bine ii bag termometrul sub brat si astept 5 min....37 este o temp normala pana la 38 atunci incepe calvarul...Delia si bb-ul Sebastian.
mamamariana spune:
Doctorita mea a spus ca ce este peste 37.5 la subbrat si peste 38 in funduletz, se cheama febra.
Mamamariana
Ela-Z spune:
Eu am un termometru electronic si se ia f. repede, dar sotul meu ma tot bate la cap ca temp. rectala este cea reala si deasta v-am intrebat... ca a tot facut temp. 3 zile la rand 37.8 rectal... deci nu are febra! sau este un pic mai mare ca avem deja 6 dintuci si urmeaza altii...
Ela si Octavian
Marianar spune:
Daca iei rectal tempratura scazi 5 unitati, deci in cazul tau din 37,7 scazi 5, 37,2 nu e considerata febra, poate e prea cald, poate e bb prea agitat. Medicul mi-a recomandat sa-i dau medicamente pt. scaderea acesteia doar daca se ridica la 38. In cazul tau e ok, stai linistita.