Ajutor ,operatie de apendicita!
Raspunsuri - Pagina 3
szivarvany spune:
De la rahianestezie n-am auzit ca se vomita.
Eu nici la anestezia generala nu am vomitat (dupa 2 ore de interventie).
Offf, mult curaj ! Ca vei trece cu bine, sunt sigura !
Daria & GIULIA(2004 08 16)
Tdi spune:
Elyda, cel mai bine ar fi sa discuti problema cu un anestezist bun care sa decida cum e cel mai sigur pentru tine, exista mai multe substante si metode. Stai linistita, e normal sa ramai cu frica dupa o experienta negativa, cu putin noroc si atentie data viitoare va merge sigur bine!
Dureri de cap de la rahi am avut si eu insa am miscat capul si m-am agitat imediat dupa injectie, in plus am probleme cu coloana (leziune de maduva) de care nu stiam atunci si nu as fi avut voie sa fac asemenea anestezie.
Acum o luna am facut generala (prin injectie iv), mi-a fost tare rau multe ore dupa si am vomitat. La cezariana acum 2.5 ani tot generala (gaz) am facut insa nu mi-a fost rau deloc.
Tdi spune:
s-ar putea. nu stiu sa-ti raspund sigur ca nu sunt medic.
insist sa iei in considerare o consultatie amanuntita la anestezist unde sa-i expui toate problemele si, daca e nevoie, sa-ti recomande investigatii suplimentare, apoi sa aleaga metoda cea mai sigura. eventual gaseste intai un chirurg si poate iti recomanda el pe cineva de incredere, cu care eventual lucreaza la operatii...zic si eu, nu mai stiu cum e in RO, ultima data am fost acolo in spital acu 10 ani.
elyda spune:
multumesc mult pentru sfaturi,cred ca pana la urma tot aici la pitesti ma operez.ce noroc au unii domne!auzi 10 ani fara placerea de a sta intr-un spital romanesc!
dana
Tdi spune:
he he...or fi trecut ei 10 ani da' de "rezultatele" dobandite acolo ma mai bucur inca 100 de-acum incolo!
allisi spune:
Elyda iti doresc mult curaj.eu in clasa a opta trebuia sa ma operez de apendicita,eram o copila pe atunci si eram si singura pe la spital facusem o criza,au trecut atatia ani de atunci ani in care mereu faceam crize cuvantul mai potrivit ma sacaia cand am ramas insarcinata mereu imi era frica sa nu fac o criza, sa nu fac o peritonita ,si toata amanarea asta se chema FRICA de operatie,dar pana intr-o zi .facusem o criza .mam trezit cu noapte-n cap si prin ce am tras mam decis,, vreau sa vorbesc la cab.sa-mi fac prog.pt.operatie...zis si facut .Am fost operata in urma cu 2 luni si vreau sa-i multumesc D-zeului ca mi-a dat putere ,si ma ajutat sa scap odata de povara asta.acum ma simt minunat ,am cerut sa ma adoarma sa nu simt nimic si asa a si fost ,dureri de cap nu am avut .trebuie sa fi tare mult curaj
XIO spune:
Riscul acela se calculeaza in functie de varsta pacientului , boli de care sufera , operatii in antecedente , samd. La tine nu ar trebui sa fie nici o problema cu varsta , operatiile.
Rau este normal sa-ti fie de la anestezie generala , de aceea se prefera rahi. De fapt conteaza foarte mult si oorganismul , unora le este extrem de rau iar altii nu au nimic.
Rahi nu ar trebui sa interfereze cu vertebra ta deplasata daca aceasta e mai sus de locul injectiei.
Oricum se va ocupa doctorul anestezist de tot , nu-ti face probleme si nu-tie fie frica pt. ca nu ai de ce .
Vei vedea dupa operatie ca te-ai stresat fara rost
Sa le spui sa-ti faca sutura intradermica , sa nu ramana cicatrice mare
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Briantis spune:
Daca ai hernie hiatala si astm e mai sigura si cu riscuri mai mici de a dezvolta reactii secundare dupa ,o rahianestezie .Cu 2 conditii : saaiba ace de rahi subtiri (sunt de mai multe tipuri) si sa nu ridici capul de pe perna 6 ore dupa ce ti s-a facut rahianestezia .Oricum ideal e sa vb cu anestezistul cu care lucreaza chirurgul tau si hotarati impreuna ce e de facut.
In cee ce priveste deplasarea de vertebra ...depinde cum e si la ce nivel .