Mai aveti discuri de pic-up? dar pic-up?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Ortansa spune:
placile mele preferate:Dalida,Shakins' Stevens(de care am fost indragostita in cl. a8a) si Calatoriile baronului Muchaunssen(parca asa se numea).picupul cred ca l-au dus ai mei la tara,la fel si placile.
I've gt you under my skin
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sheherezada spune:
Si eu am o combina cu pick-up si discuri cu Al.Andries (care imi place si acum) si muzica romaneasca in general.
Dar nu am mai ascultat nici un disc de foarte multi ani.
Sheherezada si Maia-Iulia
Poze
Muuh spune:
Sotul meu este pasionat de muzica asa ca avem si un pick-up in casa care nici macar nu este foarte vechi deci: da se mai fabrica. Are si viniluri unele vintage altele noi (inteleg ca sunt destul de scumpe).
Miruna + Alexei (13.07.2006)
kid2003 spune:
Muuh, exact la fel si sotul meu. Avem acasa un pickup de ultima generatie, este marca Thorens, inteleg ca printre cele mai tari de felul lor. L-a cumparat de la magazinul Hi-Life de pe Calea Dorobantilor. Nu stiu exact daca e in magazin, dar stiu ca el a venit cu un catalog acasa, le-a cercetat, a cautat pe net apoi l-a comandat pe asta.
Teoria lui: pe vinil muzica se aude cel mai bine. Nu se compara cu CD-urile. Pentru ca pe CD totul este comprimat, nu se aud toate tonurile, notele, reflexiile vocii, diverse instrumente etc...mi-a impuiat capul (asta ca sa justifice cheltuiala). Si trebuie sa marturisesc ca are dreptate, legat la niste boxe bune se aude absolut divin. Discuri de vinil se mai fac inca, toti marii artisti si chiar cei de ultima generatie scot albumele si in vinil. De obicei le comandam pe net, rugam prieteni de afara sa le ia de la Fnac sau Virgin Megastore, le luam chiar noi daca plecam sau mai exista o sursa: magazinul Music Box de la Unirii...acolo e un domn tare dragut care are ceva viniluri la vanzare si poate aduce de afara tot ce iti doreste inima. De curand am cumparat un disc cu Cat Stevens care e super misto.
In epoca muzicii pe calculator si a boxelor de calculator, e o adevarata placere sa asculti un vinil. Am revitalizat si colectia veche de viniluri a noastra de pe vremuri. Am toate vinilurile mele cu povesti romanesti curatate si gata de a fi ascultate, fii-mea e insa cam mica si nu prea pricepe (nu a facut inca 2 ani) dar am rabdare, abia astept sa o introduc in lumea povestilor copilariei mele (aveam un pickup din ala ca o valiza, capacul valizei era boxa si ascultaaaam la povesti...ce vremuri)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
am la maica-mea picap. am si discuri, in special cu muzica clasica. nu prea mai ascultam la el, dar nu-l aruncam, il tinem acolo...
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
Problema e unde gasesc eu ac... ca discuri am o gramada si tare mi-e dor de fashaitul ala care insoteste muzica la pikup...
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
quote:
Originally posted by kid2003
Muuh, exact la fel si sotul meu. Avem acasa un pickup de ultima generatie, este marca Thorens, inteleg ca printre cele mai tari de felul lor. L-a cumparat de la magazinul Hi-Life de pe Calea Dorobantilor. Nu stiu exact daca e in magazin, dar stiu ca el a venit cu un catalog acasa, le-a cercetat, a cautat pe net apoi l-a comandat pe asta.
Teoria lui: pe vinil muzica se aude cel mai bine. Nu se compara cu CD-urile. Pentru ca pe CD totul este comprimat, nu se aud toate tonurile, notele, reflexiile vocii, diverse instrumente etc...mi-a impuiat capul (asta ca sa justifice cheltuiala). Si trebuie sa marturisesc ca are dreptate, legat la niste boxe bune se aude absolut divin. Discuri de vinil se mai fac inca, toti marii artisti si chiar cei de ultima generatie scot albumele si in vinil. De obicei le comandam pe net, rugam prieteni de afara sa le ia de la Fnac sau Virgin Megastore, le luam chiar noi daca plecam sau mai exista o sursa: magazinul Music Box de la Unirii...acolo e un domn tare dragut care are ceva viniluri la vanzare si poate aduce de afara tot ce iti doreste inima. De curand am cumparat un disc cu Cat Stevens care e super misto.
In epoca muzicii pe calculator si a boxelor de calculator, e o adevarata placere sa asculti un vinil. Am revitalizat si colectia veche de viniluri a noastra de pe vremuri. Am toate vinilurile mele cu povesti romanesti curatate si gata de a fi ascultate, fii-mea e insa cam mica si nu prea pricepe (nu a facut inca 2 ani) dar am rabdare, abia astept sa o introduc in lumea povestilor copilariei mele (aveam un pickup din ala ca o valiza, capacul valizei era boxa si ascultaaaam la povesti...ce vremuri)
Asa e, si eu am auzit ca cea mai buna redare a muzicii este de pe discurile de vinil desi uneori se aude acel fashait specific sau daca e zgariat chiar pacanit sau repetarea unui shantz..
![](icon_smile_big.gif)
Apropo de ascultat povesti chiar daca este off topic, va aduceti aminte de teatrul radiofonic de luni seara? Ce bine si relaxata ma simteam cand il ascultam in serile pustii de pe vremea lui Ceashca... Ce vremuri, ce viata linistita, ce incet trecea timpul, ce mult timp petreceam impreuna cu familia, discutand sau jucand jocuri..!!!
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Muuh spune:
kid si sotul meu este "abonat" la Music Box. Pick-up-ul l-a luat de la un alt impatimit de undeva din strainatate iar daca vreodata vrei sa vinzi vinilurile cu povesti sunt aici, ar fi un cadou minunant pentru el. Argumentele pentru viniluri sunt exact aceleasi.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
canuta-om-sucit spune:
Nu mai am picup dar ma pot mandri cu diafilemele de cand eram mica, am si aparatul ala, nu stiu cum se numeste, si ii fac lui fiu-miu, care e super incantat.
bianca1 spune:
Tin minte cand eram mai mica ca ascultam la pick-up povesti ....
era asa de placut sa stai si sa asculti........, acum cred ca are un kg de praf pe el.