Disperare...

Disperare... | Autor: Andra007

Link direct la acest mesaj

Am urmarit cu sufletul la gura de mai mult timp toate discutiile generate de problema asigurarilor suplimentare deorece si sotia mea are o asemenea asigurare.Am ajuns la ultimul pas,adica dupa ce am primit adeverinta cu stagiul de cotizare (oct.2002 - apr.20030 de la CJP am depus cererea la angajator (Reg.CFR).Stupoare! - serviciul financiar nu este de acord cu plata deoarece considera ca nu am acest drept fiindca contractul suplimentar a fost incheiat dupa nasterea copilului.Te rog Marius sa-mi spui daca au sau nu dreptate deoarece dosarul meu a fost verificat la CJP iar daca era in neregula nu-mi dadeau adeverinta.Eu cunosc cel putin 3 cazuri absolut identice care primesc asigurarea neavind nici o problema.Ce pot sa fac in acest caz.Mentionez ca sotia mea are contract de munca pe perioada
nedeterminata din 1990.
Cu stima.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ierima spune:

Cei de la financiar regionala CFR daca sunt atat de destepti roaga-i sa sune sa Casa Judeteana de Pensii sa le dea lamuriri. Atata timp cat cei de la CJP ti-au eliberat adeverinta de cotizare ei sunt obligati s-o ia in considerare, ca oricum nu platesc din "buzunarul lor", si ei nu sunt pe post de-a interpreta legea ci de a o aplica.
Mai vezi ce te sfatuiesc Liviu's si Marius.

Livia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din pacate eliberarea unei adeverinte de cotizare nu inseamna neaparata ca plata acelei cotizatii respecta obligatoriu conditiile impuse de legea asigurarii. De notificat faptul ca dupa producerea nasterii se pot efectua cotizatii care vor fi cetificate prin adeverinta pana aici totul este perfect viabil si legal insa a solicita de exemplu luarea in considerare a acestor sume pt a beneficia de indemnizatia de ingrijire a acelui copil ar contraveni dispozitiilor legii in speta Ordonanta 23.

In concluzie din pacate raspunsul meu este ca au dreptate pt cazul tau.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Art.III alin.(5) din Ordonanta de urgenta nr.9/2003, astfel cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta nr.23/2003, este destul de clar in acest sens:
(5) Pentru persoanele care anterior datei intrării în vigoare a prezentei OUG au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, (deci pana in data de 17 martie 2003, situatie in care se afla si sotia ta) stabilirea indemnizatiei pt cresterea copilului se face avându-se în vedere stagiul de cotizare realizat până la data nașterii copilului, astfel cum a fost reglementat până la data prezentei Ordonanța de urgență a Guvernului.
Prin urmare nu beneficiaza de indemnizatia pt cresterea copilului aferenta contractului suplimentar de asigurare sociala.

Mergi la inceput