Fetita unor prieteni (are 3 ani si 3 luni) are varicela. E in plina perioada de eruptie. Bubitele au inceput sa apara joi (pe 26 iunie) si se tot inmultesc. Ideea este ca prietenii mei au bilete la mare incepand cu 2 august. Din diferite surse au auzit ca nu prea este bine sa mearga la mare cateva luni dupa ce a facut boala asta (nu stiu daca din cauza pielii sau din cauza ca sistemul imunitar este slabit). Pediatra copilului spune ca poate merge, dar trebuie supravegheata mai strict.
V-ati confruntat cu probleme din astea? Credeti ca este bine sa mearga la mare sau ii poate dauna copilului?
Astept sfaturile si parerile voastre!
Soacra mea povestea: cand era sotul meu mic si erau la mare cu el, a facut varicela. Au ramas acolo, dar copilul a trebuit sa stea doar in camera de hotel si a trecut cu bine. Sanatate !
copilul nostru, Andrei - a facut varicela in timp ce noi eram la mare. Medicul care l-a consultat ne-a recomandat sa nu tinem copilul in soare - pentru a nu provoca eruptiile - si noi l-am tinut la umbra si acoperit mereu cu tricouas. I-a mai prescris un praf pentru a calma mancarimile si paracetamol pentru febra. In primele 3 zile (si nopti de eruptie) febra este mare.
In rest - totul a fost ok. Faptul ca am fost in concediu - si ne-am putut ocupa de el 100% - a fost minunat.
succes,
Pentru parinti... despre copii!