analiza singe

analiza singe | Autor: anda

Link direct la acest mesaj

edi trebuie sa refaca neshte analize de anemie si trebe sa-i iau singe din nou. problema ii ca pina acu a stat el cum a stat dar ultima data a iesit circus monstru si asta a fost pe la 5 luni. acu are 9 si mi-e groaza...
i-au luat juma de eprubeta de singe :(
am vrut sa va intreb daca mai sunt si alte metode...cu citeva picaturi din deget de ex nu se poate???

anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Aici la copiii mici se ia numai din deget.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Eu stiu ca atunci cand medicul vrea sa faca analize mai complexe,nu ia sange din deget;nu-ti pot explica foarte mult dar asa s-a intamplat si la noi,ii luau sange din deget,o picatura-doua dar cand ceva nu iesea foarte bine,ii repetau analiza cu inca cateva in plus dar luandu-i sange din vena.Cam asta iti pot spune eu.
Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

La fel stiu si eu ca doar pentru analize mai complexe se ia sange din vena.Stiu doar ca pentru VSH se cere sange din vena, dar pentru cele uzuale(calciu, fier, glicemie, proteine...)se ia sange doar din degetel.
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

In Iasi la vremea la care m-a trimis dr. sa-i fac hemoleucograma Andrei nu facea decat 1 lab. analiza asta cu sange din degetel si m-am dus direct acolo. Daca e numai pt analiza asta se poate si din deget, ia toate laboratoarele la rand si vezi care ia din degetel. Bafta!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga anda
Depinde de tipul de anemie al copilului ca sa ii poata recolta doar din deget si anume din sangele periferic. De exemplu daca bebe al tau are o anemie fripriva adica (prin lipsa de fier)si doctorul vrea de aceasta data sa vada daca pacientul a mai acumulat ceva fier in organism, atunci sigur o sa recomande sa i se recolteze singe venos de la plica cotului. Penrtu a determina sideremeia este nevoie de mai mult sanage nu doar de o picatura parca asa stiu eu.
Daca este vorba de o anemie hemolitica atunci analizele vor fi si mai ample si ca atare va trebui recoltare din sange venos. E greu sa vezi cand sufera ala mic. Va doresc sanatate maxima si sa fie ultima ora cand il duci la intepat.

2xCiufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza spune:

Draga ANDA, daca este vorba despre o simpla hemoleucograma este recomandata recoltarea sangelui capilar(din degetel), dar cu cateva precautii:
-intepatura sa fie suficient de adanca pentru ca sangele sa nu fie diluat cu lichid interstitial, ceea ce ar duce la o modificare a hemoglobinei(cantitate mai mica decat in realitate);
-sa nu accepti decat recoltarea cu vacutainer pentru sange capilar;exista laboratoare care lucreaza inca cu niste pipete si nu trebuie sa lasi asistentul sa-i recolteze cu asa ceva.Daca trage printr-un furtun la care are atasat un tub capilar(asta este pipeta despre care vorbesc), spune-i ca nu accepti recoltarea si nu-i asculta argumentele(pericol de infectare cu HIV, Hepatita B etc..
Daca medicul a recomandat si sideremie te sfatuiesc sa accepti recoltare de sange venos pentru rezultate mai concludente.
Din proprie experienta iti spun ca intepatura in deget doare mai tare decat cea in vena si exista si pericolul coagularii sangelui(la cea din deget).Tu hotarasti ce vei face, va si va urez sanatate maxima.
ALINUTZA si bb SARA

Mergi la inceput