Ce simtpome are bb cand face enterocolita? Cum se manifesta?
Pupici!
Ai mei au facut enterocolita in luna martie(la un an si o luna). Primele simtome au fost: voma, scaune proaste, imediat febra mare.
Dr. pediatra i-a trecut imediat pe tratament injectabil: gentamicina si ampicilina la 12 ore timp de trei zile. S-au refacut imediat!!!
Au facut febra foarte mare si le-am dat cateva picaturi de algocalmin. Au avut 2 zile scaune foarte proaste("apa", urat mirositoare). SMECTA si ceaiul de menta i-au ajutat foarte mult. In perioada cat au fost bolnaviori, nu au avut pofta de mancare, dar i-am hidratat. Important este sa beau cat mai multe lichide.
Dupa ce si-au revenit, timp de o luna de zile, le-am dat(evident, tot ls recomandarile pediatrei) ACIDOFILUS, un medicament de la "California Fitness") pentru refacerea florei intestinale!
Nu au mai avut deloc probleme de atunci!!!
... atat. Daca-mi voi mai aminti ceva, revin.
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
Buna tuturor
Avand in vedere ca prin definitie entrocolita este inflamatia intestinului subtire si uneori se poate asocia si cu afectarea intestinului gros si/sau a stomacului atunci deja va fi gastroenterita. Cauzele pot fi multiple; infectioase, alergice, toxice, fizice. In functie de aceste cauze pot aparea si semnele care nu sunt prea placute mai ales la bebelusi.
Dintre semnele mai clasice care pot banui enterocolita pot fi;
-durerile colicative cu debut brusc,
-diaree(semn caracteristic),
-geturi, varsaturi;
-febra si altele.
Daca bebe al tau are semene din astea, fugi la doctor ca nu e bine mai ales daca a inceput sa faca si caca, are varsaturi, apare deshidratare si nu e bine.
Sanatate maxina va doresc 2xCiufulici