retete arabesti/ramadan? ( 2)
Raspunsuri - Pagina 12
Ortansa spune:
adi-eu zic sa-ti faci o listuta cu ceva ingrediente si condimente de acolo,pt. ca nu se stie niciodata cand te-apuca pohtele de ceva ce-ai mancat in Egipt,asa ca e bine sa ai la indemana.eu iti recomand:
-sahlab(banuiesc ca se gaseste si in Egipt)
-mastica pe numele ei meske(gum arabic),pe care o poti folosi si la pasta de zahar(ca am vazut ca esti pasionata)-ii confera mai multa elasticitate,iar pasta se pastreaza frumos 2-3 saptamani
-turmeric
-cumin
-all spices
-sumac(niste semincioare grena bune la fatoush etc)
-moghrabie
-ma wared si mazaher(apa de flori de portocal) si de trandafiri
Eu iti doresc calatorie placuta si distractie pe cinste.Te asteptam cu impresii,mai ales despre mancaruri.
Hannen-cumin este denumirea in franceza(sau engleza,whatever:-)) a camunu-ului arabesc.da,cred ca e de mai multe culori:-) spune cum se numesc piperurile tale,poate le identificam:-)
I've g
t you under my skin
adi69 spune:
Multumesc de listuta Ortansa,se copie si se pastreaza la buzunar..:)Am citit si eu despre apa de trandafiri,abia astept sa vad daca gasesc..
Ai folosit tu guma arabica la pasta de zahar?Se pune in loc de gelatina?
Ortansa spune:
nu,nu se inlocuieste gelatina.pur si simplu se adauga in zaharul praf,faramitata bine pana devine pudra.da,eu am folosit-o in pastade zahar(cea de pe culinar) si avantajul a fost ca pasta nu mai are tendinta sa curga,sa se lase ca atunci cand e fara guma arabica.se pune f. putin,cam un sfert de lingurita la jumatate de kg de zahar pudra folosit.
I've g
t you under my skin
hannen spune:
Adi69,sigur gasesti "apele" alea de flori.Am vazut eu la supermarketul de linga casa(cind eram in egipt).Apa de trandafiri,de portocala ...si-or mai fi da` am uitat.
Ah,eu ti-as da o listoaie de n`o sa poti urni valiza la plecare!
numai ca atunci cind "trebe" nu imi amintesc cam ce trebuie,cind am sanse!Cind n-am sanse curg ideile,mama-mamaaaa!
Ortansa ,se gaseste sahlab,mie imi facea sotul cu lapte
si daca nu ma insel punea soacra la prajituri,aaa da!Acum face legatura,cred ca a folosit sahlab in crema pt konafa.eu aveam impresia ca e faina si cumnata-mea zice "nuuuu,nu-i faina".A vrut ea sa-mi explice da` atunci nu am priceput.
Acum imi dau seama ca e vorba de sahlab-da` ce-o fi in romaneste sau engleza,habar nu am!!!!
Si meske se gaseste.sotul meu vad ca pronunta un fel de misk,ca sa stii Adi69 cum sa ceri!!![]()
Ortansa,piperurile alea ce le am eu nu sunt in ambalaje de producator,is asa cum aducem noi de la mama de acasa marar uscat!![]()
Am cardamom,fenugreek,fennel,turmeric,allspice .astea`s alea care le stiu,restul pudre ,frunze,boabe,seminte,habar nu am
Din Dubai am un fel de frunze tocate cu un miros puternic de te darama.Imi este cunoscut!Dar nu pot sa-mi dau seama la ce se foloseste.Ma gindesc sa nu fie cel de carne pe care-l folosea socra-mea in supe.Nu vreau sa gresesc asa ca nu ma bag.
Mai am si niste bobite miiiici negre,am crezut ca-i mac
dar nu-i.Nu au miros,nika.sunt mai maricele decit macul!
Si-am uitat ce mai e pe acolo,a niste frunze de trandafir.![]()
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Ortansa spune:
hannen uite aici un www.bulkpeppercorns.com/pinkpeppercorns.html" target="_blank">site cu multe condimente si modul de folosire.fiecare are si pozica,eu zic sa le iei pe rand si sa-ti dai seama cam ce ai tu pe acasa![]()
I've g
t you under my skin
hannen spune:
Ortansa,sar`na !Am sa ma uit!
In link-ul celalalt am vazut reteta de pita care se umfla asa fain.Am sa o incerc si pe aia.
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
mama mia ce de retete noi...multumesc...
hannen, am sa recitesc cap 1 sa vad unde-i reteta de conopida... 
Ortansa,
pliz inca o lamurire...untul de la Um Ali, 2 pahare jumate il folosesc doar pentru uns foile sau pun si in crema?
aaa....si inca ceva foile le coc pe rand?
Edit(cu astea m-am lamurit ...le ung si le coc una peste alta scria clar) ![]()
ramane doar cu untul sa ma lamuresc
si sa cumpar migdale ![]()
hai ca iar pun intrebari tembele ![]()

adi, abia astept sa ne zici cum a fost...distractie placuta
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004) 
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri
monica-elizabet spune:
gata, hannen
am gasit reteta de conopida, am pus-o la sf cap 1
monica