Rotavirus?????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena123456 spune:

Si baietelul meu a avut infectie cu rotavirus , suntem relativ proaspati vindecati, la varsta de 1,4 luni.

ceea ce spui ca medicul pedriatu ti-a recomandat medicamente, in speta antibiotice este total gresit...riscul acestei boli este deshidratarea, care poate duce la deces.

Tratamentul copilului meu a fost urmatorul: dieta speciala, si anume: legume: morcov , cartof fierti sau copti, carne de pui ,sau vita fiarta sau gratar, fructe :mere si banane numai coapte, lapte fara lactoza, sticksuri fara arome, orez, paine prajita, branza de vaci facuta in casa.

Orice alt aliment nu este permis

Supa se face ..legumele fierte separat, carnea fiarta separat.

Ceai de menta sau apa plata fara zahar, cel mult zaharina.

Lichide trebuie sa bea cel putin 1 litru/24 ore.

Poti folosii sare.

Copilul se considera vindecat in momentul cand nu mai are scaune diareice, febra , voma (diarea poate sa dureze 2-10 zile) si se recomanda repetarea analizelor dupa 14 zile de la vindecare.

Acesta este tratamentul de baza in cazul infectiei cu rotavirus, orice alt medicament fiind interzis, in special antibiotice.

Copilul meu a stat internat in spital 3 zile , cu perfuzii non stop din cauza ca nu putea sa manance si sa bea lichide, orice ingurgita voma, si paracetamol pentru febra(febra era 38,5-39 )

Dupa 3 zile a inceput sa ceara mancare, starea de voma si febra disparuse in totalitate, mai ramasese diareea de tratat.

Noi am iesit din spital pe semnatura mea, din cauza ca stim foarte bine cum este mancarea din spital, iar copilul meu este un pic cam mofturos, acasa putand sa ma ocup mai bine de dieta.

Nu uita sa dezinfectezi casa si jucariile dupa ce se vindeca copilul.

Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

E ciudata faza cu constipatia...

Pt refacerea poftei de mancare, reducerea crampelor si refacerea florei intestinale iti recomand Ultralevura. Eu lui Dani ii dau in lapte(fara lactoza,gasesti ieftin la Mercadona, sau marca Kaiku sin, cand are diarie) 2/zi. Il repune pe picioare in 24 de ore asta o baba spaniola mi-a vandut-o...

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Matei, aproape 1 an, are rotavirus. El a avut in ultimele 24 de ore 3 scaune, doar primele 2 diareice, doar ultimele 2 urat mirositare... de la 11 azi nu a mai avut niciun scaun... Face in schimb febra destul de mare...

Virusul a fost depistat in urma analizelor de laborator. Doctorita a fost "multumita" ca nu e ceva mai grav, un microb ceva. Regim nu avem, trebuie sa ii dau mancare usor digerabila, lichide multe (si nu vrea, in schimb suge cand ii trebuie... sper....) si dupa scaunele diareice 50 ml solutie de hidratare.

Au fost si copii care au scapat e el in mai putin de 9 zile??

Multumesc.

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Apropo de constipatie..In general, in enterocolite, dupa zilele cu diaree efective, 2-3 zile de lipsa a scaunului NU insemna constipatie...Dupa aceste 2-3 zile, poate urma un scaun bun sau nu, in funtie de evolutia bolii. E clar ca tot sistemel digestiv e dat peste cap si de-aici dezechilibre "ciudate". Copiii mei mereu aveau in multele enterocolite pe care le-au facut zile fara scaun, urmate in general, de un prim scaun bun...Inceputul vindecarii, adica..Multa sanatate.

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

dar de ce nu ii faci o analiza, o coprocultura ca sa vezi exact despre ce virus este vorba si la ce medicament reactioneaza.
dupa o asemenea experienta eu as sta internata cu el in spital, sa-i faca analizele si sa-l bage pe antibiotic.parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnaN spune:

Cat timp e contagios un copil atins de acest virus?

Mergi la inceput