Copil f. bolnavicios-help!
E cineva care s-a confruntat cu problema asta?
e vorba de o fetita de un an si jumatate ffff sensibila. Raceste foarte usor, din orice. E copilul nasilor mei, ei nu pot intra pe net si tare vreau sa-i ajut.
Au tot facut analize, nu a iesit nimic ciudat.
Acum i-au iesit niste noduli mici dupa ureche,mai jos,unde sint glandele, linfonoizi cica s-ar numi. 2 doctori i-au zis ca nu "are nimic"!!!
Dr-ii ii recomanda mereu antibiotice!
Acum iarasi ia antibiotice dar tuseste si ii curge nasul, nu maninca...
Un doctor pediatru bun in Bucuresti?
Va multumesc,
MadalinaM
Raspunsuri
Anny spune:
D-na dr. Mirica de la Centrul Medical Unirea (in Pta Amzei).
Finutul meu este un copil foarte sensibil si cu tot felul de probleme (din fericire nu grave). Se pare ca dintre toti medicii la care l-a dus mamica lui, dansa a fost cea care i-a dat diagnosticul corect si tratamentul corect.
Eleni spune:
Un doctor pediatru foarte bun este dl. doctor Dan Viorel de la spitalul Grigore Alexandrescu. Si prietena mea are doi beietei foarte bolnaviciosi si sensibili, dar acest doctor are mare grija de ei si nu exagereaza cu medicamentatia. Il gasesti la camera de garda acolo. Are si cabinet particular, dar nu stiu exact pe unde.
Succes!
Ana71 spune:
Subscriu pentru dr. Dan Viorel. Daca te intereseaza, nr. de telefon de la spit. Grigore Alexandrescu este 212 93 66. Poti intreba acolo cand il poti gasi in spital.
Gabriella spune:
Buna! Ganglionii aceea de care zici tu sa nu fie cei latero-cervicali care se umfla la rubeola(pojarel);binenteles ca nu e nici o problema daca ar face dar numai sa nu ii mai dea antibiotic ca se ascunde...Si fetita mea e foarte sensibila si tot timpul era racita,tusea,face foarte des bronsite,dar o am la cresa si cred ca si de asta e mai tot timpul bolnavioara.Acum am dus-o la un medic de la Budimex:dr Stanciu Adrian si mi-a dat 2 tratamente din care unul este pentru cresterea imunitatii:tinctura de echinaceea(pe o perioada de 3 luni)si Ribomunyl un vaccin care i-l dau tot pe termen lung;nu stiu ,sper sa fie bine,dar in orice caz,nasii tai sa nu mai dea la copil antibiotic sub nici o forma!!!!!!Unii medici din Romania ar trebui impuscati pentru faptul ca dau antibiotice asa...pe paine...care distrug si mai mult imunitatea copilului,ca sa nu mai vorbim ca fetitei mele i-a cazut parul ,efectiv de la ele si i-au distrus flora stomacala si intestinala....Multa sanatate si pupici pentru bebici!! Bebe Jill si mami!!
mamamariana spune:
Draga Madalina,
Sa stii ca acei parinti nu sunt singurii care au un copil bolnavicios. Eu am trait cativa ani de cosmar cu Ioana, care s-a nascut ca fiind un copil normal, a papat bine, a luat in greutate corespunzator, insa a fost vesnic racita si a luat antibiotice. Ca sa iti poti imagina prin ce am trecut, pot sa iti spun ca pana la varsta de 3 ani a facut de 8 ori pneumonie, dintre care doua au fost duble (la ambii plamani) si una cu componenta asmatiforma. A facut chiar si convulsie febrila cand avea un an si jumatate.
Cand a inceput sa mearga la gradinita, mergea cate o saptamana si urmatoarea trebuia sa o tin acasa sa ii dau antibiotice. Nu pot sa iti spun de cate ori a facu amigdalita, a facut si boli ale copilariei (rubeola si oreion) iar raceli cu rosu in gat, nenumarate.
Bineinteles ca mi-am pus si eu intrebarea: De ce? Doctorita pe care o aveam pe atunci - o foarte buna doctorita, mi-a spus ca are sistemul imunitar foarte scazut deoarece nu am alaptat-o la san nici un pic. Acum ar fi cazul sa ii multumesc doctorului ginecolog care nu m-a lasat sa alaptez pe vremea aceea. Apoi am intrebat-o pe doctorita cat va dura chestia asta, pentru ca speram ca odata si odata sa am si eu un copil sanatos, pe care sa nu trebuiasca sa il feresc de orice si oricine si sa stau numai cu gura pe el. Raspunsul a venit repede: la varsta de 3 ani, copilul are deja propriul sistem imunitar dobandit in viata extrauterina. Am avut un tel!!! 3 ani - si sa stii ca asa a fost.
Daca fetita despre care vorbesti este mereu racita, pot sa iti dau un sfat pe care l-am primit si eu si care a functionat foarte bine: mers la mare cu ea 3 ani la rand. Am fost si eu si vreau sa iti spun ca nu a fost concediu pentru mine... dimineata la ultraviolete - nu mai tarziu de ora 9 pe plaja si seara, dupa ce se lasa racoarea, la fel, pe plaja pentru aerosoli. Am mers 3 ani consecutiv, cate 2 saptamani de fiecare data si sa stii ca s-a vazut o imbunatatire chiar din primul an.
