meditatiile ma omoara !!!!!
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
grati.ela spune:
ehe...in lumea in care traim iti poti permite sa fii tufa la mate fara a fi declarat incult...a nu stii mate nu e o rusine dar daca n-ai citit nu stiu ce carte...esti jalnic! Matematica m-a ajutat permanent sa-mi organizez gandurile, sa iau decizii cat mai aproape de ce am dorit in timp scurt, sa fiu clara in expunere, sa nu admit ca-s in situatii cu solutii unice...24+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
quote:
Originally posted by lexiquote:
Originally posted by Rufus
Ioana are in clasa inca 26 de colegi si nu-ti trebuie multa imaginatie cam cat poate un profesor sa aloce unui copil.
Problema se pune taman invers: copilul se duce la scoala sa aloce timp si dispozitie de invatat, nu calculam acum 50 de minute impartit la 26 de copii, minus zece minute pana ne-am scos caietele si-am deschis cartile la pagina 32.
Sa mai zic ca, pe vremea mea, maica, eram patruzeci si ceva in clasa?
Nu-mi place sa te contrazic, insa nu-i chiar asa. Chestia cu dispozitia de invatat a elevului e poveste, cel putin acum, dar nici pe vremea mea nu-mi amintesc sa fi sarit in sus de bucurie ca mergeam la scoala (ca doar de atunci provine povestea, valabila si astazi, cu unsul scolii cu slanina, ca s-o manance cainii).
In plus, la fiecare sedinta ni se atrage atentia exact pe acest subiect: trebuie eliminati timpii morti din ora, pentru ca sunt multi si profesorul nu apuca sa-i multumeasca pe toti. Nu ca ar fi multi doritori de informatii...
Ce doresc sa mai spun...mi se pare si mie aberant sa intrii la un liceu, la care tintesti profilul uman, cu media la mate, dar si la chimie, fizica, tehnologie...ca si astea conteaza la media generala.
Eu nu doresc ca fetele mele sa fie lacatusi sau sudorite, si de aceea procedez asa. Dar daca ele asta vor face, e alegerea lor si nu le voi iubi mai putin.
Si stati linistite, oricum nu merg toti la meditatii. Nici macar o treime nu cred ca o fac...
poze multe cu noi
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
Llaura spune:
quote:
Ce doresc sa mai spun...mi se pare si mie aberant sa intrii la un liceu, la care tintesti profilul uman, cu media la mate, dar si la chimie, fizica, tehnologie...ca si astea conteaza la media generala.
Eu nu doresc ca fetele mele sa fie lacatusi sau sudorite, si de aceea procedez asa.
Sa nu uitam ca e totusi nivel de scoala generala si nu strica nimanui sa macar sa fi auzit un pic de tren pe la topicurile alea. Dupa parerea mea scoala generala si liceul tb sa iti lase toate portile deschise, nu sa-ti contureze viitorul prea precis si mult prea inainte de vreme; eu am copii in clasa care nu pot sa transforme mililitrii in litri si daca le zic 0.56x=2.35, x=? i-am terminat.
50 min nu se imparte la 26 de copii; ora e un compromis intre timpi morti pt unu la unu, si metode care nu sunt unu la unu: repetare la infinit a aceleasi chestii, eventual in cinci moduri diferite, teme in clasa, teste mici si f dese, etc etc.
In plus, profesorul trebuie sa fie disponibil si in afara clasei, ore de consultatie eventual in forme mai atractive pt copiii de azi, de genul email, pagini web interactive, chiar si teste interactive, etc etc. Toate astea cer multa munca de pregatire si daca munca asta nu e cat de cat platita, normal ca si nr de idealisti doritori s-o faca e f mic...pt ca oricat am discuta eu raman la parerea ca nr celor care au nevoie de meditatii este un indicator al calitatii invatamantului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
quote:
Originally posted by Llauraquote:
Eu nu doresc ca fetele mele sa fie lacatusi sau sudorite, si de aceea procedez asa.
Sa nu uitam ca e totusi nivel de scoala generala si nu strica nimanui sa macar sa fi auzit un pic de tren pe la topicurile alea. Dupa parerea mea scoala generala si liceul tb sa iti lase toate portile deschise, nu sa-ti contureze viitorul prea precis si mult prea inainte de vreme;
---------------------------------------------------------------
50 min nu se imparte la 26 de copii; ora e un compromis intre timpi morti pt unu la unu, si metode care nu sunt unu la unu: repetare la infinit a aceleasi chestii, eventual in cinci moduri diferite, teme in clasa, teste mici si f dese, etc etc.
In plus, profesorul trebuie sa fie disponibil si in afara clasei, ore de consultatie eventual in forme mai atractive pt copiii de azi
E neclar, inca, care-i cea mai buna metoda: o cultura generala, pe parcursul a 12 ani de studiu, ca la noi, sau o varianta mai pragmatica, ca in alte tari. E drept, radeam de "capitalisti" care nu stiau nici pe ce continent e tara lor, insa in ziua de azi, nici copiii nostri nu prea stiu, chit ca in programa e prevazut sa stie.
Cat priveste disponibilitatea profesorilor in afara programului...de exemplu, la Teodora, invtatoarea (cl. a 4-a) face pregatire suplimentara 1 ora pe saptamana, cu cine are nevoie. E mult? La Ioana nu exista asa ceva si nici pe prietenii mei cu copii nu i-am auzit.
