PREDNISON administrat pentru tratarea laringitei??
Raspunsuri - Pagina 2
lalilu spune:
"Apropo, de laringita se mai si moare, fara prednison sau alt corticosteroid."
Asta da, incurajare...!!!!
Lalilu-mama Mariei si a lui Luca
Siminaf spune:
Da, ca sa stie parintii sa asculte cind primesc un tratament de la doctorul care le-a consultat copilul. Medicina nu se rezuma la citit niste prospecte sau la niste discutii pe un forum.
Si aici, daca un pacient este refractar in discutia cu medicul, imediat i se prezinta riscurile bolii respective daca NU urmeaza indicatiile. Si sa vezi atunci cum le trece rebeliunea!
Dar fiecare face tot cum vrea, pina la urma.
Numai bine!
kim222 spune:
Exact acum ne confruntam cu asa ceva..
A parat crupul ...cu insuficienta respiratorie(dificultate la respirare), subferilitate si voce modificata ..Nu ne-am speriat am vorbit si cu medicul nu a fost nevoie sa fie vazut deoarce:
-larigita nu a fost un recurenta
-copilul meu are 3 ani si 1 luna, deci pericolul sufocarii...este ZERO!
Tratament..zero! ..si am si o explicatie..90% sint virale si atunci ce putem face? Sa asteptam...Nici vorba de antibiotic si nici de steroizi...
Faza a doua a laringitei este tusea latratoare (adic cin tuseste face ca un catelus
)..si laringita se transforma in raceala obinuita..nu nas curgator, stranut...
Uneori tusea latratoare est eprimul semn al laringitei..
Concluzia mea personala..este ca in Ro...copii sint efectiv indopati de medicamente...Boli autolimitante, devin motiv de tratament din dorinta medicilor de a "multumi" parintii...
Laringita constituie urgenta medicala pina in jurul virstei de 1.5 ani...Trebuie deci intervenit cu Prednison numai daca copilul este unul mic...sau laringitele sint recurente...
In ceea ce priveste explicatiile date de medici...visati frumos..asa ceva nu se face nici macar aici...si doar daca insisti si dr se prinde ca ai ceva cunostinte medicale...altfel nici diagnosticul nu trebuie sa-l stii dupa ei!
Nici ca aici dar nici cum vreti voi..sa va fie explicat fenomenul si din punct de vedere fiziopatologic...
Sper ca nu am suparat pe nimeni este doar o parere de mamica fosta medic..
Ramona J spune:
Tocmai de aia se pune in discutie tratamentul. Nu pentru orice laringita prescrii Prednison. Uite ca medicul asta asa a procedat.
E dreptul, ba chiar obligatia parintelui sa fie informat. Altfel copilul risca sa devina cobaiul unor medici incompetenti (am descoperit ca e plina lumea de ei).
Am fost si eu la medic aici, nu am dat de unul care sa nu explice daca am avut intrebari.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
kim222 spune:
Exact asta am spus si eu ..explica daca pui intrebari
...Una este sa-l informezi pe parinte,asupra tratamentului corelat cu diagnosticul si alta este sa-i explice si efectele adverse legate de fiecare medicament...si aici efectele adverse le afli citind prospectul care insoteste medicamentul..sa fim seriosi!!!
diana21 spune:
Kim, de acord cu tine...dar ce te faci cu doctorii care iti spun ca si la 3 ani copilul se poate sufoca in somn? Uite, Ianca a fost internata pentru o noapate acu' o luna, iar doctorita parea chiar ingrijorara. A tinut-o una si buna cu laringele care e ingust, bla, bla...Ea zicea ca de-abia dupa sase, sapte ani, poti sta linisitita acasa cu un copil cu laringita. Si da, in cele mai multe cazuri e virala, dar se pot face si suprainfectii. Eu cred ca acolo se da antibiotic, nu?
Refritor la explicatiile date de doctori, va dau dreptate. Daca intrebi si insisti, primesti raspunsuri, daca nu, nu.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
Ramona J spune:
Din citite asa stiu si eu. Crup se face pina la 5-6 ani.
Kim, pai aia ziceam - iti explica orice daca intrebi. Inclusiv side effects. Stiu pentru ca eu intreb si asta. Nu ca n-as sti sa citesc prospectul, dar acolo e o lista lunga si daca iei Tylenol.
kim222 spune:
Deci..pericolul de sufocare apare f rar dupa 1,5 ani (exceptii exista ca in orice boala)...asta este explicatia pediatrului nostru, absolvent de Stanford...daca nici el nu stie...apoi cine..
Antibioticele aici se dau nu greu..Ci f greu...Si niciodata perventiv asa cum spui tu Diana! Asa ceva nu exista...
Diana nu uita ca ati fost la o clinica particulara..si poate ingrijorarea medicului venea si din dorinta de a incarca nota de plata..eu nu mai am incredere in nimeni...
Noi sintem in a 4-a zi de laringita...si uite ..ca aproape am scapat...fara medicatie...deci se poate daca este de natura virala...
Ramona J spune:
Am gasit un studiu care arata ca prevalenta maxima este intre doi si trei ani.
Edit ca am cautat studiul respectiv, nu-l mai gasesc. Oricum, mai multe surse dau informatia respectiva. Uite aici unul de la Univ. of Virginia. http://www.healthsystem.virginia.edu/uvahealth/adult_pediatrics/croup.cfm
tinatina spune:
Buna
Caut sa vb cu siminaf despre avi.
Scuze nu are deaface cu subjectul.
terog simina contacteaza ma
lungu@slingshot.co.nz
este f important.- nu pot sa te pmessage.
merci
cristina