Temperatura optima

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

O haina in plus nu inseamna neaparat zgarcenie ci responsabilitate fata de viitorul planetei si implicit al copiilor nostri:
www.evz.ro/article.php?artid=327473" target="_blank">Fixeaza termostatul la 17 grade in timpul noptii sau cand pleci de-acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Noi ziua avem in casa 22-23 si noaptea 25-26. Eu sunt mai friguroasa, dar in casa imi place sa stau in tricou si pantaloni scurti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Si mie imi place sa fie cald, in special ziua. Noaptea 20 grade sunt ok ca avem plapume groase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Sincer, eu nu imi imaginez cum te poti trezi bolnav ca ai dormit la 25 de grade si nu la 18-19. La noi tot timpul este asa de cald si noi nu racim de loc. Albert nu doarme invelit deloc, asa ca la 18 grade cred ca l-as gasi inghetat, pai 18 grade e chiar frig. Ne plangeam ca e frig pe timpul lui Ceusescu, acum ne plangem ca e prea cald.
Raman la idee mea, sa simti ca intri in casa unde e cald si bine, nu sa stau imbracata aproape ca afara.

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by anda141

Sincer, eu nu imi imaginez cum te poti trezi bolnav ca ai dormit la 25 de grade si nu la 18-19. La noi tot timpul este asa de cald si noi nu racim de loc. Albert nu doarme invelit deloc, asa ca la 18 grade cred ca l-as gasi inghetat, pai 18 grade e chiar frig. Ne plangeam ca e frig pe timpul lui Ceusescu, acum ne plangem ca e prea cald.
Raman la idee mea, sa simti ca intri in casa unde e cald si bine, nu sa stau imbracata aproape ca afara.

http://www.copaculdehartie.ro

Buna, multumesc tuturor de raspunsuri.

Anda, ne-am trezit bolnavi pentru ca racirea aici in Canada s-a facut treptat si noi la un moment dat (dupa ce vreo cateva nopti dormisem la 18-19) am realizat ca vrem sa dam drumul la caldura. Si am exagerat (25gC), aerul din casa s-a uscat dintr-o data si dimineata ne-am trezit cu mancarimi pe gat si nasul uscat. Aici la Montreal atmosfera e f umeda si aerul e placut, cand te trezesti dintr-o data la uscaciunea caloriferelor ai senzatia ca respiri foc.

Capcaunu', mi-a placut f mult link-ul tau, o sa incerc sa ma educ in sensul asta, mai ales ca stiu ca fiecare grad dat in jos e o economie de 2% la factura, adica la 2000$ pe an cat platim noi energia electrica asta ar insemna 40$ la fiecare grad scazut, deci daca as scadea temperatura in medie iarna cu 4-5 grade(de la 25 ca pana acum - la 20) as avea o economie de 200$ pe an. Plus ca e si mai sanatos.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

O haina in plus nu inseamna neaparat zgarcenie ci responsabilitate fata de viitorul planetei si implicit al copiilor nostri:
www.evz.ro/article.php?artid=327473" target="_blank">Fixeaza termostatul la 17 grade in timpul noptii sau cand pleci de-acasa!

Interesant. Foarte interesant. Nu-i imposibil sa faci ce scriu astia, e vorba de obiceiuri. In Romania e pe dos, esti cool daca faci exact invers ca in alte parti. Nu suntem vinovati in totalitate, poate doar ca am crescut in alte traditii. Cum naiba sa-l astepti pe Mos Craciun, in pijama, la 17 grade? Noi stim, din povesti, ca focul arde-n soba, e cald si bine, iar copiii se joaca sau asculta povesti la gura sobei...
Ia uitati-va ce pareri isi dau unii la sfarsitul articolului...nici macar faptul ca le scad facturile nu-i impresioneaza. Ce sa mai spun ca nu le trece prin cap sa se suie in tramvai, pentru doua statii.
Cica nu noi suntem vinovati, ci conducatorii lumii (care or fi aia???). Mereu altii sunt vinovati...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ai dreptate Rufus.
Multi dintre noi am fost crescuti in anii'60-'70. Pe de o parte am beneficiat de vremurile de "glorie" ale comunismului, cand printre altele duduiau caloriferele in multe orase, pe de alta parte parintii nostri, care au apucat vremuri mult mai rele (criza, rzboi, inflatie) ne-au infofolit asa cum au invatat la randul lor ca trebuie infofoliti copiii. Ne-am obisnuit de mici cu temperaturi mari in casa, motiv pentru care am si resimtit foarte greu lipsurile anilor '80. Dupa revolutie ne-am bucurat cu totii sa regasim confortul termic al copilariei.
Occidentul a mers pe alt drum. Dintotdeauna energia se platea acolo ceea ce a dus la un echilibru intre confortul termic si confortul bugetar, stabil prin adaptarea de mici la acesta.
Cei dintre noi care au reusit sa depaseasca prejudecatile parintilor nostri (precum caciulita la fiecare adiere de vant, scosul afara numai pe vreme buna, caldura mai mare in camera copiilor, baia in incaperi "etanseizate", etc) constatam acum ca ai nostri copii s-au adaptat mai bine unor temperaturi mai scazute decat cele la care noi, parintii, ne simtim confortabili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel03 spune:

Cu tot respectul, la 17 grade ingheti de-a dreptul. Atat am acum in casa, intrucat Radetul nu misca un deget, desi afara sunt 5 grade.
Picioare sloi, umeri cu febra musculara de atata stat incordata. Scot sigur electricul in noaptea aceasta. Cred ca fiecare are alti "senzori" si alte praguri de toleranta. Si nu cred ca salvez eu planeta, indurand frigul, in vreme ce poluarea majora este cea la scara industriala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Brotacel, in Bucuresti a dat radetu' caldura. Tu de unde esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel03 spune:

Din Constanta sunt. Si aici cand sunt 5 grade si bate si vantul, senzatia de frig e si mai accentuata. Si am inteles ca ar fi zone din oras unde au inceput niste probe de caldura, dar batranii din asociatia noastra au zis ca NU doresc de acum caldura...

Mergi la inceput