Mananca numai dulce

Mananca numai dulce | Autor: ramiha

Link direct la acest mesaj

Buna,

Fetita mea are 6 luni si de o luna si o saptamana am inceput diversificarea.

Am inceput cu piure de legume (morcov, patrunjel, dovlecel, telina), pe care il papa foarte bine la inceput. Chiar parea ca-i place. Lucrurile s-au schimbat de cand i-am introdus fructe (mar si piersica). De cand a dat de dulce (sau cel putin asta e explicatia mea), refuza total sa mai manance piureul de legume. Nu stiu ce sa-i fac. A mai patit cineva? Astept sugestii!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Ramiha, se pare ca e normal sa prefere gustul dulce, in natura majoritatea plantelor amare fiind otravitoare,dar..nu stiu cu ce te consoleaza asta.
Dupa cum vad ai inceput diversificarea cu legume, asa ca parerea mea este ca le va accepta din nou, iti trebuie doar...multa rabdare, asta ai sa auzi de multe ori de acum incolo, legat de mancare, afara doar de cazul in care ai parte de un bebe foarte mancacios, mai sunt si asa...uneori, a mea fetita nu e..!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Poti incerca sa ii pui in piureul de legume cateva masuri de lapte praf formula (e dulceag) sau chiar cateva lingurite de cereale.

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Marcu a mincat supa de galuste cu pere pina tirziu.
De fapt daca ma gindesc nu era mincare sa nu pun citeva pere,
acu la 6 ani maninca normal,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Daca e timpul sa introduci iaurtul simplu, poate te ajuta sa pui 1-2 lingurite de iaurt simplu in supa/piureul de legume. La mine primul baietel asa a acceptat legumele usor si si acum la 3 ani sunt ciorbe in care-i pun iaurt sa le manace. De fapt daca stau sa ma gandesc si noi 90% din ciorbele acre le manancam cu smantana.
Cel mic, adrian, a acceptat legumele din prima si nu mananca nimic mai bine ca supa de legume sau legumele crude. Primul baiat nu mi-a mancat legume crude deloc si nici acum nu o face, dor in ciorbe le mananca.
dar nu uita ca si gustu lse educa precum orice alte obiceiuri. Prin perseverenta si multa rabdare o sa ivete sa-i placa si alte gusturi. Dar la inceput majoritatea refuza ceva. Sunt f putini copii care accepta orice fel de mancare din prima. Alex a fost un mancacios cand era mic si pana le pa 2 ani a fost tot asa, dar mi-a refuzat mutle mancaruri la inceput. Adrian acum e un mancacios si f puti npretentios, insa la inceput mi-a refuzat si mai mult decat primul copil de-am crezut ca o sa ma chinui cu el cu mancarea. Iar acum roade castraveti si betze de telina verde, manaca rosii crude si ardei ca pe paine. Fructele le mananca sigur cu mana.
nu da verdictul doar dupa o luan de diversificare, si gusturile lor au nevoie de timp pt obisnuinta, iar obisnuinta presupune antrenament zilnic. Nu evita sa-i dai ceva ce stii ca-i bun pt el doar pt ca azi a refuzat. Eu a doua zi o luam de la capat ca si cand baiatu' mamii mancase numai asta pana atunci.
Cea mai buna dovada ca gusturile se edcua suntem noi adultii: uita-te la no ice ravnim cateodata dupa o ciorba de burta sau de peste sau dupa sarmale in foi de varza si vreau sa zic ca un strain, la prima gustare, nu da doi bani pe ele. Asa cu msi noi gasim mancarurile rafiante ale altora nepalcute. E chestiune de obisnuinta.


"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

Copii mei preferau si eu papa de legume, cu carne sau fara, tot dulci asa ca le puneam un mar sau doua impreuna cu restul legumelor si cand aveam si o felie doua de dovleac dulce ( cel care de obicei se face la cuptor, sau in placinte).

Multa bafta si rabdare

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Si copilul meu a avut un moment asemanator, in etapa diversificarii. Refuza legumele cu carnita si supa cu indarjire (asta dupa ce initial le mancase cu mare placere). Dupa ce am disperat amandoua, eu pentru ca insistam si incercam s-o pacalesc la fiecare masa de pranz, ea pentru ca se enerva de atatea insistente, am lasat-o o vreme in pace si a fost foarte bine. Uneori o mai [pacaleam daca le amestecam cu cereale cu lapte sau cu diverse combinatii cu fructe.
O alta constatare a fost ca nu manca bine inainte de somn, astfel ca daca ii dadeam ceva usor de mancare inainte de somnul de pranz, cand se trezea manca fara probleme ceea ce ii dadeam. Astfel ca, legumele cu carnita le mananca pe la ora 3-4 dupa amiaza.
Secretul unei mese linistite la noi acasa e, s-o las sa manance cat vrea si cand vrea.

Mergi la inceput