Teoria evolutionista - scoasa din programa scolara

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Cum??? Ministrul Amaimutei isi reneaga originea???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Pai si daca noi -si implicit copilul suntem vorba lui ,,mai draga , liberi cugetatori ?( atei )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Cred de o sa le povestim copiilor acasa de teoria evolutionista cum ne povestea bunica de religie inainte de 89.

Iar daca se introduce religia ca proba la bacalaureat, ori emigram ori imi trimit copiii sa termine liceul in alta tara. Singurul lucru care a terorizat-o pe fata mea la scoala (pana acum, e doar clasa a IV-a) a fost religia. Nu din cauza religiei in sine, ci a profesorilor fara urma de moralitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Exact, ligeea. Si eu vroiam sa intreb, daca esti ateu, ce faci????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

"Tata lu Toma, in loc de, face cunoasterea mediului + educatie fizica (adica, il iau de la religie si il duc in parc ).
Iar la sfarsitul semestrului, ii duc o adeverinta, cum ca a studiat religia la biserica pe care o frecventam, plus calificativele pe care le-a obtinut.
Atat invatatoarea, cat si profesoara de religie mi-au spus ca fara nota la religie, nu se poate incheia media generala. Deci religia, chiar daca nu e ortodoxa, e obligatorie, nu?"

Denizel, multam de lamuriri.
Apai, avand in vedere ca pe Toma n-o sa aiba cine sa-l duca in parc si ca nici nu frecventam vreo biserica , nu-mi ramane decat sa ... ma rog la DD, ca profu' de religie sa nu auda pentru prima data despre Darwin de la fi-miu ...

_
Take me home, country roads

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Se aplica exceptia nr 3, enuntata de mine mai sus: faceti dvs o cerereeeeee, explicati ca sunteti ateu (btw, in practica asta poate fi ceva foarte haios: cuiva i s-a cerut adeverinta de la Patriarhie ca e ateu! Deci, patriarhia face o cerere de eliberare documente mai SUS si divinitatea bifeaza in scris : E/NU E in turma mea!) asaaa, si ca doriti sa nu faca religie copilul. Va face 12 ani de Educatie Morala, dar din cate stiu programa ramane de stabilit.
Mult succes!

Cat priveste presa...banuiesc ca nu e interesata de acest subiect, altele fiind mult mai ardente.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pai daca sunteti atei, trebuie intai sa tineti piept teoriilor invatatorului si profului de religie, care va asigura ca nu ii va dauna copilului daca va fi invatat sa nu fure, sa nu minta, sa nu dea omului in cap etc. Ma intelegeti, chestii care numai la ora religie se invata .
Daca reusiti sa rezistati acestor presiuni si nu vreti sa lasati copilul la ora respectiva, nu va ramane decat sa apelati la piata neagra a adeverintelor de ore de religie facute undeva si absolvite cu note maxime :-))) Daca nu aveti, nu se incheie media generala a cupilului .
Mie, spre exemplu, mi-au povestit cum ca exista o groaaaaza de tineri, care au probleme din cauza foii matricole in care nu figureaza religia, pentru ca nu au participat la orele de religie .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Eu vad problema cam asa
Nu mi-ar conveni , in conditiile in care se dau acum examenele scolare ,ca al meu copil sa ia nota mica la religie si sa nu poata intra la un liceu bun -vorbim teoretic, poate va fi puslama si nu face nici 5 clase -din cauza acetei materii.
La cum sunt croiti moral preotii in Romania -si vorbesc de majoritate ,nu de exceptii- n-am nici un chef ca fiul la nu stiu ce preasfintit , pe care l-a bagat in invatamant pana ii face biserica intre blocuri sa-i dea nota mica lui fi-miu ca-i zice ca el nu crede in bau-bau .
In plus mie -si judec numai dupa postarile de aici , mi se pare absurda materia -nu invata nimic si ceeace invata nu le foloseste .
Pai ii pui pe copii sa invete o gramada de chestii strict dogmatice in timp ce tu biserica faci mall-uri si conduci
afaceri d miliarde ?Tai padurile si exporti lemenul cherestea fasonata ca nu e contingentat la export , astatii de Tv cu programe laice ?
Cum conduci toate astea ca doar nu numai cu ajutorul Sfantului Duh ci si cu nitica stiinta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by inaioana
cuiva i s-a cerut adeverinta de la Patriarhie ca e ateu!

...in urma sustinerii unui examen, o proba scrisa, un chestionar grila, ceva?

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ei na! Asta cu media generala e o prostie. Cred ca e un fel de presiune catre parinti. Daca o baga p-asta le explic eu cum sa o calculeze fara "religie". Pur si simplu daca aveau de impartit la 10 cu "religie" cu tot, la copilul meu impart la 9...asta-i buna!
Mi s-ar parea chiar jignitor sa incerce sa ma imbrobodeasca cu aberatia asta!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput