Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (93)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

aelita ce mai faci?

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Dorsilia eu am mai facut supa de vita pt noi, iar carnea i-am dat-o lui andrei. eu pentru inceput as incerca varianta cu :carne, cartofi si pastai mixate in supa. iar apoi as trece la tocanita in forma care ai prepatat-o.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

intrebare intrebatoare: voi ce cascaval ati dat copiilor?
ca maine mergem la cumparaturi si vreau sa-i iau. la noi in casa nu exista decat cascaval de oaie sau capra (ca sotul altceva nu mananca), si din asta nu vreau inca sa dau zmeului.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

aa, si despre iepure mai stiam o faza, ca pana si in carnea inghetata a iepurelui poate supravietui o bacterie ce poate provoca mai multe boli. Dar nu stiu daca e vorba si de iepurii crescuti de om. Oricum poate si carnea de iepure, la fel ca si aia de porc, ar trebui testata sanitar inainte de a fi consumata. Sau daca e de la supermarket e deja testata oricum.

"Tularemia sau pneumonia cu Francisella tularensis
Vectorul este iepurele. Acest microorganism poate determina si alte boli in afara pneumoniei.Diagnosticul se pune prin culturi microbiene si pozitivarea anticorpilor specifici in sange.Tratament: streptomicina."

off topic..noi acasa la mama cand eram mici aveam iepuri si in fiecare an faceau boala aia buboasa, de se umpleau pe la ochi si pe bot de bube din alea mari rotunde, care se mai si spargeau...jeesus, ce mila mi-era de ei ! mai ales ca erau partenerii mei de joaca. Deci din astea doua motive eu nu mancam iepure acasa: ca erau prietenii mei, si eu nu-mi mananc prietenii. Capia mama cand ma auzea. Eu ii doctoriceam de zor si asteptam sa le treaca bubele. Si cand imi murea vreunul plangeam de mama focului.

Deci in opinia mea, si in lumina a ceea ce am trait si am aflat apoi, zi ca o fi carnea de iepure ok, dar mie mi-e cam greu sa ma acomodez cu ideea de a-l manca, si in consecinta nu-l dau nici copiilor. Pt copii mici pana intr-un an carnea de pasare, manzatul, ouale, pestele si ficatul sunt arhisuficiente. Baiatului meu de 3 ani nici acum nu-i place ficatul. I-am trecut prin sita o jumatate de ficatel de pui, miiiiiic, de la mama, si i l-am strecurat in supa cu galuste, am zis ca nu-l simte ca eu nu-l simteam si de vazut nici atat nu se vedea. Si culmea!!! Imediat dupa prima lingura m-a interogat: "Ce e cu supa asta ? ca nu e ca d eobicei" Eu ce sa zic? "Nimic, ce sa fie?" El: "nu stiu, dar nu-mi place, nu mai mananc"
Biiiiiiiine, l-am trimis la culcare asa nemancat si cand s-a trezit i-am servit o alta farfurie de supa fara ficatel. A halit-o instant. Si zice : " Na vezi? supa asta e buna, aia de ce nu era?"

Asa ca ce sa zic? Morala: gusturile nu se discuta. Nu-i place nu mananca. Daca voua va place epuroiul, bine. Noi il sarim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare

Vai ce vreme urata brrrr 6 grade in iasi
Azi am fost la Hala centrala la et 1 pt fetele din Iasi si ne-am dat pe topogane,a fost nebunie radea cu gura pana la urechi si fugea dupa copii
propun o intalnire acolo cu fulguletii poate in timpul saptamanii nu e aglomerat

Teutz-

Yagmur-

Roxanica-ma bucur ca David a papat mai bine,ai luat o decizie buna sa repetati urocultura
leaganul l-am prins de o teava in balcon ii place la nebunie in el si sta f cuminte
olita si noi tot pe post de jucarie o folosim

Danita-

Asiza-super reteta
multumim pt site f interesant

Dbunny- blondul frumos

Madaluta-chiar nu am vazut bb-ii perversi nu cred ca isi da seama cum stau lucrurile eu nu m-as feri
1.primul dinte ne-a iesit la 5 luni jum al doilea la 6 luni si o sapt urmatorii au iesit la 9 luni si ceva aproape 10 luni
2.nu stiu

Tema zilei:-nu cred ca ma voi feri de antonia si probabil ca si pe tati il va vedea in chiloti din cand in cand

alydumy-bine ai venit la noi sa-ti traiasca printesele,multa sanatate bolnavioarei

Dorsilia-nu stiu ce sa zic de tocanita,inca nu am incercat poate iti zic mai multe mamicile cu experienta,noi am papam legume la cuptor

M_monique-nu papam cascaval dar ma intereseaza si pe mine as vrea sa incep sa-i dau

BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 12
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by m_monique

intrebare intrebatoare: voi ce cascaval ati dat copiilor?
ca maine mergem la cumparaturi si vreau sa-i iau. la noi in casa nu exista decat cascaval de oaie sau capra (ca sotul altceva nu mananca), si din asta nu vreau inca sa dau zmeului.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Azi am inceput..si vom continua cu cheddar cheese, varianta Romania: branza CEDAR de la ProdLacta, varianta "mild" (exista si "mature')...arata ca un cascaval si e tare gustoasa...

