Nanism hipofizar- analize hormon IGF I, tratament
Raspunsuri - Pagina 2
Caprioara spune:
quote:
Originally posted by LUCIA MIRELA
Caprioara, iti urez ca totul sa iasa bine, cand iesiti din spital sa veniti cu vesti bune si sa nu fie nevoie de acele injectii zilnice. Tinem pumnii stransi pentru Matei!
semnat de mine
Multumim Lucia!
Ieri i-a luat sange din jumatate in jumatate de ora de vreo 7-8 ori. A fost foarte cuminte si viteaz Matei. Seara cand am ajuns la el era vioi si la manuta nu avea decat un semn mic-mic de la intepatura, nu era vanat sau alte alea.
Astazi m-a chemat profesorul sa vorbeasca cu mine. Va scriu mai tarziu ce o sa-mi spuna.
Caprioara & Matei
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
Gabbriela spune:
multa sanatate lui Matei si sper din tot sufletul sa nu fie nevoie de tratament
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Caprioara spune:
Gabb, multumim.
Iaca am terminat toate testele iar acu trebe sa asteptam 2 saptamani rezultatele din Elvetia. Sper sa nu fie cazul de tratament hormonal, pentru ca el a crescut 6 cm in ultimul an (dupa masuratorile de la pediatru). De acum o sa-l masor eu cu mana mea sa fiu sigura cat creste in fiecare luna.
Caprioara & Matei
adita spune:
eu zic ca o sa fie bine. mai era un subiect pe aici, am vazut ca ai scris si pe acolo, dadea cineva un link la un site f interesant in problema asta. ce mi-a dat mie sperante e ca spuneau ca un copil cu deficit de hormon de crestere se inalta cu mai putin de 5 cm pe an, ceea ce nu e cazul nici la mine, nici la tine. si erau si alte aspecte la care nu ma gandisem cum ar fi probleme stomatologice. voi cum stati la capitolul asta? acolo spuneau ca le cresc dintii mai incet ca la alti copii si ca sunt mai moi, mai predispusi la carii
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Caprioara spune:
Noi nu am avut probleme cu dintii pana acum. Au iesit la timp si nu avem nici o carie, dar ii si ingrijim bine. Astia sunt insa dintii de lapte, din care deocamdata nu ne-a cazut nici unul.
Caprioara & Matei
adita spune:
ati primit rezultatele?
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
miricris spune:
Baietelul meu are 2 ani si 2 luni 78,4 cm inaltime si 9.5 kg. NIci un medic pediatru nu mi-a spuis ca ar putea avea vreo problema legata de endocrinologie, dar am ajuns din Cta la Bucuresti la Marie Curie pentru teste:
nu a iesit nimic la analizele referitoare la inima rinichi ,si dereglare comozomiala nu era cazul pt ca facusem amniocenteza care a iesit ok
rezultat referinta
free t4 1.03 0.70-1.48 ng/dl
tsh 1.53 0.35-4.94 micro ui/ml
igf 1 <25 50-300 ng/ml
varsta osoasa de 8 luni
mi s-a spus ca urmeaza sa facem un test de incascare care se face dupa varsta de 2 ani si jumatate , stie cineva despre ce este vorba?
alinusha06 spune:
fetita mea are 2 ani si 8 luni si 88cm la o inaltime de 12kg,citind acest subiect m-am speriat destul de tare si vom merge sa facem un consult de specialitate,dar as vrea o referinta ,chiar nu stiu la ce dr sa mergem .
Si as dori sa stiu daca au dat rezultate alte tratamente cu exceptia celor hormonale,mai exista alt tratment?ce se poate face?
http://www.dropshots.com/florance82#date/2008-07-01/11:57:12
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)
miricris spune:
se face o analiza de sange IGF, somatomedina C, T4, T3; dca e deficienta de hormon de crestere se trateaza doar cu hormon de crestere
Laura T spune:
Caprioara, ce mai face baietelul tau? cum mai sta acum cu greutatea si inaltimea? ati urmat vreun tratament pana la urma?
Ma bate gandul sa ajung si eu la Parhon cu fetita cea mica pentru niste investigatii, caci peste o luna face 7 ani, si are 116cm si doar 18kg. In plus, nu mananca mai deloc....