Fondul de ten, intre mit si realitate

Fondul de ten, intre mit si realitate | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

In general nu folosesc fond de ten pentru ca am mai multe prejudecati: ca arata fata ca o masca dupa ce te dai, ca iti afecteaza tenul, ca il incarci si cu fond de ten, si cu pudra, ca iti apar riduri, etc.
Acum, ca tot vine frigul, ma bate gandul sa folosesc in fiecare zi. Mai ales ca s-a dus si bronzul si fata mea e iarasi alba si cam pistruiata ! Ma tot uit la diverse persoane care folosesc si au tenul curat, dar, daca te uiti mai de aproape parca se cunoaste ca au ceva pe fata. Stiu ca trebuie folosita o nuanta mai decshisa decat tenul, ca trebuie dat si pe gat, si decolteu (dar daca tot e frig si avem decolteul acoperit, nu vad sensul).
Imi spunea cineva zilele trecute ca, dupa ce se da cu fond de ten pulverizeaza un pic de apa obisnuita pe fata si dispare efectul de masca.
Poate imi dati niste sfaturi, cum se aplica - cu buretel sau cu degetele, la cat timp dupa ce te dai cu crema dimineata, etc!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Ellinia, sa stii ca la fel aveam si eu impresia ca prea `se vede` si ca incarca fata. Insa daca l-am folosit zilnic n-am mai avut probleme cu tenul, nu mai e asa incarcat ca inainte si cosurile sunt mai putine. Si da, e adevarat trucul cu apa, eu pulverizez apa termala - este o apa termala super in magazinele sensiblu si e recomandata si cand nu e machiaj, doar pt improspatarea tenului. Deci sunt `pentru` folosirea fondului de ten, totul depinde de cat chef am dimineata sau cat de tarziu ma trezesc. De intins il intind cu degetele, am incercat si cu buretel da` parca il intinzi mai bine cu degetele. [bye bye]

http://community.webshots.com/user/anca_27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

in primul rand eu nu ma dau cu crema dimineata ca mi se pare ca ingrasa tenul mai ales in zona t...nici nu ma demachiez,urmez acesti pasi doar seara si dimineata tenul este perfect curat si proaspat

pe urma nu aplic fondul de ten nici cu mana nici cu buretelul mi-am luat fond de ten care are o pensula speciala atasata si o folosesc pe aia ca e foarte buna si intinde fondul de ten uniform nu-ti mai ramane surplusul ala care da aspect de masca

pudra folosesc doar autobronzanta o nunta mai deschisa ca sa para ten bronzat

si ma dau si pe gat si decolteu dar doar cu un pic de pudra nu consum fondul de ten pentru gat si decolteu ca l-as termina in 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

Nushulica, fondul de ten cu pensula e YSL?

eu folosesc zilnic, in we doar daca iesim in oras; fata mea arata bine, nici vorba de acel efect de masca.

Mergi la inceput

da clyo este cel de la ysl pentru mine este perfect si ca textura si faptul ca are pensula deja pentru mine e un mare plus

Mergi la inceput

aha, banuiam io
il am si eu dar nu ma descurd deloc cu pensula aia, tot degetele sunt sfinte
in plus, nici textura lui nu-mi prea place , cred ca tu ai un ten curat, fara probleme.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by clyo

aha, banuiam io
il am si eu dar nu ma descurd deloc cu pensula aia, tot degetele sunt sfinte
in plus, nici textura lui nu-mi prea place , cred ca tu ai un ten curat, fara probleme.

cam asa e...adik mai apare cate un cos cand si cand dar in general am tenul curat si fara impuritati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Eu folosesc fondul de ten dimineata, dupa ce ma dau cu crema. Daca nu-mi dau crema inainte, am impresia ca se vede urat, ca nu se intinde uniform.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu folosesc fond de ten dar mi-am cumparat unul ilele trecute pt. sezonul rece
E Maybelline superstay , acela duo, jumate alb jumate...fond.
Vreau sa spun ca e primul fond de ten care m-a dat pe spate pt. ca tine mult si acopera perfect , iar cel mai important:nu se vede.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

scuze ca am fost off topic.

deci, pana la aplicarea fondului de ten, mai sunt 3 pasi: demachiere, tonifiere si hidratare (o crema de zi).
este foarte important ca fondul de ten sa se potriveasca tipului de ten.
cum spuneam, eu folosesc degetele, am incercat ata buretele cat si pensula dar merge f greu si nici nu-l pot aplica la fel de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

cred ca nici un fond de ten nu ar trebui sa lase urme dak e ales corespunzator nuanta.

si fetelor, nu uitati sal incalziti un pic inainte de al intinde pe fata.

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput