Pro sau Contra - PREMERGATOR

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

si noi am avut dilema asta.. si iata acum Alexandru are 2 ani si desi nu am folosit premergator nu cred ca i-ar fi folosit, sincer.. a mers prima data la 9 luni, dar a preferat sa mai mearga de-a busilea pana la 11. oricum mergea singur sprijinindu-se de mobila sau alte obiecte, nu vad ce ar fi putut face in plus un premergator. eu cred ca depinde de copil, de cat de activ este si de cat de mult isi doreste sa se concentreze pe mers... nu va merge mai repede cu premergator. nu vad nici un castig, iar discutiile controversate cu atat mai mult ma fac sa spun "nu"

la pitic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Castigul consta in siguranta. Lasat liber prin camera, face tot felul de nazbatii, cade, trage, se catara, bate pisica. Eu l=am pus tarziu, dupa 9 luni, desi s-a ridicat singur in picioare la 7 luni jumate. Stiam ca nu e bine, dar pur si simplu n-am mai rezistat. Nu-l las mult, doar cand am treaba, si nu mai vrea sa stea in tarc. Mai nou a descoperit ca poate ajunge cu premergatorul la suportul cu flori, si poate sa manance pamant si frunze. In concluzie, bine nu face, dar sper ca nici rau daca il pui acolo cat poti de tarziu. Si nu-l lasi mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

vad ca te-ai hotarat, astfel incat scriu doar in ideea ca mai vrea si altcineva, mai greu de convins, opinii..
CONTRA
si pentru nici unul din argumentele de mai sus. stiu copii ce au mers in premergator si n-au calcat pe varfuri, asa cum stiu copii ce n-au folosit niciodata premergatorul si tot pe varfuri au luat-o. deci asta nu mi s-a parut un argument. insa aveati dreptate, premergatoarele sunt pentru parinti.
sunt absolut contra din motive de siguranta! este cel mai periculos gadget pentru copii. sunt foarte multe cazuri de accidente, caci in premergator nu-l pui pe un teren de fotbal, il pui in casa, unde exista praguri, colturi, obiecte cazute. nu au stabilitate suficienta. un pediatru mi-a explicat ca un copil care cade liber, de pe picioarele lui, se apara instinctiv, insa un copil prins intr-un "angrenaj" cade mult mai rau! acum 5-6 luni, exact cand fica-mea se scremea sa mearga, si cand eu ma intrebam cat de justificate sunt opiniile mele legate de premergator, a fost la tv o stire cu un copil ce a cazut cu premergatorul (la noi, la romania) si a aterizat intr-o bara de la nustiuce, bara ce i-a strapuns cutia craniana. numai o secunda in care sa-ti imaginezi cum trebuie sa fie sa gasesti copilul tau cu o bara trecuta prin creier zic eu ca e mai mult decat suficienta ca sa nu-ti mai trebuiasca premergator sapte vieti de-acum incolo...
sorry pentru descrierea horror, insa "better safe than sorry". am vazut ieri o mamica ce iesise cu copilul in fata blocului cu premergatorul!! deh, era mai simplu.. si copilul cobora niste trepte, vesel, in premergator (trepte foarte mici, da trepte!). cu greu m-am abtinut de la comentarii si am bagat viteza, sa nu ma reped la maica-sa...

so, nu.

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

CONTRA , desi Emma a avut si destule probleme am avut de pe urma lui

Aida - mama de pisica mica.

nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

PRO
Fiica mea cea mare ( care acum are 9 ani) tot cu premergatorul a ainvata sa mearga.Nu are nimic Ptr Tudor al meu , care are 6 luni o sa folosesc premergatorul.Important e sa fie incaltat cu o ghetuta de piele care sa-i tina glezna ( in casa!!)si premergatorul sa nu fie ridicat prea mult.Tudor al meu nu sta nici o clipa singur in patut ( doar cand doarme),si-l stiu mai in siguranta in premerg decat singur atarnat de nu stiu de mobila.Pediatra mi-a dat ok dar sa incepem cu cate 15-20 minute/zi .

poze Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

in canada sint interzise din motive de securitate, adica lipsa de securitate si accidentele repetate au facut autoritatile sa-l interzica! in schimb au un model care sta pe loc aici fara roti, dar pe acelasi principiu, noi, nu l=am folosit, nu statea in el!copii stiu tot timpul ce e mai bine ptr ei!a mers singur la 1 an niciodata nu a mers in 4 labe, si tinut de pe la 9 luni. a fost o perioada grea ca ma durea spatele asa cocosata dupa el, dar....a trecut!

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Daca medici ortopezi si kinetoterapeutii sunt impotriva acestui premergator, nu prea inteleg de ce se continua pe tema "noi am pus copilul in premergator si nu a avut nimic, deci e foarte bun". Asta nu e argument.E ca si cand am spune ca mancarea de la MCDonalds e buna pentru ca am mancat de cateva ori acolo si nu am patit nimic.
Pana la urma e alegerea fiecariua, insa daca vream sa pledam pro sau contra ar fii bine sa avem si argumente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia_alx spune:

PROsa va spun cum am facut noi: am decis sa-i cumparam premergator la 6 luni ca incerca sa mearga( Alexia nu a mers niciodata in 4 labe)Am pus-o s-a jucat putin cu muzicuta si ce mai avea interesant stand pe loc dupa care a inceput sa planga.Deci a stat cateva minute poate 2-3.L-am sunat pe doctor si mi-a spus sa o pun in premergator in momentul in care se va ridica singura in picioare pe patut nu inainte.Am pus bine premergatorul pana atunci si apoi am pus-o in premergator in care a stat pana la 10 luni dupa care nu a mai vrut sa stea. Pana la 1 an si 2 luni cand a mers singura am tinut-o de axile.Asa ca eu sunt de parere ca si copii stiu pt. ei ce este bine intr-o anumita masura.Cat despre accidente niciodata nu s-au intamplat pt. ca a fost supravegheata nu lasi copilul acolo si dispari. Eu tot timpul stiam unde este si ce face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu sunt pro premergator sub supravegherea atenta a unui adult.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

CONTRA premergator.

CONTRA stimularii fortate a mersului in picioare ca de ex tinut de brate/subtiori.

PENTRU incurajat mersul de-a busilea, ridicatul singur in picioare si invatatul mersului singur cu sprijinire de pereti, canapele si alte obiecte stabile. Baietii mei au invatat sa mearga singuri dupa ce au impins prin casa cutii de carton in care puneam cateva carti grele pt a le da mai multa stabilitate.

Premergatorul este pt parinti - o inventie proasta.

Maria

Mergi la inceput