Tagliatele - lipsa de inspiratie
va implor da-ti-mi si mie niste sfaturi cu ce le-as putea face? va rog...sincer nu-mi sta capul la nimic,mai peste tot am gasit cu branza sau alte lactate, sotul nu mananca branza sau lactate, si trbe sa aibe carne, neaparat, pt el.
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Raspunsuri
crinuta spune:
Le poti amesteca cu carne tocata pregatita exact ca la lasagna, adica calita in ceapa, condimente, pasta de rosii, etc. Ies foarte bune.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
marumiha spune:
Se pot face si cu carne macinata ,putin usturoi,ciuperci porcesti(sėnt ciupercile de culoare maronie ,f.gustoase),putin vin alb,piper,sare si patrunjel.
http://community.webshots.com/user/mihaela2703
DienutaS spune:
Buna. Iti dau si eu o idee despre ce ai putea sa faci cu tagliatelele. Este o reteta postata de mine la alt subiect, si pe care am luat-o de acolo copy-paste sa o pun si aici. Este o reteta din cartea Cu Jamie in Italia de Jamie Oliver.
Am facut-o si cu spaghete si cu tagliatele.
Spaghetti tetrazzini (Paste la cuptor cu pui si ciuperci)
- o tavita pulpe dezosate(el spune 4, mi se par putine), taiate bucatele
- 2 catei usturoi taiati felii subtiri
- 400 g ciuperci "proaspete de diverse soiuri" taiate bucatele (diversele soiuri s-au limitat la universalele champignioane). Eu am pus mai mult de 400 g.
- 200 ml vin alb
- 450 g spaghete
- 500 ml smantana groasa (eu am pus mai multa)
- 200 g parmezan ras
- frunzele de la un fir de busuioc proaspat,am folosit si uscat, e ok
- sare si piper
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o cratita mare in care incap toate ingredientele se pune ulei de masline si bucatile de pui condimentate cu sare si piper.
Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga ciupercile, usturoiul si vinul.
Se fierb la foc mic pana carnea e facuta iar vinul a scazut putin.(Ciupercile lasa apa, dar nu e nicio problema, va scadea la cuptor.)
Se adauga smantana in cratita, se aduce la fierbere apoi se stinge focul.
Se amesteca totul cu spaghetele, apoi se adauga trei sferturi din parmezan si busuiocul.Se amesteca din nou.
Se pune totul intr-un alt vas sau poate ramane si in cratita in care s-a facut toata operatiunea, se presara deasupra cu jumatate din parmezanul ramas (eu il presar pe tot) si se da la cuptor pana sunt rumenite si crocante deasupra.
Cand repartizati spaghetele in farfurii, se mai pot stropi cu ulei de masline si se presara cu parmezan ras (daca mai opresti).
"E nemaipomenit- foarte lipicios, dar delicios!" JO
Annie80 spune:
ciupercile universale sunt aici tot champinioanele, proaspete sau conserve
vinul si aici e raritate dar il inlocuiesc cu otet
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!