Revin dupa ce-l culc...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

acum ca se vorbea de soti in chiloti mi-am amintit ceva. cand era cald sotul statea prin casa in boxeri. la un moment dat era in picioare iar andrei a vrut sa se ridice si el in picioare, iar cum el se prinde de ceva, s-a prins de boxerii sotului si i-a tras.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

Respiratia gura la gura si nas
Pentru a introduce aer in plamanii unui sugar, puneti gura deasupra gurii si nasului sugarului si efectuati doua respiratii in asa fel incat toracele acestuia sa se ridice. Inspirati intre fiecare expiratie.
Cu o palma asezata pe fruntea sugarului ( pt a ne asigura ca are capul dat pe spate si caile aeriene sunt libere ), cu mana cealalta cautati pulsul la artera branhiala, situata pe fata interioara a bratului, intre umar si cot. Prezenta pulsatiilor semnifica existenta activitatii cardiace.
Daca exista puls, dar nu si miscari respiratorii, efectuati respiratia gura la gura si nas cu frecventa de 20 respiratii pe minut ( o respiratie la fiecare 3 secunde ).

Cum gasim pulsul
Asezati sugarul, daca este posibil, pe un plan dur, fara denivelari. Capul trebuie sa fie la acelasi nivel cu restul corpului sau putin mai jos pentru a preintampina scaderea cantitatii de sange ce ajunge la creier.
Puneti o palma pe fruntea sugarului si inclinati-i capul pe spate. Cu cealalta mana trasati o linie imaginara ce uneste cele doua mameloane peste stern. Puneti 2 degete deasupra sternului, la un lat de deget sub linia imaginara.
Folosind cele 2 degete, impingeti in jos cutia toracica de 5 ori. La fiecare compresiune apasati cam 1,5-2 cm. Lasati cutia toracica sa se destinda dupa fiecare compresiune, dar nu ridicati degetele de pe stern.
Efectuati aceasta manevra ritmic, insotita de numaratoarea cu voce tare: unu si, doi si, trei si, patru si, cinci si,
Dupa cinci compresiuni suflati o data in gura si nasul sugarului.

Manevra Heimlich la un sugar

Sprijiniti-va antebratul pe coapsa. Sprijiniti pe antebrat capul copilului si fixati-l bine la barbie. Aplicati-i cu forta 4 lovituri pe spate, intre omoplati. Daca manevra nu da rezultate, intoarceti copilul cu fata in sus si impingeti de 4 ori in cutia toracica. Impingeti in jos si catre cap. Impingerile trebuie efectuate mai bland decat cele pentru un adult. Repetati ambele proceduri daca este nevoie.

Textul e luat din manualul "PRIMUL AJUTOR IN URGENTE MEDICALE" editat de Asociatia Medicala Americana

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Dorsilia, eu n-as folosi inca ulei de floarea-soarelui, ci ulei de masline sau unt. De asemenea, nu cu prea multa prajeala, deci pusa carnita si ceapa in ulei incins sau unt topit, amestecat de 2 ori si stins repede cu apa. Probabil ca ceapa as fierbe-o si nu as cali-o odata cu carnita...
Marani, multumim si bine ai revenit!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

Credeti ca pot sta deoparte mult timp? sunteti ca un drog mai fetelor...clar ca sunt legata pe veci de voi si de fulguletii vostri! vreau sa va multumesc tutor pt pm-uri si mesaje, !

se pare ca am fost insarcinata asa cum banuiam....am avut un ciclu oribil, sarcina eliminandu-se cu ocazia asta...sa va zic ce-i in sufletul meu? mai bine nu! saptamana viitoare probabil ma paste si cauterizarea, nu cunosc motivele pt care a avut loc avortul spontan, cert e ca dupa ce rezolv problema medicala ne punem pe "treaba" si facem un bb sanatos si frumos ca bubamara!

ADEJU, ziceai de pastrav, afla ca exista pastrav file, i-am luat eu bubamarei din Kaufland. A mancat cu extraordinara placere cate 300 gr la fiecare masa ( cartof, unt, smantana, pastrav ).

Fiind mai mult singura, si existand momente in care bubamara nu are stare si nu se poate lipsi de mine, ma schimb in fata ei, fac dus ( atunci cand dau nemernicii apa calda ) in fata ei, pe ea punandu-o in cart in usa baii. Mai pe la inceputuri radea cand ma vedea in sanii goi, acu s-a obisnuit.

Incarc poze cu noua freza ca v-am promis si pun link.

Si maine dimineata va servesc presa buna, despre sanatate si frumusete, educarea copilului rasfatat, plus altele.

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput