Albinute si bondari de martie-aprilie'07 (38)
Raspunsuri - Pagina 4
Amma23 spune:
Multam fain, Magda
Stai ca tre sa-l traduc in Romana , din franceza prima data.
Merci
Ama si Lucas 12 Martie 2007
magdutah spune:
pai mi-a zis sa ii dau de la borcan (adica clar ca fiert) ... ca cine a mai vazut nemtoaica sa stea la cratita ? Eu una inca nu am vazut!!!
Iar cum el mi-a spus asta acum o luna ... si fraza lui suna asa: el stie ca se spune sa alaptezi cat mai mult posibil (asta asa ca sa revenim la ce se tot discuta astazi ), dar daca cumva nu ii ajunge atunci sa ii dai morcov sau cartof de la borcanel...Atunci ma gandeam ca timpul ala in care nu o sa ii mai ajunga laptele e muuult prea departe si nu m-am gandit ca in curand face 6 luni si eu o sa vreau sa ii fac personal "borcanelul" respectiv!
So ! Am fost clara cat de cat ?
Plec sa ii pregatesc baia si patutul, ca se face ora 20 si prebuie culcat pe lung baiatul!
Magda Matei 9.04.2007
roxanici spune:
am uitat intrebarea:
cine mai da cereale in biberon, sau ma rog, daca ati dat asa cand ati introdus cerealele
cate cereale puneti in bibe? si cum faceti, preparati laptele si apoi adaugati cerealele? zguduiti tare tare si gata?
Mi-e mi se pare ca s-au lasat toate la fund si nu stiu daca a mancat ceva raresu, plus ca s-a infundat tetina ca am dat cu una normala (am si cu gauroaica mai mare da m-a zapacit raresu de cap si nu am mai vazut ce am pus)(Io am pus o masura de humana in 180ml de lapte asta ptr ca e prima oara, e bine?)
Hai ca io is tare la teorie da cand vine vb de practica mi-e frica sa fac incercari pe raresu si va mai intreb si pe voi odata.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
magdutah spune:
lui Matei inca ii haraie in gatut ... dupa o saptamana deja, febra nu a mai facut de joi ... dar cat o sa mai haraie ?
Ai vostri pitici tot asa ? Aici nu mi.au dat nimic sa ii dau in afara de ceai de musetel ... pe care il scuipa intr.o veselie si minunatul ulei de eucalipt. Ce e drept e mult mai bine fata de saptamana trecuta , dar ma intreb cam cand o sa fie bine de tot !?
Magda Matei 9.04.2007
roxanici spune:
quote:
Originally posted by magdutah
pai mi-a zis sa ii dau de la borcan (adica clar ca fiert) ... ca cine a mai vazut nemtoaica sa stea la cratita ? Eu una inca nu am vazut!!!
Iar cum el mi-a spus asta acum o luna ... si fraza lui suna asa: el stie ca se spune sa alaptezi cat mai mult posibil (asta asa ca sa revenim la ce se tot discuta astazi ), dar daca cumva nu ii ajunge atunci sa ii dai morcov sau cartof de la borcanel...Atunci ma gandeam ca timpul ala in care nu o sa ii mai ajunga laptele e muuult prea departe si nu m-am gandit ca in curand face 6 luni si eu o sa vreau sa ii fac personal "borcanelul" respectiv!
So ! Am fost clara cat de cat ?
Plec sa ii pregatesc baia si patutul, ca se face ora 20 si prebuie culcat pe lung baiatul!
Magda Matei 9.04.2007
atunci sigur era vb de piure de morcov/cartof
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
stefaniya spune:
Martutza - nu ma supar,tu,doar ca noi am avut probleme mari cu constipatia,de fapt inca avem
Azi Klaus l-a luat pe Carl si au plecat la ziua unei prietene,eu nu m-am dus pt ca am de facut bagaje,...si uite ca am reusit sa ma epilez pe picioare,acum e ceara pe foc pt partea aia sensibila,mi-am facut manichiura,pedichiura...wow ce bine ma simt acum.De mult timp nu am mai reusit sa le fac pe toate odata.
Azi imi intindeam parul si Carl radea de mama focului,cum ma opream se oprea si el,nu stiu ce era asa amuzant pt el;cred ca radea de mine
Alaptatul - cand am pierdut laptele ii spuneam medicului ca am citit undeva cum ca nu poti pierde laptele decat din cauza mamei la care si el si pediatra mi-au zis ca nu are rost sa ma macin atata timp cat l-am alaptat 3luni pt ca el in primele 2 luni isi ia ce-i trebuie.Apoi m-am gandit,la ce ajuta atata sa ne batem cu capul de pereti ca nu am alaptat mai mult,asta e,nu cred ca e capat de tara...Nu suntem mame bune? Stati sa vedeti cate greseli o sa facem pe tot parcursul vietii,asta e doar inceputul...