Daca fetita a fost alaptata la san, deci teoretic are anticorpi, incercati sa gasiti cauza undeva in zona in care traieste. E posibil ca cineva sa aiba un microbel, o problemuta pe care nu o baga neaparat in seama, dar fetita o ia mereu si se imbolnaveste. Si la Ioana am descoperit ca lua mereu boala de la cumnata mea care avea un streptococ in gat dar care pe ea nu o deranja decat destul de rar...
Acum Ioana are 13 ani si e un copil sanatos, bine facut care nu a racit deloc in ultimii ani si nici alte probleme nu a mai avut in ultima vreme.
Ce pot sa spun??? Rabdare si multa grija ca totul va fi bine in curand. Sanatate multa!
Mamamariana
Banti spune:
Sa nu fie cumva vorba si de o alergie cauzata de mediul in care traieste, pentru ca de multe ori simptomele alergiei se confunda cu cele ale unei raceli. Daca nu e tratata corect si nu se elimina cauzele, poate da complicatii. Antibioticele in exces nu sint indicate. Ar fi bine sa o vada si un alergolog. Sanatate multa!
Ioana
flaviutza spune:
si eu am avut mari probleme mica..la fel cum zicea cineva mai sus, nu am fost alaptata decat 1 sapt la san, si pana la 7 ani pot sa spun ca am stat numai prin spitale, raceam din orice+ pneumonii chiar in mijlocul verii..ajunsesem in asa hal de slaba si bolnavicioasa incat nici medicii nu mai stiau ce sa faca si clatinau din cap..
la 7 ani parintii au primit urm indicatii: cura de intarire a sist imunitar (asta nu o stiu dar pot sa o intreb pe mami) dupa care 10 zile la OLANESTI, apoi la mare inca 10 zile...imediat ce m-am intors de la mare, s-a simtit o imbunatatire majora, iar dupa 3 ani de Olanesti+ mare nu se mai prindea nici o banala gripa de mine...nici in prezent nu stiu ce e aia raceala sau gripa, insa imi aduc aminte cu groaza cum reactionam cand vedeam punguta cu fiolele pt injectii :((
cl spune:
quote:
Initial creeata de MadalinaM
E cineva care s-a confruntat cu problema asta?
e vorba de o fetita de un an si jumatate ffff sensibila. Raceste foarte usor, din orice. E copilul nasilor mei, ei nu pot intra pe net si tare vreau sa-i ajut.
Au tot facut analize, nu a iesit nimic ciudat.
Acum i-au iesit niste noduli mici dupa ureche,mai jos,unde sint glandele, linfonoizi cica s-ar numi. 2 doctori i-au zis ca nu "are nimic"!!!
Dr-ii ii recomanda mereu antibiotice!
Acum iarasi ia antibiotice dar tuseste si ii curge nasul, nu maninca...
Un doctor pediatru bun in Bucuresti?
Va multumesc,
MadalinaM
Madalina, pentru astfel de situatii exista un medicament pentru intarirea sistemului imunitar. Se numeste RIBOMUNYL. Sunt cutiute cu cate 4 sau 8 pliculete cu un praf. Se ia un pliculet pe zi, 4 zile pe saptamana (de exp. luni, marti, miercuri, joi), 4 saptamani, apoi faci o saptamana pauza, se mai ia o sapatamana(cele 4 zile), 3 sapt. pauza si inca o saptamana mai ei, apoi 3 pauza. Dupa 3 luni de pauza mai reiei tratamentul inca o data. Nu stiu cat de explicita am fost. Eu am un copil sanatos, dar de cand e la gradinita am inceput sa am probleme. Pediatra mi-a dat acest tratament (dr. Denise Stanescu de la Medicover) si pot sa-ti spun ca n-am mai avut probleme cu Alex (am fost gripata, am dormit cu el si n-a patit nimic!). Ea mi-a spus ca le recomanda acest tratament tuturor copiilor care vor intra la gradinita. Tratamentul este destul de scumpisor, o cutiuta cu 4 plicuri costa aproape 200 mii lei, dar merita. Vorbeste si cu pediatrul. Sanatate multa!
Claudia si Alex(4 ani si 6 luni)
petruta spune:
Draga Madalina, daca vrei iti recomand si eu un medic pediatru : dr. Liliana Calapod de la Medicover. Personal o consider, buna ca medic, e tinara si deschisa, in plus are si ea un bebe mic si ceva experienta personala. Parerea mea este ca numai un medic poate recomanda un anumit tratament de intarire a sistemului imunitar, ce sa ia , cite pastile si cite zile. Tratamentele nu se fac dupa ureche, fiecare are nevoie de o anume schema de medicatie, particularizata. In plus poate face si recomandari pentru eliminarea unor posibile cauze care intretin boala.
Sanatate si sa auzim de bine !
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil