... a mai luat cineva acest hormon, cyclo-progynova, in cazul in care a avut sau are sinechie uterina? Eu sunt suspectata de asa ceva ( la ecografia endo-vaginala mi s-a diagnosticat " aspect de sinechie uterina"), iar dr. mi-a dat un tratament de doua luni cu cyclo-progynova alternand cu duphaston, dupa care, daca va fi necesar, introducerea unui sterilet pt. doua luni.
Am mai auzit ca, in cazul in care nu am mai avut copii ( cazul meu), steriletul imi poate provoca infertilitatea.
Sunt naucita si nu stiu ce sa fac: sa urmez tratamentul? sa intreb, poate exista o alta metoda de a scapa de sinechia uterina?
Uite ce am gasit:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=89860
Cat despre sterilet, eu stiu ca sterilitatea se poate instala dupa cativa ani, nu dupa 2 luni.
iti multumesc pt. link.. sper din tot sufletul sa nu mai fie necesara operatia si introducerea steriletului dupa cele 2 luni de tratament, desi, dupa cate vad, nimeni nu si-a vindecat sinechia prin tratament medicamentos/hormonal ( din pacate!)
La ce doctor mergi? Iti trebuie unul foarte bun sa te trateze corect, astfel incat atunci cand vei decide sa faci copii, sa nu fie nici o problema.