Imi doresc sa mai fac un copil
Buna fetele,
Am o bebelina de 1 an si ne gandim sa mai facem un bebe :-)
Inainte insa vreau sa-mi fac analizele.
Intrebarea mea este daca mai trebuie sa repet si testele pentru Dozari anticorpi: zoonoze (toxoplasmoza, riketsii, listeria, brucella), CMV (citomegalovirus), Rubeola Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma? Ca doar le-am facut acum un an si ceva...se pot modifica asa repede?
Ce trebuie sa faci daca iti doresti un al doilea copil la o distanta mica de primul?
Alina
Raspunsuri
doxinu spune:
Doctorii zic ca este deajuns 1 an pauza la o nastere normala si 2 pentru cezariana.Acum io stiu ca analizele se fac chiar daca le-ai facut acum 1 an.Este mult mai sigur asa iar io te sfatuiesc sa le faci inainte sa ramai gravida insa tu sti mai bine ca ai de facut!Sa va traiasca puiul mare si sanatos!
Alina1976 spune:
Da, si eu vreau sa fac totul ca la carte!
Am nascut natural pe bebe 1, asa ca am deja liber la al doilea :-)
Dar totusi nu cred ca ar trebui sa fac din nou chiar toate analizele alea speciale, de exemplu Rubeola (daca a iesit ca am anticorpi acum un an si ceva, e clar ca am si acum si nu mai trebuie sa repet analiza, nu?)
Alina
amyarabella spune:
Este greu sa dai sfaturi cand este vorba de sanatatea a 2 fiinte u si bebe care vine...
Eu zic ca cel mai indicat ar fi sa vb cu dr.tau ginecolog care te-a urmarit pe perioada sarcinii anterioare si el te poate sfatui cel mai bine daca trebuie sau nu sa le repeti.
Multa sanatate si numai bine.
mami Amy si bebe Stefan
J G spune:
nu le repeta pe cele la care ai anticorpi, in rest da.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
madau spune:
Se pot modifica, o infectare se poate produce oricand. Daca aveai deja anticorpi ptr ele nu e cazul sa le mai faci, asta daca la momentul cand ai descoperit prezenta anticorpilor, infectia nu era prezenta, era deja "vindecata" ca sa zic asa. In rest..bafta multa sis a auzim de bine
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.bateriaduracell.ro/index.asp?page=promo/photoContest.asp" target="_blank">votati poza "Miruna"- surprinde zambetul - pagina 163
Criss75 spune:
De cu nu incepi cu un control de rutina la ginecologul tau, ii spui ce ai de gand si el sigur va stii sa iti spuna ce analize trebuie sa faci?
Succes.
Criss si Alex