Pietoni, biciclete, masini...bataie de joc!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Si ce ne facem cu sutele de masini urcate pe trotuar?
Ca eu ma umplu de nervi!am scris si la Primaria Generala,la domnul ales Videanu...credeti c-a raspuns vreunui mail?De toata jena,unde vom ajunge?
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Mey, nu stiu cum e treaba acolo, insa aici sint frecvent zone comune biciclisti/pietoni (shared zone), marcate de panou si n-am vazut pe nimeni luat pe sus de vreun biciclist, ci clopotit din timp, sa aibe omul timp sa se dea de-o parte, si gata! nu se injura, nu se tamponeaza nimeni, de ar fi asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

apoi mai dragelor...si tu Cla, ar trebui sa te fi obisnuit deja cu perlele dragiolor nostrii edili..si eu care sunt o optimista inveterata si care ma lupt mereu pentru drepturile mele, ghici ce : am renuntat, in ceea ce priveste tot ce tine de administatie si sti de ce : ptr ca n-ai ce face...eu personal, prevad ca abia peste cateva generatii de alesi, cand or sa fie la conducere junii celor de acum, o sa se mai poata eventual face ceva, ptr ca deja snt bogati si nu le mai trebuie atatea averi cat le trebuia astora de acum...asta vad eu..poate gresesc, poate nu..si totusi, nu incetez sa m aintreb totusi, chiar nici un cap luminat nu ajunge unde trebuie? cum facem sa motivam tinerii capabili sa vrea sa mearga acolo, ca toti cu mintea intreaga se feresc ca de alte alea sa intre acolo..ceea ce elimina din start orice sansa a noastra sa traim omeneste cat mai avem de trait...acvum cativa ani speram ca macar copii mei sa traiasca mai bine, mai usor, in respect, dar acum..mi-am pierdut aceasta speranta..bine cel putin ca n-o sa mai fiu ca sa vad ...si pistele, sunt facute in acelsi spirit de : hai sa bagam banii, tu eu si X-ulescu ...sunt chiar curioasa, in sectorul 3, cum o fi oare, ca mie personal tare-mi place de acel primar...cine sta in sectorul 3 poate ne spune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Roxana, povestea mea de mai sus in sectorul 3 se petrece...
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu sunt de acord cu ideea de a parca masinile pe trotuar, insa la noi era cam singura solutie, tinand cont de numarul foarte mare de masini. Si, oricum, trotuarul fiind foarte lat si fiecare avand locul lui de comun acord cu ceilalti, totul era OK... Acum avem un maaaaare trotuar gol cu 3 dungi pe el pe care nu circula nici macar fi-miu cu tricicleta, si o puzderie de masini parcate care cum apuca un locusor pe laterala blocului si in spate... Un HAOS!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

quote:
Originally posted by dodo

Mey, nu stiu cum e treaba acolo, insa aici sint frecvent zone comune biciclisti/pietoni (shared zone), marcate de panou si n-am vazut pe nimeni luat pe sus de vreun biciclist, ci clopotit din timp, sa aibe omul timp sa se dea de-o parte, si gata! nu se injura, nu se tamponeaza nimeni, de ar fi asa?

Si oamenii sint atit de amabili ,politicosi,calmi,etc. Noi sintem foarte nervosi ,iritabili ,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Mie imi place sa circul cu bicicleta, dar in Bucuresti nu am curaj. Nu numai ca pistele sunt puse intr-un mod absurd tocmai pe trotuare, dar si pe strazi mi se pare periculos sa circul cu bicicleta, la cat de agresivi sunt soferii in trafic.

Eu personal nu vad rezolvare la problema traficului auto in Bucuresti. Sunt cu muuuult mai multe masini decat poate suporta infrastructura (de 10 ori mai multe, am citit undeva ca structura de strazi bucurestene a fost proiectata pentru max 300.000 masini pe zi, insa azi circula cam 3 milioane pe zi). Spatiu pentru a largi strazile nu este... Sa faca autostrazi suspendate? La nemti ar dura 3 luni, la noi 30 de ani...

