Buna fetelor!Va rog sa-mi dati niste idei: ce sa prepar cu faina de malai?
Linga tocanitza fac mamaliga, dar alte retzete nu stiu.....
Daca malaiul este macinat marunt( fin) se pot face si biscuiti.
In combinatie : faina de griu (2/3) si malai (1/3) cu 1 ou pentru fiecare 100 de grame de amestec da faina+malai se face un aluat din care intinzi foi de lasagna ...
Tot in combinatie cu alte tipuri de faina poti sa o folosesti ca sa faci piine, chifle...
www.reteteculinare.ro/index.php?mpage=dictionar" target="_blank">Dictionar Culinar Multilingv
Pui de malai
Faina de malai, faina alba 2:1, lapte prins, 1 ou, bicarbonat o lingurita, putin zahar, un varf de sare. De fapt totul e la ochi, nu cantaresc nimic. Le amestec si iese ceva de consistenta smantanii. In f. putin ulei incins iau cu lingura de lemn compozitie si fac mici placintele (din cat incape in lingura). Le intorc repede si gata.
Le papam cu sana sau lapte prins (asta ne place noua mai mult).
Va multumesc tare mult!
april, cit lapte prins ar trebui sa pun? Citeva linguritze?
vreo 200 ml...acuma depinde si de cata faina folosesti.
eu fac la ochi, imi e tare greu sa estimez in grame totul. dar daca faci de 2-3 ori "simti" ce si cum.