Leonard Cohen
Raspunsuri - Pagina 3
dya spune:
Draga Oana,
Imi cer scuze, nu am mai prea intrat in ultimul timp pe forum.
Uita aici un site: http://www.leonardcohenfiles.com/ (te duci la "New York 2004 event") - eu sunt in New Jersey (f aproape de Manhattan), deci e convenabil si voi putea merge. Ma grabesc un pic acum dar mai povestim.
Numai bine,
Julia Dream spune:
quote:
Originally posted by mitzura
Cand am vazut titlul listei ("Leonard Cohen"), am intrat repede, convinsa fiind ca este vorba despre romanele sale. Si cand colo, surpriza, aflu ca si canta. Si inca bine, din cate spuneti voi. Aproape ca mi-e rusine sa spun ca nu am ascultat nici unul din cantecele lui (sau n-am stiut ca o fac), o sa credeti ca traiesc in padure. Dar acum o sa cumpar, pentru ca m-ati facut foarte curioasa. Eu am intrat pentru ca eram curioasa sa vad ce parere aveti despre "Frumosii invinsi" (cum a aparut in traducerea romaneasca). Pentru ca pe mine cartea ma socheaza, sincer. E foarte seducatoare pe alocuri, dar uneori am senzatia ca imi scapa printre degete, cumva. Nu reusesc sa-i prind firul. Voua de ce v-a placut (care ati citit-o)?
Draga Mitzura,
In mod ciudat in momentul asta pe Radio Total se difuzeaza una din melodiile lui L.Cohen - "Everybody Knows". Asa ca daca esti din Bucuresti... ai toate sansele sa-l auzi.
De fapt voiam sa-ti raspund la mesaj... Eu una, dupa ce am citit ca in transa "Joaca preferata" si am asteptat cu sufletul la gura sa apara "Frumosii invinsi", marturisesc ca sunt inca in faza de "tatonari" cu cartea asta.. Dupa ce am luat-o, contrar oricaror "obisnuinte" de cititoare, am inceput sa o rasfoiesc... Si amm nimerit peste pasajele cu Vibratorul Danez... Si... nu stiam ce sa zic, sa cred samd. Acum, nu ca as fi eu "domnisoara Pudoare", dar ... stii despre ce vorbesc. Asa ca am inceput sa citesc Postfata lui Mircea Mihaies, ca sa ma lamuresc. De lamurit m-am lamurit cit de cit, asa ca am inceput cu inceputul, am mers tot inainte si la un moment dat...m-am oprit. Nu din alte motive, dar mai erau si treburi de facut prin casa in seara aia... Apoi am luat cartea la mine, cu gindul sa "fur" niste momente de lectura la serviciu, caci in metrou mi-era sa nu-mi citeasca cineva peste umar si sa ma rusinez de-a binelea. Din pacate nu am reusit sa citesc la serviciu, insa am mai citit o groaza despre carte pe Internet. Acum sunt in expectativa... Astept sa vina concediul si sa o iau de la inceput. N-as vrea sa o citesc doar asa, ca sa mai bifez o "lectura la moda". Simt eu ca e ceva mai adinc in povestea din carte, doar ca nu sunt acum pregatita sa descifrez "ce vrea sa spuna". Asa ca nu esti singura "socata", mie cel putin mi se pare o reactie fireasca (pentru ca am avut-o si eu).
Julia Dream spune:
Si pentru ca azi e "ziua coincidentelor", iata ca am descoperit ca in numarul de saptamina asta al "Romaniei literare" sunt versurile a trei dintre cintecele lui L.Cohen, traduse de Mircea Cartarescu... Un "deliciu" (daca imi este permis termenul), atit in engleza, cit si in romana.