DEXI-ul - e posibil?
Raspunsuri - Pagina 5
Lona spune:
quote:
Originally posted by ardeiash
draga lona : nu e cazul sa fii ironica sa stii. nu am trait in padure singura, deci am auzit tot felul de expresii cu care nu sunt de acord. si daca spun asta o spun pentru ca , pur si simplu , nu sunt de acord cu acest stil de exprimare. este parerea mea si la asta raman, nimeni nu ma poate schimba. este o opinie ! vad ca este singulara... deci am sa renunt sa mai discut acest subiect.
ps1: pe forum sunt acceptate micile greseli scrise in graba , daca la mine te refereai. eu pe net pana si numele mi-l scriu cu litera mica, din graba.
s-auzim numai de bine! si
Nu am fost ironica, am vorbit foarte serios.
Ca nu esti de acord cu asemenea limbaj, bravo, esti libera sa vorbesti cum vrei - ca si altii, de altfel.
Tocmai pentru ca ma asteptam la o asemenea reactie din partea ta, am scris clar la final ca ma refer la un comportament general, nici la tine, nici la forum.
Inutil, probabil, sa spun ca aici se vorbea de dictionare, tiparite si electronice, si nu despre obiceiurile lingvistice ale fiecaruia dintre noi.
adusca spune:
ce sunt cuvintele?
doar o insiruire de litere.
de ce un cuvant e vulgar, si un sinonim de-al sau nu?
cine poate hotari ce insiruire de litere poate sa ajunga in DEX si nu oripileaza ochii gingasi ai cititorului?
fetele de pe DC
blue eyes spune:
parte a lexicului romanesc picant explicat in engleza, pe wikipedia.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
user_87 spune:
Un cuvant gasit in DEXI despre care cred ca nu ar avea ce cauta acolo, este coca-cola. Daca a fost pus cuvantul coca-cola, ar fii trebuit sa fie puse denumiriile tuturor produslor existente pe piata. De la pasta de dinti, pana la marci de bauturi alcoolice , masini .
tibiuta spune:
draga ardeiash,nu stiu ce varsta ai si in ce mediu ai crescut,insa cuvinte si expresii de genul ac. care te revolta s-au folosit de cand lumea.Pe vreamea lui ceasca nu aveai cum sa le citesti undeva,dar acum crede-ma ca nu mai socheza pe nimeni .Lucrez intr-un mediu intelectual (avocati juristi) si n-o sa-ti vina sa crezi toti mai scapa cate "una populara".Asta nu inseamna ca sunt de joasa speta .
ardeiash spune:
Draga tibiuta,
cred ca trebuie sa respectam parerea fiecaruia.
nu am categorisit oamenii care vorbesc vulgar ca fiind de joasa speta.. poate nepoliticosi , sau poate neatenti ... sau poate...
nu ma revolta decat faptul ca au fost incluse intr-un dictionar al limbii.. spuneam ca nu e nevoie sa te uiti in dictionar si sa afli ce reprezinta..
adica auzi in jurul tau: ****baga-mi-as ....*** si vin repede la dictionar sa citesc pentru ca nu am inteles..
eu cred ca altul este rolul unui dictionar al limbii.. dar eu renuntasem de mult sa mai explic nemultumirea mea...
ardeiash spune:
no am uitat.. am 40 de ani... (oare-s prea batrana?) si am crescut intr-un mediu normal... cu repsect fata de toti cei cce se afla in jurul meu.. si tot din respect ma straduiesc sa nu vorbesc urat... ma straduiesc ... zic