Varicela si mersul la mare

Varicela si mersul la mare | Autor: Ana71

Link direct la acest mesaj

Fetita unor prieteni (are 3 ani si 3 luni) are varicela. E in plina perioada de eruptie. Bubitele au inceput sa apara joi (pe 26 iunie) si se tot inmultesc. Ideea este ca prietenii mei au bilete la mare incepand cu 2 august. Din diferite surse au auzit ca nu prea este bine sa mearga la mare cateva luni dupa ce a facut boala asta (nu stiu daca din cauza pielii sau din cauza ca sistemul imunitar este slabit). Pediatra copilului spune ca poate merge, dar trebuie supravegheata mai strict.
V-ati confruntat cu probleme din astea? Credeti ca este bine sa mearga la mare sau ii poate dauna copilului?
Astept sfaturile si parerile voastre!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Chiar nimeni nu stie nimic de problema asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaCond spune:

Soacra mea povestea: cand era sotul meu mic si erau la mare cu el, a facut varicela. Au ramas acolo, dar copilul a trebuit sa stea doar in camera de hotel si a trecut cu bine. Sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

copilul nostru, Andrei - a facut varicela in timp ce noi eram la mare. Medicul care l-a consultat ne-a recomandat sa nu tinem copilul in soare - pentru a nu provoca eruptiile - si noi l-am tinut la umbra si acoperit mereu cu tricouas. I-a mai prescris un praf pentru a calma mancarimile si paracetamol pentru febra. In primele 3 zile (si nopti de eruptie) febra este mare.

In rest - totul a fost ok. Faptul ca am fost in concediu - si ne-am putut ocupa de el 100% - a fost minunat.

succes,

Pentru parinti... despre copii!

Mergi la inceput