cine a facut acte copilasului acasa?

cine a facut acte copilasului acasa? | Autor: Saso

Link direct la acest mesaj

vrem sa mergem acasa, si sa fac fetitei si acte romanesti..
nu ma intrebati de ce.. asa simt!
a mai facut cineva?

de ce ati mai avut nevoie.. in afara de tot ceea ce ati primit cind copilul s-a nascut in tara respectiva?( bine inteles.. si RABDARE..si TIMP)
plecam sapt viitoare acasa si vreau sa aiba si pasap romanesc!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

eu intreb eu raspund...

http://consulat-bonn.romanians-de.org/

aici se gasesc raspunsuri pt cine vrea sa le faca aici..
dar intrebarea mea ramine totusi..

a facut deja asta cineva acasa? Ce mai trebuie ...?????

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Draga Sofi,

Noi am facut anul trecut demersurile.
In primul rind trebuie sa faci traducerea dupa certificatul de nastere ,trebuie sa fie legalizata de notar si trebuie sa aiba "apostil".

Cu aceasta traducere si cu originalul trebuie sa te prezinti in orasul unde ai trait tu, la primarie.In principiu dureaza f.mult(la noi a durat 9 luni )trebuie sa primeasca cod numeric personal si din aceasta cauza trebuie sa faci o imputernicire la cineva care poate sa primeasca certificatul in clipa cind este gata.

Anul acesta incercam sa ii facem pasaport.Nu stiu exact ce ne trebuie pt. a putea face dar cred ca : certificatul cu cod numeric, poze...

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Draga Saso,mie mi-au spus cind am telefonat la consulatul din Paris,ca nu îi pot face certificat de nastere ,daca nu am facut transcrierea casatoriei ( sint casatorita cu un cetatean francez,casatorie efectuata in Franta).Ma intereseaza si pe mine acest subiect,eu voi incerca sa fac transcrierea casatorie in luna august cind merg in Romania.
Pupici,Corina

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danac spune:

Dar eu nu prea inteleg de ceSau poate voi vorbiti de copii care au alta nationalitate decat cea romana sau dubla nationaliate(in Germania lucrul asta nu-i posibil,adica vrei cetatenie germana,e musai sa renunti la cea romana)
Ca Daria desi e nascuta in Germania a primit certificat de nastere romanensc de la Consulatul din München.Asa ca pe act scrie in limba romana.Eu am auzit insa o treaba de care nu sant inca sigura ca daca copilul este cetatean roman si este inregistrat la primarie in Romania,atunci poate primi alocatia lunara din partea statului roman.Nu ca ar fi cine stie ce dar,asa ca o chestie....Stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numi spune:

Eu i-am facut fetitei certificatul romanesc anul acesta si a durat 2.5 luni , trebuie sa traduci certificatul strain numai in Romania si sa-l legalizezi tot acolo (este o lege noua de citeva saptamini si intimplator lucrez la un avocat aici in Israel, care se ocupa si de acte pentru cei Romania, asa ca sint cit de cit la punct cu noile schimbari si credeti-ma ca sint infioratoare si absurde), dureaza o singura zi si te costa in jur de 800.000 lei (asta era in luna ianuarie si in Bucuresti) traducerea si legalizarea.
Daca te-ai casatorit in Romania totul este O.K., daca nu te plimbi tot pe acolo pe la stare civila sa-ti transcrii certificatul de casatorie, iar daca ai facut imensa gresala sa-ti modifici prenumele, sau sa-l scurtezi , o sa-ti vina sa-ti scurtezi viata sau sa platesti acolo un avocat sa-ti rezolve actele. Dar nu te grabi cu avocatul ca in caz ca trebuie sa mergi in justitie, dupa caz, tribunalele sint in vacanta numai 2 luni .

Mergi la inceput