Pensia alimentara

Pensia alimentara | Autor: Krissias

Link direct la acest mesaj

Probabil ca raspunsul pe care am sa-l primesc nu o sa fie tocmai pe placul meu,totusi am datoria s-o fac.Pe scurt:casatorita si divortata in Ro ,dupa divort ex-ul fiind obligat la plata pensiei alimentare.Toate bune si frumoase ,numai ca de 4 ani de cind am emigart cu fiica mea,el fiind un "politist bine pus"a sistat pensia de la el putere.Ce trebuie facut,unde trebuie apelat ,pt.ca copilul meu sa beneficieze de drepturile ei?Nu am renuntat la cetatenia romana .Multumesc pt. sfaturi celor care sint in masura s-o faca.Krissias si Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Neplata pensiei alimentare mai mult de 6 luni constituie infractiunea de "abandon familial" pedepsita de catre codul penal.
Ar trebui sa faci o intimpinare catre tribunal in care sa specifici neplata pensiei. Avocatul tau care s-a ocupat de divort ar trebui sa stie ce are de facut.
Nu stiu daca vei putea recupera banii pe anii trecuti dar macar ai putea obtine reluarea platii.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

sper sa nu gresesc dar din cate stiu eu codul penal spune asa
neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere timp de doua luni a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca se pedepseste cu inchisoare de la unu la trei ani sau cu amenda
actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a ta iar iompacarea duce la incetarea procesului penal.
tot ce ai de facutr este sa imputernicesti pe cineva printr-o procura sa formuleze plangerea penala iar ca acte ai nevoie de hotararea judecatoreasca si certificatul de nastere al minorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

a....si am uitat sa spun.
din moment ce tu esti cea care hotarasti daca procesul penal merge pana la capat, adica pana la condamnare sau il opresti prin impacare, cred ca ai sanse mari sa obtii toti banii restanti
suna putin a santaj dar avand in vedere textele de lege precum si profesia sotului foloseste-te de absolut orice oportunitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissias spune:

Tocmai ,marea problema este ca vreau banii copilului meu ,avind in vedere ca tatal ei dispune de bani dar pe de alta parte nu vreau sa-i fac lui un rau prin a fi concediat.Am sufletul acru de la amenintarile lui si faptul ca sintem la mii de km.de el ma face sa ma simt in siguranta.Este un tip foarte violent si nu vreau ca mama mea sa pateasca ceva.Avocatul care ne-a divortat l-am luat prin cunostiinte ,deoarece prima avocata avuta nu a facut nimic,luind bani si de la mine si de la el,asa ca prima data "am dat-o in bara" si apoi am apelat la celalalt.Stiu ca "razbunarea este arma prostului" dar ma incapatinez sa am acei bani.Pentru noi aici,suma nu -i insemnata(acum el are salariu foarte mare sigur) eu totusi indraznesc sa-i deschid un cont intr-o banca din Romania.

Mergi la inceput