Strumfi de iulie-august 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 4
greierash spune:
Eu sunt putin bulversata! Ca am vizionat poze cu Matei de Simo si vad ca il tii pe pernute in fundulet, si mai ales in picioruse!! Recunosc ca il tin si eu dar f putin ca ma gandesc sa nu ii solicit prea tare oscioarele, coloana...Daca ar fi dupa el ar sta numai asa; pe de alta parte, daca il tin in brate la orizontala sa vedeti foiala, si nervi si incearca sa se ridice... e o figura!!
In alta ordine de idei, copilul asta al meu care pana acum ceva timp statea singurel in patut si isi vedea de jucariile lui(de carusel), acum , de vreo 2-3 zile plange de mama focului , eu zic ca parca l-ar durea burtica ca se aud niste zgomote de acolo(ii boboroseste stomacelul). Eu ma gandeam ca am scapat de colici , dar intrebarea e colicile astea revin? Si pentru ca imi e mila de el sa il las sa planga il tot iau in brate, vorba lui Simo "mama ei de educatie" ca ziceam sa nu il invat in brate, dar sa ma vedeti acuma!!! M-a cocosat dar nu ma las!!!!
greierash mamica de Andrei Robert(05.07.2007)
- "Traieste clipa" -
mita.2000 spune:
Simo referitor la dormitul singur - eu o culc pe Anca singura in patut de cand am venit de la maternitate - deci nu am dormit niciodata cu ea. Si nu plange - adoarme ff bine singurica - dar fiecare copilut e in felul lui - totusi eu zic sa nu il iei cu tine in pat prea des chiar daca mori de drag - eu am niste priteni care au un baietel de 5 ani si dorm cu el in pat de cad avea o luna - doarme la mijloc intre ei!!! Si nu mai e cu putiinta sa-l dezvete acum poate cand o mai creste - deci e aproape de clasa I
ghinetz spune:
Se pare ca s-a propus - asa, ca de la sine - subiect azi: dormitul cu parintii sau singur.
La Stefan eram foarte categorica cu anumite reguli, inclusiv asta. Copilul trebuie sa doarma singur, spuneam. Si intr-adevar a dormit singur in patutul lui. Il puneam acolo si il lasam sa adoarma. gangurea putin si gata. Asta pana pe la vreo 2 ani, cand trebuia sa-i spunem povestea, sa-i cantam. Si uita asa, acum, la 4 ani jumatate nu adoarme daca nu e cineva cu el in pat. Si daca se trezeste noaptea si nu ne gaseste ne striga. Doar ca de acum 4 ani am invatat ca e mult mai bine ca regulile sa fie in ajutorul copilului si nu al meu. Daca asa se simte el bine, langa mama lui... Da. Poate ca mie mi-e mai greu, poate ca intimitatea cu sotul o fur si eu asa, cand mai apuc (si pe unde mai apuc). Dar am ales sa nu mai fiu asa categorica.
Victor doarme si el la el in patut. Singur. Cine stie pana cand.
Bine a spus Simo: doar n-o sa doarma cu noi si in clasa I?
Recunosc ca sunt adepta educatiei. Dar fac o foarte clara distinctie intre educatie si dresaj.
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
liadorian spune:
Monica, vrand-nevrand o sa se obisnuiasca fata cu biblioteca fiindca la noi peste tot e biblioteca, nu prea poti sa te invarti fara sa dai cu nasul in carti. Care acu aduna o gramada de praf, fiindca eu stau toata ziua de povesti cu Miruna, in loc sa mai rasfoiesc cate ceva.
Steluta, n-m reusit s vad fotografiile tale...
Madalina, bine ai venit! Fetitele noastre sunt nascute in aceeasi zi. Atata doar ca Miruna mea, in loc sa doarma din ce in ce mai lung noaptea, mai nou se trezeste tot mai des.
Oana, pai daca stefan mai vrea fratiori su surioare, eu spun ca trebuie sa te conformezi! Doar el e cel mai mai mare, nu? Miruna inca nu are 3 luni, dar uite ce ni se intampla - mese tot mai dese noaptea. Cred ca e din cauza ca de fiecare data mananca putin si deci i se face foame mai repede. Nici eu nu stiu ce sa cred, deocamdata o las in banii ei si mai vedem ce se intampla pe parcurs...
Mami Lia si Miruna Demetra (8 august 2007)
liadorian spune:
quote:
Originally posted by ghinetz
Se pare ca s-a propus - asa, ca de la sine - subiect azi: dormitul cu parintii sau singur.