Asa ca si eu cred treaba cu indicatorul calitatii invatamantului. Dar mai stiu si ce "cliente" am acasa...
poze multe cu noi
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
ocebine spune:
Ce este aberant este ca la 13-14 ani trebuie sa decizi ceea ce vrei sa faci/profesezi (intr-o mai mica sau mai mare masura). Daca 10 clase sint obligatorii, atunci de ce diferenta intre licee asa de mare? Ar trebui lasata decizia/orientarea catre un profil abia atunci cind aptitudinile si interesul copilului sint mai bine conturate.
Presiunea de a intra la liceu este mult prea mare.
Citi dintre noi avem meseriile la care visam cu ochii deschisi la 13 ani? Sau macar asa pe aproape.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Stati putin , faptul ca nu toti copiii stiu care e capitala Algeriei , ce e un silogism samd nu inseamna ca scoala a scazut ci doar ca un copil nu e interesat de materia respectiva.
Eu mergeam cu placere la scoala (la unele ore) , si acum la facultate abia astept sa merg la ore , as sta non stop in spitale si prin carti interesante , dar asta doar pt. ca ma atrage domeniul X.
Habar n-aveam de chestiuni de bun simt la chimie nu pt. ca profesoara era slaba ci pt. ca nu ma interesau , nu imi placeau si in consecinta nu le invatam. Am colegi care sunt la facultate doar pt. ca sunt obligati de parinti. Colegi care nu prea stiu mare lucru pt. ca nu sunt interesati , nu le place
REferitor la programa , eu una prefer cultura generala 12 ani decat in plop cu 75% din ce se intampla in jurul meu .
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
filofteia spune:
quote:
Sa nu uitam ca e totusi nivel de scoala generala si nu strica nimanui sa macar sa fi auzit un pic de tren pe la topicurile alea. Dupa parerea mea scoala generala si liceul tb sa iti lase toate portile deschise, nu sa-ti contureze viitorul prea precis si mult prea inainte de vreme; eu am copii in clasa care nu pot sa transforme mililitrii in litri si daca le zic 0.56x=2.35, x=? i-am terminat.
Ei aici este problema, ca la noi nu se face cultura generala, nici acum, nici in trecut.
Vorba lui barbata-miu: "Cu ce m-a ajutat pe mine ca am stiut toate fabricile din tara" - Va aduceti aminte le invatam la Geografie in scoala generala! Ca si asa s-au desfiintat, nu mai vorbesc de alte argumente. Sau la ce ajuta sa stii fiecare varf al muntilor din tara si as mai ave multe exemple.
Acum scoala a devenit si mai incarcata de notiuni ce nu sunt generale.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
quote:
Originally posted by grati.ela
ehe...in lumea in care traim iti poti permite sa fii tufa la mate fara a fi declarat incult...a nu stii mate nu e o rusine dar daca n-ai citit nu stiu ce carte...esti jalnic! Matematica m-a ajutat permanent sa-mi organizez gandurile, sa iau decizii cat mai aproape de ce am dorit in timp scurt, sa fiu clara in expunere, sa nu admit ca-s in situatii cu solutii unice...24+
Mate pana la nivel de clasa a opta sunt de acord ca trebuie sa stim. Desi..unele probleme de geometrie mi se par cam grele chiar si la acest nivel.
Dar cu ce il ajuta pe un om neimplicat intr-un domeniu tehnic sa invete analiza matematica si algebra de liceu, la gradul de detaliu la care se invata? Mai ales daca nu vrea sa ajunga inginer sau altceva de gen? Mie mi se pareau interesante ca un exercitiu abstract de logica, mi-au folosit pentru ca am facut electronica, dar atat!!
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyda/elyda.jpg)
elyda spune:
dar sa-mi spuneti voi mie la ce ii foloseste unui copil de clasa a VII-a sa stie toate rasele de iepuri ,gaini ,porci si alte animale,pe care la ora profesorul le-a predat cu cartea in fata ??? i-a inebunit cu asta si le-a dat si test din asta!asta invata copilul meu anul trecut si nu inteleg rostul unei asa materii la scoala generala ca doar nu or vrea toti sa se faca veterinari!!! mi se pare o tampenie si nu cred ca are legatura cu un anumit grad de cultura generala pe care ar trebui sa-l aiba copii.
dana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Cultura generala minimala o capeti in scoala, daca vrei mai mult pui mana si citesti.
Totusi, inainte de cultura generala vasta eu cred ca un copil trebuie sa fie "echipat" cu un set de cunostinte care sa ii foloseasca in viata indiferent ce meserie va alege.
De exemplu educatie sanitara... eu nu am auzit de asa ceva. Geografie, istorie, limbi straine ... dar nu istoria aia cu Andreea Esca in manual. Limba romana: compuneri, cereri, eseu pe tema libera, gramatica, dezvoltarea vocabularului. Fizica. Ar mai fi cateva ...notiuni de economie si de drept. Educatie civica. Oratorie... veti rade, dar eu mi-as dori sa intalnesc mai multi copii cu varsta intre 10 si 18 ani care sa poata vorbi liber pe o tema oarecare, fara sa fii nevoit sa le smulgi vorba cu clestele din gura si fara sa turuie cine stie ce referat luat de pe net.
In fine... imi dau si eu cu parerea.
Andries