Dilema: am un sentiment ciudat
Buna. Am si eu o "problema", m-am gandit ca si alte fete s-au confruntat cu ea si ma pot ajuta si pe mine. Am 2 baieti (5 si 6 ani), sunt casatorita de 7 ani, am 27 ani si ... as mai vrea un copil! Ideea este ca nu ne-am permite inca un copil (suntem 4 persoane intr-un apartament de 2 camere), plus ca nu mi-e usor nici cu cei doi care-i am deja ca sunt niste zvapaiati, plus ca nu suntem pe roze nici financiar... DAR ceva srtiga in mine: VREAU UN BEBE!!!
Asta in ciuda faptului ca mi-e cam frica de ce s-ar putea intampla, adica probleme de sanatate.
Ce mi se intampla? Hormonii? Ca de vreo 6 luni nu mai folosesc contraceptive hormonale (foloseam injectabile) si inca nu mi-am revenit nici cu ciclul. Ceasul biologic? Sau poate m-a "molipsit" sora mea, insarcinata cam in 4 luni? Desi ma "bateau" gandurile dinainte de a afla despre ea. Oare daca ignor suficient de mult aceasta nevoie pe care o simt de a mai avea un bebe o sa treaca?
HELP!
Kitty, mamica de Adi si Robi
Raspunsuri
Ana68 spune:
Kitty,cam ceva de genul asta m-a incercat si pe mine cand mi-am vazut cel de-al doilea nepotel acu' vreo luna in urma,nepotel de numai 3 luni...imi tot bantuia prin cerebel un gand de bebe...dar zic pas,e cam tarzior pentru mine...
S-ar putea ca si starea surorii tale sa fie o cauza...Eu zic sa cumpanesti bine intai si apoi sa iei o decizie...o discutie cu sotul tau n-ar strica...
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
cornelia_laura spune:
Nu esti singura. Uite ca in aceiasi situatie sunt si eu. Am 2 baieti de 1 an si 2 luni si 3 ani si 3 luni si mai vreau un bb. Noi avem 3 camere dar financiar e greu. Sotul bugetar si eu cu indemnizatia. Si fizic e greu ca nu avem nici un ajutor cu astia mici. Acum i-am dat la cresa in ideea ca trebuie sa incep serviciul...dar sincer sper sa nu-l incep....mi-e teama de cum ar fi, cum ne-am descurca....dar oricat m-as gandi nu pot renunta la visul asta. Eu am 28 de ani, timp ar fi destul doar eu imi doresc o diferenta cat mai mica intre copii.
Nici familia(mama, soacra) desi nu ne ajuta nu ne sustin in visul nostru. Chiar zic" Doamne fereste, ce va mai trebuie unul?", de parca ar fi o boala.![]()
Nu renunta la dorinta ta chiar daca nu o pui imediat in practica.
Cornelia, mama sefilor Eduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)
kittygreeneyed spune:
Ana68: Sotul sigur ar mai vrea unul, preferabil fetita
ca am acum 2 baieti. Si lui ii plac copiii, dar nu prea are rabdare cu ei. Si daca acum il lasa nervii, ce ar face cu trei?!
Si, oricum, cand ii cer parerea in ceva, raspunsul e invariabil: Cum vrei tu...
cornelia_laura: Si eu am avut parte de pareri de-astea... Si chiar de la persoane dragi si foarte echilibrate in opinii. Probabil erau foaaarte subiective si considerau ca ma "irosesc"...
magduta-sv spune:
Un copil e totdeauna o binecuvintare pentru familie, atita timp cit decizia e luata de comun acord intre parinti.
E draguta o fetita intre cei doi baietei, dar la fel de bine poate fi un al treilea baietel. Sinteti pregatiti si pentru varianta asta?![]()
Dorinta ta poate fi o decizie de moment, dar daca persista si se implica si tatal, veti stii in final pentru ce varianta optati.
Mult succes.
Magduta
Ana68 spune:
Kitty,important e sa fiti sanatosi cu totii,in primul rand si,asa cum scria si Cornelia,nu renunta la dorinta.Sa aveti parte de tot binele din lume!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
kittygreeneyed spune:
Multumesc tuturor pentru gandurile bune!
De obicei sunt foarte rationala si nu ma ghidez dupa impulsuri, ci dupa logica. De aceea sunt nedumerita de unde si pana unde am acest sentiment puternic, efectiv ca o nevoie (ca si foamea, setea, etc)
Dar... vom trai si vom vedea!