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Pai la capitolul asta sunt mama anti-model, in sensul ca Miruna doarme numai cu mine in pat. Ma cosolez cu ideea ca avem un hectar de saltea si de fapt ea e suficient de departe de mine ca sa se poata spune ca de fapt nu dormim impreuna, desi suntem in acelasi pat. Eu o alaptez culcata si din cauza asta mi-e mai usor asa. Ii dau sa pape si de obicei ea adoarme imediat ce se satura, iar eu ma furisez depaaaaaarte de ea, tocmai in celalalt capat al patului.
Acum imi dau seama ca de cand am adus-o acasa de la maternitate ne tot propunem sa-i cumparam patut si numai nu reusim s-o facem: ba nu ne place ce gasim, ba cheltuim banii pe altceva, ba... Si tot asa. Deocamdata nimeni nu protesteaza si aranjamentul asta ne convine tuturor. Mai ales dimineata la 6, cand suntem toti 3 fresh, vine si tati la noi in dormitor si e momentul cel mai frumos al zilei, fiindca Miruna e super vesela si vorbareatza. Sta la mijloc, intre noi si e asa de comic cum isi suceste capushorul de la unul la celalalt, ca as vrea sa fim vesnic in vacanta, sa prelungim sedintele astea de rasfat in 3.
Editez ca sa precizez ca in timpul zilei copila adoarme intotdeauna singurica, fara leganat sau tinut in brate, obosita de joaca si pedalat. Doarme pe unde apuca, fie in dormitor pe pat, fie in sufragerie unde ne mutam sediul ziua.
Mami Lia si Miruna Demetra (8 august 2007)
mita.2000 spune:
Adevarul e ca eu am noroc ca ea doarme singurica - probabil daca n-ar vrea si eu as sfarsi cu ea in pat. asa sunt viteaza la dat sfaturi!! oricum si eu am auzit ca pe la un an incepe o perioada cand nu mai vor singurei - o vor pe mami langa ei - si atunci sa vedem ce ne facem????
Lia - da suntem colege de zi de nastere!!! Fetita ta cat a avut la nastere - si cat are acum??? O hranesti la san sau cu fomula?
Va multumesc la toate pt primire si multumesc ca ne-ati trecut si pe noi in listuta
jadi spune:
Oana , eu am avut umidificator si umezea prea tare camera, ne trezeam dimineata cu geamurile aburite rau si am renuntat la el. Stiu ca e greu cu carpele pe calorifer dar se pare ca e cea mai buna idee. Si nu iti povestesc cand reumpleam umidificatorul cu apa ce taratze gaseam in el, de la apa aia buna de la chiuveta!
Cu programul nu stiu ce sa iti zic, sunt copii si copii!
Bine ai venit Madalina! Daca nu ai ce curata, cred ca procedezi bine asa cum faci, nu vad rostul batistei decat in cazuri mai grave. In rest batista asta nu e recomandata, e actiune brutala la nivelul mucoasei. Cu laptele praf eu zic sa renunti, atata timp cat starea generala a fetei este buna (na! ca o iau si eu pe urmele dr. meu) si nu cere in plus, nu vad de ce sa ii dai biberon. O fi firea ei mai slabuta! Sa vorbesc despre mine, eu in prima luna am luat 250 de grame si m-a intarcat mama ca a zis ca nu laptele bun, m-a trecut pe lapte praf si luam 400 in loc de 250 .
Pentru produse de farmacie, mergeti www.farmaciiledona.ro/produse.php" target="_blank">aici cautati produsul si va afiseaza si pretul si farmacia disponibila. Si ca o paranteza, sunati totusi inainte sa mergeti la farmacie , mai au si ei scapari dar macar sunt mai ieftini decat sensiblu si mai ales daca iti faci un card!
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
Vlad nu a adormit niciodata singur in pat! Leganat si apoi pus in pat iar dupa ce a avut camera lui a refuzat categoric somnul in patut asa ca l-am trecut in patul mare si a cazut de cateva ori pana s-a obisnuit sa nu se mai agite atat si asta de pe la 6 luni. Acum nu doarme nici picat singur nici la pranz nici seara, de cand cu scosul suzetei dureaza si 1-2 ore pana adoarme.
Cu Tudor nu am avut incotro, e copilul de sacrificiu adica il las pe unde apuc ca sa ma ocup de cel mare asa ca doarme singur ba mai mult se cere in patutul lui cand e obosit, cunosc sunetul de "vreau in pat". Chiar mai devreme l-am asezat in patut, a vorbit un pic cu jucariile si a adormit chiar si fara deget in gura!
Deni & Vlad & Tudor
mita.2000 spune:
mi-am facut si eu un cont pe flickr si am pus pozici cu noi dar nu stiu cum sa fac sa le vedeti si voi??? ma poate ajuta cineva?? multumesc