Teoria evolutionista - scoasa din programa scolara

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

eu sunt de-a dreptu' revoltata de faptul ca religia poate deveni subiect obligatoriu de bac. fetita mea este in cl.II si am scutit-o pana acum de la religie pentru ca nu vreau sa fie imbuibata de aberatii insa as dori bineinteles sa avem si alta opiune ,de ex. ora de etica.

... in conditiile actuale , peste cativa ani ,eu si ateii vom fi pusi la zid ? ! pardon, arsi pe rug ??

alina71
a fi om e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

dada, emigrati dar ocoliti Quebecul ( si in general America) pentru ca aici se studiaza religia in scoli, optional binenteles cum e acum in Romania, si parintii fac alegerea completind un formular la inceput de an, fara proteste pe forumuri si fara drobi de sare la greu ca va deveni obligatorie, ca va intra la bac si alte spaime anticipate; discriminarea minoritatilor- pai daca fiu'meu e singurul care nu e inscris la religie din clasa ii umple ora respectiva cu toate prostiile: odata face sport, alta data isi face temele...pentru ca unui singur copil nu i se asigura ora de morala separata; si se intimpla in Canada
so nu mai aruncati cu evul mediu si altele la adresa tzarii voastre, ca s-ar putea sa aveti surprize parasind-o.

http://www.floriinro.ro/

In der Kürze liegt die Würze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

quote:
Originally posted by alina71

fetita mea este in cl.II si am scutit-o pana acum de la religie pentru ca nu vreau sa fie imbuibata de aberatii

... in conditiile actuale , peste cativa ani ,eu si ateii vom fi pusi la zid ? ! pardon, arsi pe rug ??

alina71
a fi om e lucru mare...

Alina, daca religia imbuiba cu aberatii la scoala, cum as putea sa consider replicile dintr-un desen animat (Naruto) de pe Jetix care suna asa: "stai ca inca n-a iesit diavolul din el" si multe alte grozavii de genul asta?????!!!!!

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Pai ce legatura are Jetix cu orele de religie obligatorii in scoala generala?? E obligatoriu?
Eu sunt ingrozita de ceea ce citesc aici. Si acuma pe bune, unde sa emigrez?
Ma astept foarte curand sa fiu hartuita sau impuscata pe strada din cauza optiunii mele fata de religie. Ca discriminata sunt deja.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adrianaa

quote:

fetita mea este in cl.II si am scutit-o pana acum de la religie pentru ca nu vreau sa fie imbuibata de aberatii

alina71
a fi om e lucru mare...

Alina, daca religia imbuiba cu aberatii la scoala, cum as putea sa consider replicile dintr-un desen animat (Naruto) de pe Jetix care suna asa: "stai ca inca n-a iesit diavolul din el" si multe alte grozavii de genul asta?????!!!!!

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

jetix este o alta optiune sau un moft la moda, DAR,sa-mi educ copilul dupa o teorie de acum 2000 ani in urma ,te rog sa ma crezi ca nu-mi da voie "neuronu" meu , ca nu am explicatii logice la toate minunile de care sunt pline cartile sfinte .cat de sfanta poate fi o carte ,si ma refer la biblie ,daca forma pe care o cunoastem azi, este scrisa si selectata din peste 40 variante (scripturi).
eu cred in lucruri palpabile ,cred ca exista o entitate ,si mai cred ca "iadul si raiul " e aici in viata pe care o traim fiecare,dar e deja alt subiect.
parerea mea !

alina71
a fi om e lucru mare...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adrianaa

quote:

alina71
a fi om e lucru mare...

jetix este o alta optiune sau un moft la moda, DAR,sa-mi educ copilul dupa o teorie de acum 2000 ani in urma ,te rog sa ma crezi ca nu-mi da voie "neuronu" meu , ca nu am explicatii logice la toate minunile de care sunt pline cartile sfinte .cat de sfanta poate fi o carte ,si ma refer la biblie ,daca forma pe care o cunoastem azi, este scrisa si selectata din peste 40 variante (scripturi)la aproximativ 200 de ani d.HR ???!!!!
eu cred in lucruri palpabile ,cred ca exista o entitate ,si mai cred ca "iadul si raiul " e aici in viata pe care o traim fiecare,dar e deja alt subiect.
parerea mea ...

alina71
a fi om e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sincera sa fiu nu vad ce aveti impotriva religiei.
Nimeni nu-ti spala creierul , io-te ca eu am facut liceu din primara si pana in liceu , am avut numai media 10 (lol) , dar asta nu inseamna ca am ochelari de cal.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ana Stroe, in primul rand vreau sa-ti spun ca ma bucur ca nu ne aflam de aceeasi parte a baricadei. Nimic nu ma jeneaza mai mult decat sa combat alaturi de o persoana care se exprima atat de agresiv si pe langa subiect, in mod gratuit!
In al doilea rand, vreau sa te informez ca asa stau lucrurile intr-o democratie: cetatenii platitori de taxe si care formeaza societatea civila, au puterea de a schimba legi nedrepte facute de capete seci -lucruri inevitbile oriunde, dar perfectibile. Asa s-au construit lucrurile si in tara in care ai ales sa locuiesti.
In al treilea rand indemnul tau catre emigrare mi se pare incalificabil de lipsit de bun simt.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by XIO

Sincera sa fiu nu vad ce aveti impotriva religiei.
Nimeni nu-ti spala creierul , io-te ca eu am facut liceu din primara si pana in liceu , am avut numai media 10 (lol) , dar asta nu inseamna ca am ochelari de cal.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Desi vii direct din liceu pana in primara si iar prin liceu, se pare totusi mai ai de lucrat la topica si semantica. In rest, iti sta excelent fara okelarii de cal, oricum se pare ca au iesit din trend anul asta! Tine-o tot asa!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat din Constitutia Romaniei

Constitutia Romaniei
ARTICOLUL 29 - Libertatea constiintei
(1) Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea constiintei este garantata; ea trebuie sa se manifeste in spirit de toleranta si de respect reciproc.
(3) Cultele religioase sunt libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii, in conditiile legii.
(4) In relatiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de invrajbire religioasa.
(5) Cultele religioase sunt autonome fata de stat si se bucura de sprijinul acestuia, inclusiv prin inlesnirea asistentei religioase in armata, in spitale, in penitenciare, in azile si in orfelinate.
(6) Parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput