Ciuperca? Neaparat doctor?
Buna tuturor,
de 2 zile ma supara o usturime , mancarime in zona vaginului...mentionez ca datorita unei asa presupuse anexite am urmat un tratament cu antibiotice timp de 10 zile.΄, obisnuiam sa ma spal cu sapun obisnuit solid si gel de dus,...ce ar putea sa fie? candidoza? daca nu am nici scurgeri, nici nu miroase nimic dubios...am facut spalaturi vaginale cu ceai de galbenele, musetel si ceai verde, am folosit si iaurt=tampoane cu iaurt, azi dimineata e chiar mai bine, insa nu stiu ce sa fac...sa merg totusi la un ginecolog? am fost doar cu 2 saptamani in urma...
Multumesc anticipat..
Sofia
Raspunsuri
redai spune:
pentru mancaRIMI AR TREBUI SA CONSULTI TOTUSI UN MERIC SA NU FIE CEVA MAI GRAV.cANDIDA SE RASPANDESTE IN TOT CORPUL DACA NU E TRATATA CUM TREBUIE.SE SCAPA SI FOARTE GREU DE EA
Lore, mamicutza lui David
POZE
ina_nz spune:
si eu o patesc de la antibiotic
mergi la medic....e un tratament usor da nu-mi mai amintesc numele
cred ca o sa ti-l dea fara control
Ina
Victoria spune:
Daca erai in RO, puteai sa iei de la farmacie ovule de TRICOMICON. Se introduc vaginal, si combat o gama larga de...chestii, de la micoze la altele.Sau Betadine.
In Austria, nu stiu ce poti obtine fara reteta...
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
Donia spune:
Cam peste tot se pot cumpara ceva antimicotice pentru uz intravaginal fara reteta, daca nu le gasesti pe raft intreaba farmacistul. Clotrimazol, Miconazol, astea sunt substantele active, nu stiu ce denumire comerciala au pe la voi.
Daca ai dureri in continuare mergi din nou la doctor si cere o ecografie, trebuie sa fii insistenta uneori, pana la urma se satura de tine si te baga in seama ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
XIO spune:
Neeeeah . pt. ce sa te duci la doctor?
Mai bine ia medicamente prescrise pe un forum de alte pers. care au avut cine stie ce si care "s-au inteles bine" cu ovulele X .Examenul cu valvele , lama si tuseul se fac doar din placerea bizara a unord doctori , nu in scop terapeutic
;)
Si P.S> , in caz ca nu s-a inteles : eram ironica.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Clover spune:
Cum adica te speli vaginal cu sapun obisnuit? Cine ti-a recomandat asta?
Eu zic sa lasi spalaturile vaginale, sa mananci iaurt adevarat si daca in cateva zile nu te lasa senzatiile sa mergi la doctor.
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
rodicaosoian spune:
la noi se gaseste la farmacie MONISTAT,la acesta nu iti trebuie reteta
cu siguranta gasesti si acolo
poti sa incerci,rau nu poate sa i-ti faca,iar daca nu iti trece te duci la medic
Eu de obicei imi cumpar supozitoare de monistat si tratamentul este de 3 zile
succes
nikole spune:
Neaparat la medic!!!
Poti sa fi mers si ieri, daca azi ceva te nelinisteste fuga din nou la medic.
Eu m-am chinuit ani de zile cu candida,o tineam numai in controale pana mi s-a gasit trat. potrivit si am scapat in final de asa ceva.
Dar in primul rand trebuie sa vezi daca e candida sau altceva...
muuuulta sanatate!
Nikole,mami lui albastrel
magh spune:
Am fost la ginecolog. Desi citisem si pe un forum austriac cam ce pot cumpara fara reteta ( nu e ca in Romania, sa poti lua chiar si antibiotice fara reteta), am insistat sa-mi faca rapid o programare(lucru nu tocmai usor). Mi-a confirmat diagnosticul de candida(cu ochiul liber???), si sa iau exact ce tocmai cumparasem eu( tratament de 3 zile crema si "ovule"). Dupa 3 zile din pacate, insa ea era tot acolo...Iar am sunat, si m-am dus numai ( de data asta) sa ridic reteta.(Fluoconazol). Ca sa nu mai povestesc ce rau mi-a fost de la cele 2 pilule. Dupa...ea era tot acolo. E chiar atat de greu sa scapi de ea? Ce sa mai fac? Am cumparat din farmacie si o solutie de clatit lenjeria( tot pe baza de clotrimazol), Ma schimb si spal lenjeria si nu numai foarte des, dezinfectez tot cu Sagrotan, alcool si ce mai am. Pentru intarirea sistemului imunitar iau si vitamine. Ce sa mai fac?
livia spune:
de ce nu incercati vaccinul?
eu nu mai am avut probleme de cand l-am facut(exact cum scrie acolo)
amanunte: http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=4450
in paralel am mai luat 150 mg Diflucan in doza unica .
important:candida apare datorita aciditatii crescute in organism(asta e valabil si pt.alte boli) deeci mancati cat mai multe produse alcalinizante !!!
ps:vaccinul se transporta la rece,in termos si cuburi de gheata.