Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (88)
Raspunsuri - Pagina 18
shoshika spune:
Am o intrebare legata de incaltaminte. Am cascat ochii cand a mai intrebat cineva cum alegem incaltamintea. Si am si retinut, dar intrebarea este cand? Cand luam incaltaminte speciala? Daca s-a ridicat in picioare, daca face pasi sustinut?!
Va rog sa nu radeti de mine, dar daca nu stiu...
Legat de jucarii... Tudor are o tona de jucarii pe care evident nu le baga in seama. Tot mai interesante sunt telefoanele mobile (le-a trantit de enspe mii de ori), telecomanda, portofelele, papucii mei de casa (i-ar si linge daca i-as lasa la indemana lui), cremele si orice altceva. Din orice gaseste facem o jucarie (bine, aproape orice).
Apropos de ce face un copil sau altul... Ce sa zic, habar n-am ce e normal si ce e precoce la varsta lui. Eu sunt mandra de orice schimbare comportamentala vazuta la el si atat. Il incurajez cat pot, incerc sa-l invat una, alta. Se prinde, nu se prinde, iarasi bine. Tot copilul meu ramane!
Dar pana la a invidia nu stiu ce copil de pe-afara care danseaza rock la 10 luni (am eu o mamica in preajma care ma termina cu nervii)...
As mai sta la taclale cu voi (bine, singura), dar se face 2 si in cateva ore ma ia fii-meu de fresh, asa ca ma retrag elegant spre pat...
Va doresc o noapte linistita in continuare!
Ktrinel spune:
reapar si eu ...apa nu mai pun in filtru ca m-am hotarat sa dorm jumatea de ora in autobuz (de frumusete ) si o beau la birou .. o incep pe canapea cu presa...si o termin la birou...ca deh,...timpul se scurge...
mai fetelor, ce mi=a lipsit activitatea asta...adica, o altfel de activitate decat pampersi, lapte, etc...sunt linistita ca o stiu bine la gradi (doar faptul ca ajung cam tarziu sa o iau ma necajeste, ca ramane ultima).ma felicit ca am dat-o din timp..mi-am reluat obiceiul prost de a colinda magazinele ..si in fiecare zi ii cumpar ceva Juliei...trebuie sa ma opresc
jobul incepe sa se contureze...si creierul meu sa se "deriveze"...azi am avut o alarma si a trebuit sa evacuam cladirea pe scarile de incendiu...motiv de a ma mai "lovi" si de alti colegi ...de remarcat lumea superdestinsa (desi nu stiam daca alarma e pe bune sau e doar un exercitiu)...si glumele "romanesti":ce ma iar ai fumat in buda ??...etc..io asa popor (quebecos) sa semene cu romanu'...nu am mai pomenit.
Ktrinel spune:
miro, imi pare rau pt suferinta Karei, sper sa rezolvati repede si sa reveniti in forta.
adina, tot frumoasa esti...poti sa iti lasi si creasta ..stiti vorba aia :omului frumos ii sta bine cu orice!
kikineatza: nu-mi spune ca i-ai luat pantofi de la Geox cu 2meleoane...ca atat ar trebui sa fie o pereche...macar i-ai luat marimi mai mari, diferite, ca pana la primavara nu o sa ii mai fie buni...si bine ca mi-ai amintit de Orchestra ( e si aici, frantuji, nu?) sa mai intru si eu pe acolo....desi sunt cam scumpi si eu nu investesc prea mult in haine de copii...mi se pare ca nu se merita...apoi la gradinita o mereu numai in trening, haine de tavaleala...in rest haine de casa, pijamale si vreo 2-3 tinute "de strada".
am un fix (sper sa nu va suparati pe mine) dar nu pot vedea bebelusi in blugi..mi se pare atat de "nefiresc"...parca ar fi niste "pitziponci cu suzeta" ..vad atatia copilasi care abia pasesc dar au blugii "scoarta" pe ei, toata ziua in blugi...sunt atat de inconfortabili...mai ales cand invata sa mearga...trebuie ceva cat mai lejer..dupa un an jumate, doi cand sunt pe picioarele lor mai merge...dar in rest mi se pare niste biete victime ale modei...
Ktrinel spune:
roxanica, aceeasi problema am avut-o si noi cu piciorutzele...dar cand a inceput sa mearga de-a binelea...piciorul s-a subtiat rapid ...asa ca nu te speria...oricum, daca nu merge inca , nici nu trebuie incaltat cu pantofi de mers...mai bine din aia moi.
la tema cu jucariile nu stiu ce sa va spun, poate ar trebui sa scrie educatoarea...din cate stiu nu prea are chestii preferate ...de mentionat mingea, in care da cu piciorul intr-una, revistele si cartile , pe care le rasfoieste si din fata si din spate..ar mai fi lada cu mere si orice sertar disponibil...
Donia, e putin mai e si ne vedem....uraaaa!
