copii cu trisomie 8

copii cu trisomie 8 | Autor: Ingala

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici si tatici,

Baietelul meu care implineste 3 luni pe 10 iulie a fost diagnosticat in urma unui test gentetic cu trisomie 8. El este sanatos si are o dezvoltare normala, dar i s-au gasit in sange cateva celule care au cromozomul 8 in plus. As vrea sa discut cu parinti care au copii cu aceasta problema sau cu oricine care stie daca exista vreo asociatie a parintilor cu trisomie 8 sau ceva de acest gen. Eu am gasit putine lucruri pe net despre aceasta afectiune. Ma rog Domnului ca baiatul meu sa fie sanatos si nu-mi vine sa cred ca ar avea aceasta boala deoarece este un copil foarte normal, cu refelxe bune, cu crestere normala, chiar si doctorii nu au spus ca ar avea vreun semn grav al acestei boli.

Va rog frumos daca stiti mai multe si puteti sa impartasiti din experienta voastra cu noi, nu ezitati sa ma contactati.

Cu prietenie,

Ingala si bb Teodor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ca sa nu gresesc cumva: e vorba de sindromul Down?

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingala spune:

Tinatache, nu e vorba de sindromul Down. Acela este trisomie 21.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by tinatache

ca sa nu gresesc cumva: e vorba de sindromul Down?

Da, Cristina, gresesti, sindromul Down = trisomie 21
Imi pare rau, de trisomie 8 nu stiu nimic... O sa incerc sa caut si eu pe net.
Multa sanatate!!!

@+...
Otilia & La Adelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

La trisomie la plus répandue est le syndrome de Down, également appelé TRISOMIE 21 dans laquelle il y a trois chromosomes 21.

Il existe d'autres aberrations chromosomiques comme la trisomie 13 (syndrome de Patau) et 18 (syndrome d'Edwards) qui donnent lieu à un certain nombre de malformations physiques et mentales, plus rares dans le syndrome de Down. La plupart des trisomies 13 et 18 entraînent rapidement la mort de l'enfant dans les semaines voire les mois qui suivent la naissance, d'autres comme la trisomie 8 entraînent un handicap léger compatible à la vie.

Si traducerea:
Trisomia cea mai raspindita este trisomia 21 (sindromul Down), caz in care exista 3 cromozomi 21.
Exista si alte aberatii cromozomice cum ar fi trisomia 13 (sindromul Patau) si 18 (sindromul Edwards) care dau malformatii fizice si mentale. In cele mai multe cazuri trisomiile 13 si 18 antreneaza moartea rapida a bebelusului in saptaminile urmatoare nasterii. Altele, ca trisomia 8, antreneaza doar un handicap usor compatibil cu viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ma bucur ca am gresit, din pacate nu stiu nimic de trisomia 8, dar sper sa fie cum zice Otilia, adica ceva fffff usor. Sa auzim de bine!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Multumesc draga Otilia.

You may not know just what to say
When you hear our news
Our baby may not be the "perfect" child
That many people would choose.
But friends and family, rejoice with us!
Condolences, keep away--
Our child's a special treasure,
And we know we've been blessed today!
For we never asked for a "perfect" child
To show off in suits or in bows,
We asked only that God would come to us...
In whatever form He chose.

Sanatate tuturor bebicilor din lume!

bb Teodor si mamica

photos.yahoo.com/marinamihaila.html
e-mail pentru parintii care vor sa impartaseasca cu mine din experienta lor: marinamihaila@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

Ingala,

sper sa nu fie nimic grav, de fapt sper sa nu fie NIMIC. O intrebarica: care au fost simptomele care au dus la efectuarea testului genetic, asa de cultura mea generala?

merci si sanatate multa tuturor.

Cora si Mara mica 9 luni

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Bubi, nu au fost niste simptome propriu zise. In maternitate l-au consultat 2 medici pediatri si au zis ca e sanatos, nu m-au trimis sa-i fac nici un test. Sotul meu fiind student la medicina in anul 5 a vrut sa-l consulte si un medic pediatru de la Spitalul de copii, sa-i faca asa un control de rutina pe la 1 luna. Acolo ne-au trimis la genetica si i-am facut testul deoarece medicul a observat niste semne si anume: niste liniute (e mult spus cute) in palme si pe talpi si cica urechile ar fi mai jos situate (medicul de familie a zis ca are urechile perfect normale). Asta-i tot Bubi. Nu i-as fi facut testul asta (se numeste cariotip) in veci ca nu mi-ar fi dat prin cap, el aratand ca un copil f normal. Oricum cred ca e mai bine sa stiu, cineva mi-a spus: poate si noi avem trisomie 8 si nu stim.

Sanatate ca-i mai buna decit toate!

Ingala si bb Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

Uite ce am gasit

http://www.medgen.ubc.ca/wrobinson/mosaic/trisomy8.htm

Numai bine,Samurai-lady si bb Ken.

Mergi la inceput