Masini care circula pe trotuar am vazut si eu, la fel si trotuare ticsite de masini parcate. Dar nu cred ca reclamatiile sunt rezolvarea. CL, e foarte stresant si sa fii sofer in Bucuresti si sa astepti cu zecile de minute prin intersectii si ambuteiaje.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Si eu tot in sectorul 3 stau ... si banda pentru biciclisti facuta pe trotuar este egala cu cea ramasa pentru circulatia pietonilor !! Si daaa, multi parcheaza masinile pe trotuare, chiar daca primarul a facut multe locuri, doar ca ele nu ajung pentru cite masini sint !! Plus ca edilii au pus la fiecare capat de alee piloni care blocheaza intrarea masinilor, insa, heheeee, cineva destept i-a scos si masinile tot pe alei urca ! Sintem ca in basme, unii le planteaza, peste noapte vine "balaurul rau" si le scoate !!
Pies - cred ca ma mut in Australia, unde oamenii sint relaxati si merg linistiti cu bicicletele !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by Cristina_A
...
Masini care circula pe trotuar am vazut si eu, la fel si trotuare ticsite de masini parcate. Dar nu cred ca reclamatiile sunt rezolvarea. CL, e foarte stresant si sa fii sofer in Bucuresti si sa astepti cu zecile de minute prin intersectii si ambuteiaje.

Cristina, cred ca e stresant si enervant sa astepti zeci de minute in intersectii (desi multi ar face mult mai putin cu metroul, nu?). Dar pietonul ce vina are? Este groaznic sa mergi cu prichindelul de mana, pe trotuar si sa fii claxonat din spate! Sa-ti spun reactia baietelului meu care este? Intepeneste si e speriat, apoi are o tendinta de a fugi, stanga sau drapta, nu stie unde! Locul masinilor este pe strada, nu pe trotuar!
Si o completare, ca uitasem: daca le atragi atentia, politicos, ca ala e un trotuar si strada e alaturi, te injura si te mai si ameninta ca daca nu te dai mai repede la o parte si mai comentezi ceva, se da jos si-ti altoieste cateva. Este inadmisibil!

Revenind la pistele alea de biciclisti, care nu sunt piste! Conform Dex-ului:
TROTUÁR, trotuare, s.n. Portiune marginala special amenajata din suprafata unei strazi, mai ridicata decat partea carosabila, rezervata circulatiei pietonilor. [Pr.: -tu-ar] – Din fr. trottoir.
Deci pistele alea de biciclisti ce cauta pe trotuar? Am mai zis, cei care au facut asta trebuiau sa se documenteze inainte, nu sa traga dungi galbene pe trotuare!

psichoMom, nu stiu daca sa rad sau sa plang! Pe unde am umblat eu si am vazut piste de biciclisti, nu am vazut pistele alaturate pentru sensuri opuse. Aveau sensul exact ca si masinile, deci era o singura pista. Una pe o parte, a doua pe cealalta parte!!! Dar trebuie sa fim originali, nu?
Ce edili avem !!!!

Mamaruto, , biciclistii aia ori aveau frica de masini (ca erau prea aproape de ele ), ori au crezut ca ala e spatiul rezervat pietonilor .

Dodo, la noi se dau amenzi daca circuli prin zona aia galbena, desi tu nu mai ai pe unde sa treci, mai poti doar zbura...din tara asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Si eu am aceeasi problema. Si fara pistele pentru biciclete abia aveam loc pe trotuare de masini, motociclete, gropi, santuri si toate cele, dar acum a devenit un chin. Si cand mai ai si un carut sau un copil de mana si o sacosa in cealalta mana deja e o mare aventura plimbarea pe un trotuar.
Iar normele ue care evident se leaga si de pistele pentru biciclete spun ca trebuie sa fie pe carosabil, asa ca ar cam trebui date jos de pe trotuar si puse pe unde trebuie.
Si oricum va fi greu, masini sunt multe, strazile inguste si fara parcari. E normal sa vrei sa pui undeva masina, e normal sa vrei sa circuli ... si din pacate impartim toti acelasi spatiu mult prea mic pentru nevoile intregii comunitati. Dar ce ma crizeaza pe mine e ca nu suntem capabili sa ne gestionam problemele astea cu respect si bun simt (din partea noastra ca pietoni, soferi, biciclisti) si fara pic de creier si responsabilitate (din partea primariilor, politiei rutiere).

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Ar trebui sa bage taxe babane pt masini personale si sa faca transportul in comun.

Mergi la inceput