Ktrinel spune:
teutz, multa sanatate Alexiei!!
raluca, aici sedinta nu am avut cu parintii...cati sunt in grupa? si la noi se dau papuci separat pt interiorul gradinitei, niste cipici din piele subtire, ca niste opinci, de fapt.
desiree, ralumat..vad ca v-ati mai dezmortit bucurestencelor.bravo.
dandusa, mereu uit sa mentionez, cat de bine arata Crinuta in ultimele poze ...s-a ingrasat, e beton.
sbogdana, cred ca numai cineva care a locuit in ambele tari ar putea sa iti dea vreun sfat...asa cum se vede de pe partea asta a oceanului, DACA as avea statut oficial, permanent, job, planuri "europene", etc... nu m-as risca cu o incursiune americana...nu stiu care e situatia voastra, dar nimeni in lumea asta nu cred ca ar da elvetia pe alta tara...cel putin asa gandesc eu ...oricum, poate e bine sa faceti o vizita inainte de a lua decizia finala.povestile sunt povesti.ale fiecaruia. bune si rele. pupici Zarei.
ma retrag la Grey's Anatomy.
sanatate multa la bolnaviori!
Donia????? ai inceput bagajele...eu acu imi clac trelingu'...si imi dreg vocea pt cantari...
mamaana spune:
buna seara, sau dimineata in curand la voi,
citit pe diagonala cand si cand, am inceput azi sa va scriu de doua ori, dar fetele astea sunt ca argintul viu, iar in seara asta am avut concert cu Stephanie, asa ca le-am culcat mai devreme un pic ca nu mai puteam; trec printr-o stare naspa rau, sper sa-mi revin cat mai curand
din aduceri aminte:
- jucarii preferate: evadatul din locul special de joaca, exploratul, fuga pe scari, exploratul... iar de ieri au inceput sa se ridice una pe spinarea celeilalte si evident ca aia de jos incepe sa urle (dar macar fac cu schimbul)
- le vorbesc si la persoana I si la persoana a III-a
sbogdana sigur ca poti intreba, oricum decizia va fi a voastra si sper sa o luati pe cea mai inteleapta
diana nu te-am uitat
ma duc sa-l culc si pe tudi ca mi-a zis ca e obosit si apoi sa vad in liniste ER (sper sa se termine hocheiul pana atunci ca nu vreau sa ma duc in basement la film)
Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
Donia spune:
Ia uite ce au mai scris canadiencele... hai si eu, sa nu ma las mai prejos.
Am fost si m-am tuns azi plus suvitat. Maaaai... ma gandeam eu stand acolo in scaun, cu parul orientat in o mie de directii, cu agrafe prinse aiurea, cu suvite atarnadu-mi peste fata, cu pelerina aia neagra care ma facea si mai palida, obosita, cearcane... ma gandeam, cum spuneam, ca ar trebui sa se dea o lege sa nu le dea voie coafezelor si cosmeticenelor sa fie atat de dragute si aranjate... ca dupa ce ca eu eram ca o curca cocotata la coafat, tipa care ma coafa arata ca scoasa din cutie, tinerica si frumoasa, supla, machiata discret, parul aranjat la marele fix, zambitoare... pai cum sa nu te apuce depresia?
Ma rog, dispensa speciala pentru dandusa si adinazot... ele au voie sa fie frumoase, ca-s de-ale noastre.
Dandusa, am intrebat-o pe coafeza despre cursul ei... 10 luni, zi de zi, aproape 10.000 de dolari, cu trusa cu tot. Asa ca... da-i bice la curs, fa cum stii, tine-te cu dintii. Si pe la noi se fac suvite tot asa impachetate in staniol? A muncit fata asta pentru suvitele mele... imi era si mila de ea, cred ca fiecare fir de par de al meu i-a trecut prin mana. Si tot gasea timp sa fredoneze un cantec, sa stea de vorba cu mine, sa zambeasca unei amintiri... ce inseamna sa ai 22 de ani!
roxanica, dupa mine cerealele nu umfla, ci hranesc. Umfla daca ii dai cu nemiluita, dar altfel fac parte dintr-o dieta corecta a unui copil sanatos. Dar totusi, daca ii dai cereale cu lapte in lingurita nu ii plac?
shoshika, tu vrei sa ii cumperi incaltari pentru stat in casa? Eu i-am luat doar pentru afara, si i le dau pentru ca e mai rece si sosetele si le scoate imediat daca nu are si incaltaminte. Dar in casa sta descult... sau cu sosete, sau pantalon cu ciorap.
Ktrinel, eu imi calc ciorapii Ce bagaje...? Maine mergem la Marineland (ultima oara anul asta ) si abia apoi trec la bagaje.
Vezi de treling, sa fie din ala de vara, cu maneci detasabile, cica o sa fie 28-29 de grade.
Sa nu uit... are Cristinel niste blugi... moi ca niste pijamale, si pe dinafara si pe dinauntru. au si o captuseala subtire pe dedesubt ca sa fie confortabili si mai caldurosi.
Gata, predau scutecul!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
marani spune:
FUN ( primit pe mail )
Test de casatorie
Eram o persoana foarte fericita. Aveam o minunata prietena cu care ma intalneam de mai bine de 1 an asa ca ne-am decis sa ne casatorim. Exista o singura chestiune care ma deranja. Frumoasa ei sora mai mica.
Viitoarea mea cumnata tot timpul se imbraca cu fuste mini (extrem de mini),iar in vocabularul ei nu exista cuvantul sutien, darmite in garderoba ei. Culmea era ca intotdeauna cand ma aflam in preajma ei
mereu scapa cate ceva pe jos iar cand se apleca sa ridice imi oferea o priveliste mai mult decat frumoasa. Era clar. O facea in mod deliberat.
Pentru ca asemenea scene nu se intamplau daca era si altcineva de fata. Pregatirile de nunta fiind in toi, intr-o zi micuta surioara m-a
sunat si m-a chemat sa mai verific ceva la invitatiile de nunta. Am luat-o de buna si I-am spus ca vin in cateva minute. Era singura cand am sosit si a inceput sa imi sopteasca ce dorinte si sentimente are pentru mine.
Mi-a spus cat de mult ma doreste si ca ar vrea sa facem dragoste macar o data inainte de a ma insura si a ma darui surorii ei pt intreaga viata. Eram total socat si nu am putut scoate un cuvant. Mi-a spus ca merge la ea in dormitor iar daca doresc un ultim salbatic "zbor" nu
trebuie decat sa intru la ea in camera. Am ramas ca o stana de piatra ,stupefiat de cele ce auzeam, uitandu-ma dupa ea cum urca scarile.
Am stat asa cateva momente ,apoi m-am intors si m-am indreptat spre iesire. Am deschis usa , cautand cu privirea locul unde mi-am parcat masina,cand au inceput ropote de aplauze. Toata familia viitoarei mele sotii era adunata in fata casei si ma aplauda. Cu lacrimi in ochi, viitorul meu socru s-a apropiat de mine si a inceput un mic speech: "Nici nu iti poti imagina cat de mandri suntem de tine ca ai trecut cu felicitari acest test. Nu as putea gasi un barbat mai bun pentru fiica mea daca as cauta in toata lumea. Bine ai venit in familia noastra!"
Morala: INTOTDEAUNA pastreaza prezervativele in masina!
Ajutati-o pe Sonia
marani spune:
BEBINUTA, pun mami poze, numai sa se-ndure al meu barbat si sa-mi faca, oricum o sa ai un soc cand o sa le vezi. Chiar il intrebam pe sot ieri dc se uita toata lumea la mine. Eram cu pantaloni, rochie bulgareasca, pantofi fara toc, frezata, copil in brate in tricou si raiat. Bun...stiam ca-s ciudata, desi as zice mai curand "diferita"...dar la un moment dat nu te simti in largul tau ( si aici gresesc eu ) cand auzi sosoteli in spate, in fata, cum intorc toti capul. Ok, curiozitate...dar cred ca tine si de educatie, mai ales in ceea ce priveste holbatul lung si comentariile chipurile in "soapta".
ADINAZOT, te-am vazut frezata, foarte foarte bine te prinde!
KTRINEL, afla ca bubamara mea e una dintre victimele modei, are 2 perechi blugi vara f subtiri si confortabili, si o pereche mai grosuti pt toamna cu care am imbracat-o de vreo 3 ori. I-am dat doar la plimbare, cum nici eu nu suport blugi in casa nici pe ea n-as chinui-o in felul asta. Adica daca merem la careva in vizita recurg la alta tinuta.
de AELITA si Sofia ce mai stiti fetelor?
revin cu presa...
Ajutati-o pe Sonia
marani spune:
PRESA si o invitatie la
Anestezia care nu adoarme decat durerea
Un nou tip de anestezie mentine intacte toate simturile, dar nu ne lasa sa simtim durerea. Noua anestezie a fost descoperita de cercetatorii de la Spitalul General din Massachusetts (SUA).
Substanta folosita de ei este o arma puternica pentru combaterea simptomelor de durere pe care le cauzeaza bolile cronice, dar poate usura si multe tipuri de interventii chirurgicale. Cercetatorii au explicat cum combinatia dintre lidocaina si capsaicina creeaza un tip de anestezie locala care blocheaza senzatia de durere, dar in acelasi timp nu afecteaza constiinta, capacitatea de a merge sau tactul.
Acest lucru inseamna ca noua anestezie poate fi folosita cu succes in cazul nasterilor, pentru ca proaspetele mamici nu pierd capacitatea de a impinge, pentru a facilita iesirea copilului. Iar acest proces se petrece fara niciun fel de durere. In acelasi fel se poate folosi si in domeniul stomatologic. Anesteziile actuale “adorm” toate celulele nervoase si nu numai pe cele care sunt sensibile la durere, ceea ce genereaza o paralizie totala. Substantele pe care le contine noul tip de anestezie au avantajul de a bloca activitatea neuronilor sensibili la durere, fara a impiedica functionarea celorlalte celule nervoase.
Noua anestezie a avut succes la testele efectuate pe soareci si va fi testata si pe oameni in doi-trei ani. “In principiu, neuronii sensibili la durere ai soarecilor se aseamana foarte mult cu cei umani, ceea ce inseamna ca strategia va functiona la fel si la oameni”, a spus Bruce Bean, de la Scoala de Medicina Harvard.
Ajutati-o pe Sonia