Cum spalam hainutele de bb mic?
Dragi mamici,
Cum spalati voi hainutele bb-ilor foarte mici? AM auzit tot felul de opinii....nu stiu ce sa mai cred.
Pot fi spalate la masina? Exista in Romania vreun detergent special ptr. bebelusi sau e musai sa folosim sapunul?
Ma intereseaza experienta voastra in calitate de viitoare mamica.
Va multumesc,
Anny
Raspunsuri
ralu spune:
Eu in primele 2 luni le spalam de mana, pentru ca soacra mea imi spunea ca nu trebuie spalate la masina din tot felul de motive aberante. Deja ma saturasem!!!! Asa ca, dupa 2 luni de chinuiala zilnica, le-am bagat la masina cu detergent normal. Fetita mea nu a avut nici o problema (adica alergii sau mai stiu eu ce). Auzisem si eu ca trebuie detergenti speciali, dar eu la vremea aia eram in Ro si nu dispuneam de prea multi bani, asa ca am spalat cum am putut.
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei
Marianar spune:
Pana pe la 3 luni le-am spalat de mana cu ariel albastru si apoi clatite bine si puse in balsam lenor sau cocolino, apoi am inceput sa le spal la masina cu persil lichid. Persilul lichid e foarte bun. Daca speli la masina hainutele lui bb sa nu le amesteci cu alte haine, doar ale lui, atat.
Pupici!
danab spune:
De la inceput am spalat hainutele bebelusului cu masina.Nici nu as fi facut altfel.Nu cred ca le speli si le clatesti mai bine la mana decat la masina.Am folosit detergentul Ariel.La sfatul moasei n-am calcat nici o hainuta si n-am avut probleme cu bebe.
Dana
Corina spune:
Draga Anny,eu am spalat de la inceput hainele Annei in masina de spalat,chiar impreuna cu ale noastre.Am folosit Persil si Dasch lichid.Nu a avut niciodata nimic.Doar body-urile le-am calcat.
Corina
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
Marianar spune:
De calcat, nici eu nu calcam hainutele lui bb la inceput dar un medic dermatolog mi-a zis le calc, de fapt sa calc tooooooooot
Pupici!
yurika spune:
Si eu ii spalam hainutele la masina dar separat de ale noastre si foloseam detergent normal
Iar de calcat nu i-am calcat hainutele pina acum
Toate cele bune!
Yurika&Mark
mamamariana spune:
Pentru Emi, eu am spalat din prima zi hainutele la masina, separat de ale noastre cu detergent special pentru bb-i. Le-am pus amestecate: scutece, body-uri, pijamale, sosetele, etc, le-am clatit foarte bine (nu am folosit balsam, cu toate ca sunt aici de cumparat garlaaaa, special pentru bb-i) si le-am calcat pe toate, de la caciulita la sosete. Daca pielea copilului permite, cred ca aveti dreptul sa va mai usurati putin munca, necalcand sau stiu eu... spalandu-le la un loc cu ale voastre????
Cu placere
Mamamariana
ninaM spune:
Eu spal hainutele bb-ului impreuna cu celelalte rufe,si pina acum totul este ok.Atita doar ca-i calc toate lucrusoarele.E cam greu,dar merita sa faci efortul pentru bebicul tau
Nina Matsushima
bubu spune:
Eu de la inceput si pina acuma, cind are 1 an si 10 luni lucrurile lui Melany le-am spalat in masina de spalat, dar numai pe ale ei, nu le amestecam cu ale noastre. De calcat, le calc si acuma, toate, inclusiv prosopul de baie.
Acuma sint insarcinata din nou si imi pun intrebarea daca dupa ce se naste bebe, pot sa le spal impreuna hainitele la ambii copilasi, sau totusi la bebe sa i le spal separat.
Delia, Melany & Bebe
adi69 spune:
Spalat la masina,sau separat daca o pun pe dadaca
Cu Ariel sau Persil,nu am avut nici un fel de probleme.Calc totul din obisnuinta,nu ca ar trebui ...
Dia si bebe Rucsi