Pe mine ma macina mult cum sa invat sa nu-i fiu o mama egoista,posesiva,neintelegatoare,
azi cred ca am luat-o toate pe aratura...
o seara buna
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
alionushca spune:
Eu sunt pe aici - o saptamina iar cu Ilinca in brate si respectiv departe de forum - nici nu am citit ce ati mai scris. Da am auzit ceva de o cearta - discutii cum li se mai zice - si cum asat ca eu am lipsiiiiit si taman de alaptat - cind eu mai nu am parasit forumul din cauza disputelor pe aceasta tema. Da eu tac Da nu pre am inteles eu de ce vorbim despre alaptat in zilele cind suntem in discutii despre diversificare si cind multe dintre noi nu alaptam - nu ca sa am vrut noi sa-i dam NAN 1, 2 si mai nou 3 pentru ca asa imi este draga.Gata tac.
Si despre ,, ne protejeaza laptele matern,, - monitica mea e de la 2luni si jumate complet pe vestitul NAN 1 si 2 si dupa va fi 3 - da nu a racit pina in prezent deloc la cit de dezbracata o tin si la temperatura apei 30-32 grade in baita - si sa nu zica cineva ca i s-o fi tras de la NAN, ea nu stie ce inseamna mucusori, antibiotice si masurat temperatura.
Doina.todor de rupt ochelarii nu-i rupe dar m-am saturat sa sterg urmele degetelelor de pe ei
Iunita si eu tot fac parte din clubul ista "eu asa fac...voi nu trebuie sa faceti ca mine!"
Despre noi- am inceput legumele - adica papam deja bostanel, miine completam cu conopida si dupa voi baga brocoli, morcov, bostan, cartof si restul, paralel am inceput para(pentru constipatie) - eu ii dau totul din borcanele si cred asa va fi pina apropae de un an, cu exceptia ardei(de la bunelu) bostan de la o tanti si mere de la nanu.
Despre borcanel - ii dau din el nu pentru ca mii lene ci pentru ca nu am incredere in ce se vinde la mosu sau baba din colt, de supermarcheturi nu mai vorbesc - de aceea consider ca e mai sigur din borcanel( si nu la nimereala dar citit ce cintine) - am deja contracte incheiata cu matushi unchi ce au casa la tara pentru legumele din anul viitor, pentru anul acesta - va fi borcanelul.
Stam in fund - cind sprijint cind singurica. Ii place la nebunie sa stea in picioare - moare de placere - da nu se ridica singurica - adica doar daca sa tine de degetele mele.
Am trecut din nou la 5 mese - pina in prezent avem o masa inlocuita, dimineata o masuta de brinzica(nu mai mult de 40-50 grame - prea multa proteina nu face bine la rinichi) + para, legume - adica numa bostanele - maxim 50 gr - mai mult nuvrea si nici nu insist si restul lapte. lapte nu mai mult de 180 ml.
Azi am incercat sa bem din canuta - la inceput musca canuta - dupa un git de apa in gurita altul pe rochita - ii place procesul.
Daca mai am ceva mai scriu - da cind gasesc timp scriu despre paracetamol( nu de rau - dar important) - asta sa nu uit.
Eu sunt pe aici - cind citesc - cind nu citesc satu cu Ilinca in brate, cind scriu - tre sa fiu calma sa nu ma-nervez
Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI
Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)
adelyna spune:
Chiar daca nu scriu prea des citesc aproape tot,pentru ca imi place sa cunosc si alte pareri chiar daca fac ce cred eu ca este mai bine pt puiul meu.
referitor la discutiile despre alaptat:eu personal alaptez pentru ca am lapte si ar fi pacat sa nu o fac,dar in 6 luni a racit de 2 ori(destul de mult).Mai am un copil pe care l-am alaptat doar 3 saptamani pt ca atat s-a putut si este ok.
Roxanici, merci mult pentru compliment si desi ai mai auzit,ai un "superbebe"ata baiat cat si in postura de fetita.Asta inseamna ca data viitoare vei avea fetita.
Eu Noemiei nu ii dau nimic la biberon ci totul la lingurita pasat si se descurca foarte bine.
alionushca spune:
Apropo - propun motiv de cearta - pro si contra borcanele - eu mi-am expus opinia - desi foarte scurt. Chiar acum fac lista cu borcanelele cu legume - care au un continut bun din punct de vedere a lipsei sare, zahar, si restul chestiilor care nu au ce cauta intr-un borcanel pentru copii.
- astept discutii constructive - dar ,, firul rosu,, al discutiei este - ,,eu asa fac...voi nu trebuie sa faceti ca mine,, - asta din cite am inteles este o bucatica de imn al stupului
Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI
Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)
elpower spune:
quote:
Originally posted by magdutah
am scapat de adormit Mateiasul!
A venit taticul lui si vrea sa il adoarma el. Ca la tati in brate nu mai face Matei: aaaa, aaa ... ci sta cuminte si nu spune nici pssst! Inchide ochii si doarme! Mama lui de baitel crescut 5 luni doar cu mama !!!
Magda Matei 9.04.2007
mamicuta suparata pe Mateiut dragut!
pentru tot !
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow